STF Salnö Gård

Naturnära skärgårdshemman i Roslagen

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

Välkommen till Salnö Gård – ett skärgårdshemman i Roslagen. Vi är omslutna av sköna ängar, orörd skog och Ålands hav. Kom till oss och njut av lugnet och den storslagna naturen!
Läs mer
Vilka är vi? Jo, Thore och Eva som lämnat Stockholm efter att ha drivit företag i en helt annan bransch. Salnö Gård var till salu i mitten av nittiotalet och vi bara föll för vad vi såg. Byggnaderna var i starkt behov av upprustning men vi såg bara möjligheterna som dolde sig där, lugnet, tystnaden, den rena luften, havets sus och örnens vingslag. Därefter följde många år av upprustning och även nybyggnad, allt med utgångsläge att bevara den atmosfär som fanns. Ekologiskt tänkande har styrt oss i varje steg. Nu står här ett varsamt renoverat gårdshotell med modern standard i en idyllisk omgivning där småskalighet råder.

Den gamla gårdens huvudbyggnad uppfördes i mitten av 1800-talet men gårdens anor är äldre än så. Här levde man på små åkertegar, av fiske och jakt. På 1920-talet förvärvades gården av församlingarna Hedvig Eleonora och Oscar i Stockholm. Fattigdom rådde hos många i församlingarna varför kyrkan verkade för att behövande barn kunde erbjudas sommarvistelse på Salnö och på så sätt stärka deras hälsa. Sol, bad och näringsrik mat bidrog. Denna verksamhet fortsatte i 70 år varefter den upphörde då behovet inte fanns som tidigare. Det var då vi kom att fortsätta verksamheten.

På Salnö Gård bor du i en lugn, lantlig miljö med frisk luft och storslagen natur runt knuten. Rummen är ljusa och rymliga och vi strävar efter att välja naturliga material så långt som möjligt. Vi bäddar våra sängar med manglade lakan som torkat i den friska luften, för den rätta känslan. Frukost serverar vi i vår pampiga Kaptens-sal, eller om vädret tillåter i vår vackra trädgård, alternativt i vårt lusthus, för den som vill sitta lite mer avskilt.

Nu hälsar vi alla åldrar varmt välkomna till oss på Salnö Gård för en avkopplande vistelse.

Salnö Gård har ingen bemannad reception. Ring oss därför vid ankomst på: 070-7416978, så möter vi er vid grinden. Incheckning 14.00 – 20.00. Utcheckning 10.00.

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 650 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Salnövägen 32
  764 92 Väddö

  Hitta till boendet
  Salnö Gård ligger fyra mil norr om Norrtälje, elva mil från Stockholm och Uppsala och ca nio mil från Arlanda. Fri parkering finns för våra gäster men ännu ingen elstolpe. Dock kan vi erbjuda vanlig elkontakt för laddning.

  Tar man buss 636 från Norrtälje stiger man av vid Salnö Vägskäl och följer där skylten mot Salnö Gård 400 m bort. Resan tar en dryg timme från Norrtälje och ca två timmar från Stockholm, där bussarna går med tät trafik från Tekniska Högskolan mot Norrtälje.

  Ring oss när ni kommer fram på: 0176–93 130 så kommer vi och möter er vid grinden.

  GPS-koordinater:

  N59.905726°, E18.951759°

  Kontakt:

  +46 707416978 info@salnogard.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 14:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider

  2023:
  1 januari – 31 december

  Antal rum

  21

  Antal bäddar

  11-25

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Stäng

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.