Par på fjällvandring intill ledkryss

Vandra i fjällen

Den svenska fjällkedjan, som sträcker sig från Treriksröset i norr till Dalarna i söder, bjuder på fantastiska vandringsmöjligheter. Här väntar hundratals mil med markerade vandringsleder som tar dig in i omfamnande björkskogar, upp på spektakulära toppar och längs frodiga fjällsluttningar. Sätt ihop din egen tur mellan STFs fjällstugor, följ med på en guidad vandring eller gör dagsturer i eget tempo med en mysig fjällstation som bekväm bas.
I Padjelanta nationalpark finns Sveriges otillgänglighetspunkt – den plats som är längst från civilisationen.

"Vandring i fjällen ger utrymme för lugn och eftertanke. Här får människan sina rätta proportioner i förhållande till naturen."

Bengt Unde, stugvärd, färdledare och vandrare

VANDRA MELLAN FJÄLLSTUGOR

STFs fjällstugor ligger på natursköna platser 10 till 20 kilometer från varandra längs välmarkerade vandringsleder. Här bor du enkelt men mysigt och delar både utrymme och erfarenheter med andra gäster. Vandra mellan fjällstugorna eller stanna kvar i en stuga och gör dagsturer i närområdet!

Vad ska jag packa?

Vad du ska packa beror förstås på vilken typ av tur du ska göra. En fjällvandringstur kan vara allt från en enklare promenad till en brant vandring upp på kalfjället. Bekväma och praktiska kläder är grunden för en lyckad vandring. Läs mer på listorna nedan.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.