Två vandrare i kvällssol

Dina medlemsförmåner

Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack för att du är medlem får du en rad förmåner. För att ta del av vissa av medlemsförmånerna behöver du ha loggat in som medlem.
Boenden

Alltid medlemspris på boende när du bokar med STF

Som medlem bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler. På våra fjällstationer och fjällstugor får du som vuxen, senior eller ungdom 100 kr i rabatt per person och natt. Barn (5-15 år) får 50 kr i rabatt per barn och natt i sällskap av STF-medlem. På våra övriga boenden får du som vuxen, senior eller ungdom 50 kr i rabatt per person och natt. Barn (5-15 år) får 25 kr rabatt per barn och natt i sällskap av STF-medlem.

Läs mer om våra medlemsrabatter för boende

Notera att du måste boka i någon av nedanstående bokningskanaler för att kunna ta del av medlemspriset på boende:

 • Här på hemsidan hemsidan
 • Via STFs Kundservice och bokning
 • Direkt ute på våra boenden
 • Aktuella boendeerbjudanden – 25 % rabatt

  Ett brett urval av unika boendeerbjudanden över hela Sverige till 25 % rabatt! För att ta del av erbjudandena måste du boka online och vara medlem i STF eller bli det i samband med att du bokar.

  Se aktuella boendeerbjudanden här

  Rabatt på boende hos DNT i Norge

  Som medlem i STF bor du med samma medlemsrabatt som DNTs medlemmar på samtliga hytter som listas hos DNT

  Bokningen ska göras digitalt via länken nedan. För att erhålla rabatt behöver du uppge ditt medlemsnummer direkt i bokningsflödet, och uppvisa giltigt medlemskap på boendet i samband med incheckning.

  Boka här
  Friluftsprodukter

  Outnorth – 10-25 % rabatt på friluftsutrustning

  Vi sänker trösklar för människor att komma ut i naturen, och att skaffa friluftsutrustning kan vara ett hinder för många. Som medlem får du därför 10-25 % rabatt på stora delar av Outnorths sortiment. Förmånen gäller t.o.m. 2023-12-31

  Logga in här för att ta del av medlemsförmånen

  Outdoor Buddies – 15 % rabatt på hyra av utrustning

  Köp inte mer än vad du behöver! Outdoor Buddies är ett hållbart alternativ till att köpa utrustning. Det är en komplett uthyrningstjänst för frilufts- och skidkläder samt utrustning. Som STF-medlem får du 15 % rabatt på hyran. Förmånen gäller t.o.m. 2023-12-31

  Logga in här för att ta del av medlemsförmånen

  Kartbutiken – 15 % rabatt på kartor och guideböcker

  Som medlem i STF har du 15 % rabatt på Kartbutikens ordinarie sortiment. Här finns Sveriges bredaste utbud av kartor och guider för vandring och friluftsliv i Sverige. I samarbete med STF har Norstedts tagit fram ny serie över Kungsleden med karta i skala 1:50 000 och tillhörande guide. Förmånen gäller tillsvidare.

  Logga in här för att ta del av medlemsförmånen

  Sleep in Silk - 10 % rabatt på reselakan

  STF-medlemmar har 10 % rabatt på samtliga varor hos Sleep in Silk, bland annat reselakan och reseplagg i sidan. Rabatten gäller ej redan rabatterade produkter. Förmånen gäller tillsvidare.

  Logga in här för att ta del av kampanjkoden
  Resor & upplevelser

  10 % rabatt på resor med SJ

  Sveriges största tågoperatör som kör till många av Sveriges destinationer. Nattågstrafiken till övre Norrland körs av Vy-tåg och inte SJ.

  Sök och boka resa (kräver inloggning)

  Läs mer om erbjudandet och SJs sträckor

  10 % rabatt på resor med Snälltåget

  Snälltåget kör under säsong till utvalda fjälldestinationer. Ofta ingår busstransfer från tågstationen ända fram till skidorten/fjällvandringens startpunkt. Snälltåget kör även sträckan Malmö – Stockholm året runt, och till Berlin sommartid.

  Sök och boka resa (kräver inloggning)

  Läs mer om erbjudandet och Snälltågets sträckor

  15 % rabatt på resor med Norrtåg

  Tåg i norra Sverige med sträckningar från Sundsvall i söder till Kiruna i norr, samt med en sträckning in mot Storlien och de jämtländska fjällen har du alla möjligheter att besöka din norra favoritdestination.

  Sök och boka resa (kräver inloggning)

  Läs mer om erbjudandet och Norrtågs sträckor

  15 % rabatt på resor med Vytåg

  Vy-tåg kör nattåg på sträckan Stockholm – Abisko - Narvik från den 13/12 2020. Tåget stannar på flera platser i mellersta Sverige och på vägen mot Narvik når du populära destinationer som Gällivare, Kiruna, Abisko, Björkliden och Riksgränsen.

  Sök och boka resa (kräver inloggning)

  Läs mer om erbjudandet och Vytågs sträckor

  Inspiration & aktiviteter

  Tidningen Turist i din brevlåda

  I STFs medlemstidning Turist läser du om utposter, konstupplevelser och magiska naturområden – om platser du inte ens anade att du längtar till. Turist tipsar om fjällens bästa vandringar och storstans läckraste kaféer och ger inspiration och kunskap om friluftsliv och reselandet Sverige. Som medlem får du tidningen hem i brevlådan. Utvalda artiklar finns även på webben.

  Till Turist.se

  10% rabatt på SUP & kajak

  Vi tror på friheten att paddla var som helst och när som helst. KAYAKOMAT erbjuder obemannad uthyrning av SUP och kajak på ca 150 platser i Sverige. Boka, lås upp, paddla. Stabila kajaker, där one size flytväst självklart ingår. Upptäck sommar-Sverige från ett nytt perspektiv!

  Förmånen gäller t.o.m 2023-10-31, med undantag för de uthyrningsstationer som stänger tidigare.

  Logga in här för att ta del av kampanjkoden

  Medlemsrabatt på aktiviteter

  Som medlem får du rabatt på STFs kurser och paket när du bokar i STFs bokningskanaler. Hos oss hittar du allt från guidade vandringar och nybörjarkurser till skidturer och familjepaket. Även hos våra lokalavdelningar får du som medlem ofta rabatt på våra lokala aktiviteter.

  Gå med i en lokalavdelning

  Upptäck Sverige – även på hemmaplan! Som medlem får du gratis ansluta dig till någon av STFs drygt 65 lokalavdelningar. Genom din lokalavdelning kan du upptäcka mer av Sverige på hemmaplan, på din fritid eller semester. Här arrangeras allt från vandringar, föreläsningar och studiebesök till resor, skidturer och studiecirklar. Många lokalavdelningar är också med och påverkar i lokala frågor som rör natur, kultur, friluftsliv och hållbar turism.

  Hitta din lokalavdelning

  Fri olycksfallsförsäkring

  Du som är medlem i STF och deltar i en aktivitet som arrangeras av STF omfattas av en olycksfallsförsäkring som gäller under aktiviteten.

  Läs mer här

  Bli medlem i STF

  För dig som vill upptäcka Sverige. Och för dig som vill få andra att upptäcka.

  Bli medlem nu!

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.