Sommarfjällen

De svenska fjällen är ett självklart resmål på sommaren. Vandra längs Kungsledens 400 kilometer långa ledsystem, ta ett kvällsdopp under midnattssolen eller ge dig ut på ett fartfyllt cykeläventyr i Vålådalen.

Fjällens varierande natur passar både dig som vill koppla av och dig som söker sommaräventyret. Hitta dina egna smultronställen under vandringen, drick direkt ur de porlande fjällbäckarna och njut av den vidunderliga utsikten. Läs mer om olika fjällområden och dröm dig bort till Vindelfjällen, magiska Sarek eller klassiska Jämtlandstriangeln. Kom ihåg att det finns turer där STF-guider visar dig det bästa och mesta av naturen.

Hos oss hittar du alla tänkbara boenden i fjällen. Från genuina vandrarhem, hotell och pensionat, till personliga fjällstugor och fjällstationer. Boka våra boenden och aktiviteter redan i dag!

Våra olika fjällområden

Här kan du hitta mer information om alla våra fjällområden och vandringsleder

Tält- och serviceavgift

Att tälta i fjällen är gratis. Om du däremot vill ha tillgång till gästkök, torkrum, dusch, bastu eller andra faciliteter på våra boenden behöver du betala en mindre serviceavgift. 

Läs mer här

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.