Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Skarvruets Högfjällshotell Tänndalen

En självklar plats för fjällälskare i Härjedalen

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Skarvruet ligger i Tänndalen, 830 meter över havet med fantastisk utsikt över Rödfjället och de svensk-norska gränsfjällen. Tänndalen, som tillhör de snösäkraste områdena i Sverige, har närhet till Ramundberget, Tännäskröket, Funäsdalsberget och Tänndalen.

Läs mer

Familjeägda Skarvruet är ett av fjällvärldens anrika fjällhotell. En självklar plats för fjällälskare sedan generationer tillbaka och för internationella gäster som vill ha en äkta nordisk fjällupplevelse. Som ett av Sveriges högst belägna högfjällshotell ligger Skarvruet bland trädgränsens skiftningar, med vidunderlig utsikt över fjällvärlden. Det är ett unikt vintage-hotell med hög mysfaktor, perfekt för dig som drömmer om att uppleva den genuina känslan av magiska fjäll och sköna skinnfåtöljer framför brasan, utan att lämna civilisationen.

I den ombonade lodgen blir du som gäst vänligt mött och ompysslad av den gulliga värdfamiljen. Du får lätt känslan av att vara mitt i äventyret, med himlen som visar upp sitt myller av stjärnor och det flammande norrskenet som ofta sprakar över himlen. Efter en hel dag ute på fjället gör det gott att värma sig i den fantastiska vedeldade timmerbastun och känslan att sedan krypa ner i de sköna fåtöljerna med en kopp varm choklad är oslagbar. Även i den personligt inredda restaurangen brinner alltid en välkomnande brasa.

Alla rummen på Skarvruets högfjällshotell är personligt inredda, men alla har samma karaktär och standard. I huset bredvid finns en mysig länga med vandrahemsrum, som är öppna året runt. Då väljer du själv om du vill äta frukost på hotellet, eller om du vill laga din egen mat. Det finns även en lägenhet som är lite större, där det finns gott om plats för den större familjen eller om ni vill dela hus med ett gäng vänner.

I samverkan med hotellet finns även tillgång till den charmiga fjällstugan Malmbäcksstugan, 4 km upp på fjället bakom hotellet. Du tar dig dit till fots eller på skidor, eller om du så önskar så kan du boka transport upp via hotellet. Vid Malmbäckstugan är det perfekt för dig som vill prova lite spännande aktiviteter, såsom friåkning, snöskovandring, bygga en igloo eller djur- och skotersafaris. Ibland erbjuds även möjlighet till matlagning över öppen eld och övernattning i ett Tipi-tält. Kontakta hotellet för mer information.

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Elbilsladdning

  Möjlighet finns att ladda elbil.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • <1 km till skidbacke

  Närmare än 1 km till skidbacke.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Skarvruvägen 20
  840 98 Tänndalen

  Hitta till boendet
  Buss från Sveg och Östersund. Härjedalingen från Stockholm.

  Avstånd från STF Tänndalen/Skarvruet
  Tänndalen - 4,8 km
  Tänndalsvallen -7,7 km
  Hamra Ski Lodge - 11 km
  Funäsdalsberget - 10 km
  Tännäskröket - 26 km
  Ramundberget - 31 km

  GPS-koordinater:

  N62.5393176°, E12.4082653°

  Kontakt:

  +46 68422111 info@skarvruet.com

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 16:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Antal rum

  30

  Antal bäddar

  76-100

  Följ STF Skarvruets Högfjällshotell Tänndalen

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Vandringstips

  Grövelsjön – Tänndalen

  Vandringsleder i Sverige

  Hållbara vandringstips

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Boka boende
  Boka boende
  Boka boende

  STF Skedbro Fjällstuga

  Grövelsjön, Rogenområdet

  Upplev mer

  Allt om fjällen

  Det finns mycket att upptäcka i den svenska fjällvärlden och ju mer du vet, desto roligare blir det. Hitta all viktig information om fjällsäkerhet, och spännande läsning om tex Sveriges största glaciärer.

  Besökskalender

  Trivs du när det är lugnare på fjället? Eller vill du vandra med andra? Med vår besökskalender får du en överblick över hur beläggningen generellt ser ut i olika fjällområden så att du lättare kan planera din tur.

  Bo till medlemspris

  Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar ditt boende i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.