Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Bruksvallsliden Hotell

Här bor du mitt i fantastisk fjällmiljö i Härjedalen

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Mitt i längdparadiset Bruksvallarna, och i fantastisk fjällmiljö precis vid Ljusnans strand i Härjedalen ligger Hotell Bruksvallsliden, ett mysigt familjeägt hotell och en restaurang välkänd för sina fantastiska måltider.
Läs mer
Bruksvallarna är den genuina fjällbyn som ger stora fjällupplevelser, sprungna ur en liten dalgång. Efter en fjälltur med goda vänner sommaren 1945 satte sig Kerstin och Birger Myhr ner för att vila en stund på en kulle alldeles bredvid Ljusnan. Platsen var inte bara naturskön utan även bra för skidåkning och fjällvandring. ”Här skulle jag vilja ha ett hotell” sa Kerstin, och på den vägen blev det. Hotellet byggdes 1948 och drivs idag av fjärde generationen Myhr. Ett klassiskt fjällhotell som rymmer 47 hotellrum, matsal för 150 gäster, mysig lobby, lokal för möten och yoga samt pool och bastu.

Hotellet ligget mitt i Bruksvallarna, en levande fjällby och turistort som ligger i fjälldestinationen Funäsfjällen, i västra Härjedalen. Bruksvallarna är navet i 300 km längdspår och 450 km rösade leder. Området bjuder på 147 nedfarter på ett liftkort, 470 km MTB leder, vandringskoncept med 30 guldturer och 200 fiskevatten på ett fiskekort. På hotellet finns ett sportcenter med butik och uthyrning, öppet året runt. I byn finns skidstadion, livsmedelsbutik, gym, toppstuga med bandvagnstrafik, rullskidbana, hantverksbutik, café, våffelstugor, restaurang, skoteruthyrning, mejeri, levande jordbruk med kor, får och getter.

Här väntar således aktiviteter året runt. Njut av dagarna på fjället under de åtta årstiderna, varje del av året har sin charm och styrka. Under sommar och höst ger vi oss ut på fjället och upplever naturens skönhet. Vandring, löpning, paddling, cykling och mycket mer skapar minnen för livet. Försäsongen i Bruksvallarna präglas av träningsläger och korta dagar. När jul och nyår kommer lägger sig lugnet och vintern har kommit. Framåt mars är dagarna till fjälls helt underbara. Solsken och härlig stämning gör att dagarna ute blir långa. Addera lokalt mathantverk och alla sinnen har tillgodosetts. Livet till fjälls har sin charm oavsett skrud.

Välkommen att utforska Bruksvallarna, och välkommen till Hotell Bruksvallsliden.

//Familjen Myhr
“kom som en gäst, åk som en vän”

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Elbilsladdning

  Möjlighet finns att ladda elbil.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 550 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Myhrsvängen 5
  846 97 Bruksvallarna

  Hitta till boendet
  Bil
  Med bil till Bruksvallarna är det från : Sundsvall 30 mil, Stockholm 58 mil, Örebro 54 mil, Göteborg 68 mil och från Malmö 98 mil.

  Buss
  Vill du åka buss till Bruksvallarna från Stockholm åker du med Härjedalingen. Ring och boka på 0651 - 10 000. Reser du inom Jämtlands län till oss så kollar du hur buss nr 164 går via Länstrafiken ring 0771 - 100 110 . Säg till att ni vill åka ända fram till Bruksvallarna. Om bussen inte går ända fram utan stannar i Funäsdalen, kontakta oss eller ring taxi. Under vintern går Skidbussen i området. Kolla in tidtabellen och planera ditt äventyr mellan dalgångarna.

  Tåg
  Vi har inte tåget ända fram men nästan... Närmaste tågstation är Röros (Norge) 8 mil, bokas på nsb.no och transfer bokas med taxi. På svenska sidan är Röjan, Ljusdal och Östersund närmast, sedan får man ta buss eller taxi. För mer information kontakta Destination Funäsfjällen.

  Flyg
  Bruksvallarna ligger mitt i centrum för att ta flyget, både nationellt och internationellt. Avstånd till våra flygplatser: Röros 8 mil Wideröe, Vaernes International Airport, Trondheim 20 mil, Sveg 15 mil, Åre Östersund flygplats 22 mil. För transfer och hyr bil kontakta oss eller Taxi.

  Taxi
  Vad vore livet utan taxi? Här i området har vi Thunells taxi som sköter om oss och ser att vi kommer fram. Ring dom för bokning av transfer till/ från flyg, tåg, buss och kanske längdspåret när orken tryter. Hasse och gänget har oftast koll på det mesta så fråga på när ni åker med dom. Thunells Taxi 0684 -10800. Go tur!

  GPS-koordinater:

  N62.639519521142°, E12.418037652969°

  Kontakt:

  +46 68420180 info@bruksvallsliden.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider

  2023:
  1 januari – 31 december
  2024:
  1 januari – 31 december

  Öppettider reception

  08.00-21.30

  Antal rum

  45

  Antal bäddar

  100 >

  Följ STF Bruksvallsliden Hotell

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.