STF Vita Krala

Ät och sov gott på gård i Närkes skogar

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

På Vita Krala bor ni mitt i naturen och kan njuta av lugnet. Efter en dag i de omgivande skogarna eller på sjön kan ni landa i vår lummiga trädgård och ta ett dopp i den varma badtunnan innan ni njuter av en middag på våra egenodlade råvaror. Varmt välkomna!
Läs mer
Vårt bed and breakfast är vackert och lugnt beläget på en gård från sent 1700-tal i skogsbygden Haddebo i Närke. Med hjälp av gamla tekniker, naturliga och hållbara material har vi varsamt restaurerat gården till modern standard men alltid med respekt för naturen och gårdens historia. Den stora trädgården och skogen bakom huset bidrar till att ge lugn och ro och här bor ni med naturen och alla dess upplevelser precis runt knuten.

Hos oss är restaurangen öppen året runt. Här lagar vi måltider med omsorg och på egen- eller lokalproducerade råvaror. Till frukosten serverar färska ägg från våra gårdshöns, hemkokta produkter på bär och frukt från gården och hembakt bröd. Till kvällen kan ni, tillsammans med de andra gästerna, njuta av vår ekologiska fyrarättersmiddag som lagas på råvaror från de omkringliggande skogarna, gårdarna och sjöarna. På gården finns även en butik där vi säljer egenodlade grönsaker och mathantverk på råvaror från gården och omgivningarna samt stilrena inredningsprylar i hållbara naturmaterial. Som boende i våra BnB-rum har ni inte tillgång till något kök att laga mat i själva. Vill ni hellre ha ett boende med självhushåll så är vårt Röda Gårdshus bättre. Här kan ni rå om er själva och laga mat i eget kök. Läs mer under boende-fliken.

Utöver vällagad mat och ett genuint boende kan vi erbjuda en lummig trädgård, en vedeldad badtunna eller en bastu samt inte minst mängder av tips på spännande natur- och kulturupplevelser i närområdet.

Vårt personliga engagemang i huset, trädgården, maten och inte minst våra kära gäster är vårt signum. Detta är en ljuvlig plats att slappna av på, för en längre tid eller bara en kort stund, särskilt om ni låter oss ta hand om er.

Varmt välkomna till lugnet hos oss på Vita Krala!

/Chris och Frank

I gamla tider kallade man våra hus för Vita och Röda Krala. ”Krala” är gammal svenska för gård, eller hus. Restauranghuset var en vitputsad fasad innan renoveringen. Nu har vi lerputsat hela huset både in- och utvändigt, men namnet har vi behållit.

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Butik

  Proviant och/eller friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Kanotuthyrning

  Kanot finns att hyra.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 450 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Haddebo 203
  697 93 Haddebo

  Hitta till boendet
  Enklast att hitta till oss är det att skriva in ”Vita Krala” i Hjortkvarn på din GPS eller liknande. Vi finns i Haddebo i Hallsbergs kommun, ca 3,5 mil öster om Askersund, 4,5 mil söder om Örebro och 6,5 mil väster om Katrineholm. Till Stockholm tar det cirka 2,5h med bil och från Göteborg knappt 4h. Många väljer just att ta vägen förbi oss för en övernattning och middag på väg mellan våra två största städer.

  Det finns i dagsläget ingen kollektivtrafik till oss. Hallsberg ligger drygt tre mil från oss så att ta tåget dit och sen hyra bil är också en möjlighet.

  Vi har gratis parkering och möjlighet att ladda elbil kommer inom kort.

  GPS-koordinater:

  N58.914906°, E15.374572°

  Kontakt:

  +46 768142300 vitakrala@gmail.com

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 13:00
  Utcheckning (senast): 10:30

  Öppettider

  2023:
  1 januari – 31 december

  Öppettider reception

  09:00 - 21:00

  Antal bäddar

  11-25

  Följ STF Vita Krala

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Stäng

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.