Populäraste vandringarna

Är du sugen på att vandra? Här är några av våra bäst säljande vandringspaket just nu. Vilket blir ditt nästa äventyr?

 

Vandringsvecka för upptäckare i Grövelsjön

Under en härlig vecka utforskar vi Grövelsjöfjällen på både svenska och norska sidan av gränsen. Landskapet är perfekt för vandring med fina fjällskogar, lättillgängliga toppar och små vattendrag. Dagsturerna som är på mellan 10-16 km anpassas efter väder och efter en dag på fjället står fjällstationen redo med bastu, möjlighet till SPA-behandlingar och middag i restaurangen med vidunderlig utsikt.

Läs mer & boka

Vålådalsfyrkanten på egen hand 

Vandringen längs Vålådalsfyrkanten tar dig genom Vålådalens vackra fjällvärld genom vildmark och gammelskog, över myrar, blomsterängar och kalfjäll. Du börjar och slutar din vandring på Vålådalens Fjällstation där du blir väl omhändertagen och kan njuta av god mat och bäddad säng. Under vandringen övernattar du i STFs mysiga fjällstugor som väntar i slutet av varje dagsetapp. Mat för självhushåll i stugorna kan köpas på plats eller ta med eget.

Läs mer & boka

Naturvandring på Österlen

Oavsett årstid erbjuder naturen på Österlen fantastiska vandringsupplevelser. Med bekvämt boende mitt i Verkeåns naturreservat har du naturen precis utanför dörren. Du får karta och förslag på lämpliga vandringsturer och intressanta sevärdheter samt en matsäck. På kvällen grillar du korv vid lägerelden innan det är dags att krypa ner i sköna nybäddade sängar.

Läs mer & boka

Vandra Kungsleden i höst 

En klassisk vandring på Kungsleden där du även kan bestiga Sveriges högsta fjäll! Vandra när sommarens färger övergår i sprakande rött och gult, fjälltopparna är vitpudrade och det magiska norrskenet kan lysa upp natthimlen. Den nordligaste delen av Kungsleden sträcker sig från Abiskos gröna nationalpark i norr till Kebnekaises högalpina massiv i söder. God kondition behövs då det är relativt stora höjdskillnader under vandringen och några dagsetapper är 20km eller till och med längre.

Läs mer & boka

Ö-vandring i Stockholms skärgård 

Upplev Stockholms skärgård på ett annorlunda sätt genom en heldags ö-vandring. Med egengjorda kartor, välpackat lunchpaket och tips om smultronställen skapas ett skärgårdsäventyr utöver det vanliga. Efter en natt på Svartsö packar du lunchmatsäck från frukostbuffén och vandrar över ön till Söderboudd brygga. Kort båttur tar dig till Brottö där vandringen österut tar dig över Ingemarsö och Kålgårdsön. Här ror du sedan båtluffarleden till Finnhamn och tar båten tillbaka till Svartsö.

Läs mer & boka

Laponia- vandra med barn på egen hand 

För nyfikna barn med spring i benen föreslår vi ett spännande äventyr till fjälls! Ta med familjen på vandring och upplev fjällvärlden där lämlar kikar fram under spången och världens renaste vatten går att dricka direkt ut bäcken. Vandra i lagom takt mellan utvalda fjällstugor där det finns tid att stanna upp en dag extra och utforska stugans omgivningar. Avsluta äventyret på STF Saltoluokta fjällstation med en härlig middag och en god natts sömn innan hemresan.

Läs mer & boka

Saltoluokta – Kvikkjokk på egen hand 

Kungsleden mellan Saltoluokta fjällstation och Kvikkjokk fjällstation är drygt sju mil lång och tar dig genom dalgångar, över öppna hedar och ner igenom glesa fjällskogar. Du vandrar i ett spännande gränsland mellan höga berg och skogslandskap i utkanten av Sareks nationalpark och bör ha viss fjällvana och kunna använda karta och kompass. Börja med en natt på fjällstationen i Saltoluokta för att sedan längs leden övernatta i STFs fjällstugor Sitojaure, Aktse och Pårte. Vandringen avslutas med en natt på STF Kvikkjokk Fjällstation.

Läs mer & boka

Jämtlandstriangeln på egen hand eller med guide

Jämtlandstriangeln är en riktigt populär vandringsklassiker! Via de kända fjällstationerna Storulvån, Sylarna och Blåhammaren går vandringen genom fjällbjörkskog och över kalfjäll. Vandringsdagarna på fjället avslutas med vila och god mat på fjällstationerna. Välj mellan att vandra på egen hand eller med guide. Logi, mat och faciliteter är inbokat och det enda du behöver tänka på är att njuta av dagarnas fjällupplevelser.

Tips! För dig som vill ha det lite lugnare under vandringen föreslår vi veckorna 25-27 samt måndag-torsdag veckorna 34-38.

Fjälluffa för dig som är 18-25 år

Är du mellan 18 och 25 år och vill lära dig mer om fjällvandring? Då är det här äventyret för dig. Tillsammans med jämnåriga träffar du stugvärd och fjällguide och får veta allt inför din vandring så som att hantera kompass och karta och hur det är att bo i STFs fjällstugor och fjällstationer. En nyhet för i år är att du kan välja mellan tre olika destinationer för din fjälluff; Jämtland, Vindelfjällen och Abisko.

Läs mer & boka