Facebook
Twitter

Vägen till äventyret Sverige

Vi på Svenska Turistföreningen vet att det finns mycket mer vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi få fler människor att ta del av våra unika miljöer.

Det fantastiska med Sverige är att det alltid finns mer att upptäcka, och vårt arbete tar aldrig slut. Varje år arrangerar vi tusentals kurser och aktiviteter på våra anläggningar, och i föreningens många lokalavdelningar. Vårt mål är att vara en tydlig röst för viktiga miljöfrågor. Vi värnar om den svenska miljön, och vill att den ska finnas kvar även för kommande generationer.

Medlem

"Det hände mycket 2017 och vi vill tacka dig som medlem för att du gjort så mycket möjligt! Vi har bland annat sett till att rusta upp våra fjällstugor med hjälp av våra dugnadsarbetare, vi har sett till att nattåget får tuffa vidare till fjällen och säkrat busshållplatsen till Kebnats. Vi har sett till att fler barnfamiljer fått chansen att komma ut och upptäcka naturen och en massa mer."

STF i korthet

 • 1885

  Grundade 1885 i Uppsala

  Redan från början har föreningen verkat för att främja turism i Sverige och hjälpa människor att upptäcka sitt land.

 • 235 000

  Fler än 235 000 medlemmar

  STF är en ideell medlemsorganisation med djupa rötter inom svensk natur- och kulturturism.

 • 300

  Över 300 boenden i Sverige

  I verksamheten finns idag över 300 vandrarhem, hotell, fjällstationer och fjällstugor från norr till söder.