Populäraste vandringarna

Är du sugen på att vandra? Här är några av våra populäraste vandringar -vilket blir ditt nästa äventyr?

Vandra i Grövelsjön

Upptäck vackra Grövelsjöfjällen på både svenska och norska sidan av gränsen. Landskapet är perfekt för vandring med fina fjällskogar, lättillgängliga toppar och små vattendrag. Du anpassar själv längden på din vandring och efter en dag på fjället står fjällstationen redo med bastu, möjlighet till SPA-behandlingar och middag i restaurangen med vidunderlig utsikt.

Läs mer & boka

Vålådalsfyrkanten på egen hand 

Vandringen längs Vålådalsfyrkanten tar dig genom Vålådalens vackra fjällvärld genom vildmark och gammelskog, över myrar, blomsterängar och kalfjäll. Du börjar och slutar din vandring på Vålådalens Fjällstation där du blir väl omhändertagen och kan njuta av god mat och bäddad säng. Under vandringen övernattar du i STFs mysiga fjällstugor som väntar i slutet av varje dagsetapp. Mat för självhushåll i stugorna kan köpas på plats eller ta med eget.

Läs mer & boka

Signaturled Österlen

Oavsett årstid erbjuder naturen på Österlen fantastiska vandringsupplevelser. Signaturled Österlen erbjuder kustvandring mellan Nybrostrand och Andrarum där du får uppleva både spännande kulturhistoria och storlagen natur, på en och samma gång. Längs vägen ser du också Sveriges största Skeppssättning, Ale Stenar, samt den vackra utsikten vid Stenshuvud. Dagsetapperna är mellan 5-19 kilometer per dag och du bor bekvämt på STF-boenden längs vägen.

Läs mer & boka

Vandra klassiska Kungsleden 

En klassisk vandring är Kungsleden där du även kan bestiga Sveriges högsta fjäll! Kungsleden mellan Abisko och Hemavan är en av världens mest kända och kanske bästa vandringsleder. Vandra under sommaren eller när hösten är som mest färgsprakande. Den nordligaste delen av Kungsleden sträcker sig från Abiskos gröna nationalpark i norr till Kebnekaises högalpina massiv i söder. God kondition behövs då det är relativt stora höjdskillnader under vandringen och några dagsetapper är 20 kilometer eller till och med längre.

Läs mer & boka

Laponia- vandra med barn på egen hand 

För nyfikna barn med spring i benen föreslår vi ett spännande äventyr till fjälls! Ta med familjen på vandring och upplev fjällvärlden där lämlar kikar fram under spången och världens renaste vatten går att dricka direkt ut bäcken. Vandra i lagom takt mellan utvalda fjällstugor där det finns tid att stanna upp en dag extra och utforska stugans omgivningar. Avsluta äventyret på STF Saltoluokta fjällstation med en härlig middag och en god natts sömn innan hemresan.

Läs mer & boka

Saltoluokta – Kvikkjokk på egen hand 

Kungsleden mellan Saltoluokta fjällstation och Kvikkjokk fjällstation är drygt sju mil lång och tar dig genom dalgångar, över öppna hedar och ner igenom glesa fjällskogar. Du vandrar i ett spännande gränsland mellan höga berg och skogslandskap i utkanten av Sareks nationalpark och bör ha viss fjällvana och kunna använda karta och kompass. Börja med en natt på fjällstationen i Saltoluokta för att sedan längs leden övernatta i STFs fjällstugor Sitojaure, Aktse och Pårte.

Läs mer & boka

Jämtlandstriangeln på egen hand eller med guide

Jämtlandstriangeln är en riktigt populär vandringsklassiker! Via de kända fjällstationerna Storulvån, Sylarna och Blåhammaren går vandringen genom fjällbjörkskog och över kalfjäll. Vandringsdagarna på fjället avslutas med vila och god mat på fjällstationerna. Logi, mat och faciliteter är inbokat och det enda du behöver tänka på är att njuta av dagarnas fjällupplevelser.

Tips! För dig som vill ha det lite lugnare under vandringen föreslår vi veckorna 25-27 samt måndag-torsdag veckorna 34-38.

Läs mer & boka

Fjälluffa för dig som är 18-25 år

Är du mellan 18 och 25 år och vill lära dig mer om fjällvandring? Då är det här äventyret för dig. Tillsammans med jämnåriga träffar du stugvärd och fjällguide och får veta allt inför din vandring så som att hantera kompass och karta och hur det är att bo i STFs fjällstugor och fjällstationer. En nyhet för i år är att du kan välja mellan tre olika destinationer för din fjälluff; Jämtland, Vindelfjällen och Abisko.

Läs mer & boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.