Bli medlem i STF

Att bli medlem i Svenska Turistföreningen är inte bara till glädje för dig. Det har betydelse för så många fler. Tillsammans gör vi det möjligt för både dig och andra att uppleva mer av Sverige. Idag och imorgon.

Vi arbetar för att alla ska ha tillgång till Sveriges natur- och kulturmiljöer. Där vägen tar slut ska den som vill upptäcka mer kunna fortsätta framåt. På fritiden och semestern. Nära och långt bort. Idag och imorgon.

Ditt medlemskap gör skillnad. Det är nämligen medlemsavgifterna tillsammans med överskottet via våra boenden och alla ideella insatser som bygger vår förening. Som tack för att du är medlem får du många medlemsförmåner som passar en hållbar upptäckare. Ska du boka eller ut och resa snart?

Från och med 16 december 2022 genomför vi ändringar i våra medlemskategorier. Vi har infört en ny medlemskategori för medlemmar som är 75 år eller äldre och vi har tagit bort medlemskapet för barn under 16 år. Läs mer här.

BLI MEDLEM

Ska du boka eller ut och resa snart?

Ingen fara! Som medlem i STF får du ett digitalt medlemskort. Det digitala medlemskortet kan du ladda ned till din mobil, genom STFs mobilapp , inom 3 dagar från det att din betalning är gjord. För att kunna ladda ned medlemskortet behöver du ditt medlemsnummer, som skickas till din e-postadress när din betalning är registrerad. Var därför noga med att registrera korrekt e-postadress när du blir medlem.

Du kan även bli medlem på samtliga STF-boenden, när du checkar in.

Priserna du ser här på hemsidan är alltid medlemspriser. Du behöver inte ange ditt medlemsnummer i bokningen för att erhålla medlemsrabatten, utan du visar upp ditt medlemskort, eller blir medlem, när du checkar in på boendet.

Medlemsvillkor

Medlemskapet gäller i 12 månader från betalningsdatum. Alla våra medlemsvillkor finns här.

Dina medlemsförmåner

  • Alltid rabatt på STFs boenden
  • Medlemspriser på paket och kurser
  • Upptäckter på hemmaplan med STFs lokalavdelningar
  • Vår uppskattade medlemstidning Turist hem i brevlådan och som e-tidning
  • 10-15% rabatt på tågresor

+ många fler fina förmåner

Alla medlemsförmåner

Ett givande medlemskap

Bevara

Sveriges natur och kultur är till för alla. Som medlem i STF är du med och värnar om allemansrätten, upprustning av vandringsleder och hållbar turism. Allt för att göra det möjligt för människor att upptäcka Sverige, både idag och kommande generationer.

Bli en del av något större

Sverige är fullt av människor som brinner för att göra Sverige tillgängligt för alla att upptäcka. Många av våra medlemmar engagerar sig och gör det möjligt för andra att våga upptäcka och lära sig mer om allas vår natur och kultur.

Upplevelser för alla

STFs boenden gör det möjligt för alla att uppleva det unika med Sverige. Personliga, hållbara, genuina boenden på platser värda en omväg. Här anordnar vi aktiviteter för både nybörjare och erfarna. För att du ska kunna upptäcka vatten, fjäll och storstad – och allt däremellan.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.