Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Sylarna Fjällstation

Vandring, skidåkning, god mat och magisk utsikt över fjället

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Välkommen till Sylarna Fjällstation! Här fyller du dagarna med turskidåkning, vandring, löpning och toppturer. Hos oss finns 50 mil markerade leder och stationen ligger med magisk utsikt över Sylmassivet. Efter en dag på fjället njuter du av god mat och dryck i vår restaurang.

Läs mer

Sylarna ligger vid foten av det mäktiga Sylmassivet. Här hos oss finns fjällupplevelser för alla oavsett erfarenhet. Bestigning av Storsylen 1762 meter över havet lockar många. Söker du en lugn och enkel plats med rum för tankar finns det även många fina lugnare dagsturer såsom Glaciärsjön och Tempeldalen. På fjällstationen samlas sedan alla för återhämtning, umgänge och inspiration.
 
Vi serverar en ekologisk frukostbuffé varje morgon. Under dagen kan du sedan njuta av hembakt fika samt egengjorda ekologiska matlådor. Efter en upplevelserik dag på fjället serverar vi middag i restaurangen från klockan 18. Sylarnas middag består av två rätter och inleds med en lokal ost- och charkbricka, följt av dagens grytmål med tillbehör. Vegetariska och veganska alternativ är en självklarhet.
 
Sylarna är en knutpunkt där lederna från Blåhammaren, Storulvån, Helags och norska Nedalen och Storerikvollen strålar samman. Till närmsta landsväg i Storulvån är det 16 kilometer.
 
Vi som arbetar på stationen delar gärna med oss av vår kunskap och vill göra allt för att er fjällupplevelse ska bli ett minne för livet. Fråga oss gärna för tips och inspiration!

STF Sylarna är kontantlöst. Du kan förbetala din vistelse, men på plats kan du endast betala med kort.
 
Välkomna!

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Aktiviteter

Fler bokningsbara aktiviteter (6)

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  STF Sylarna Fjällstation
  837 71 Duved

  Hitta till boendet
  Sylarna ligger i väglöst land. För att ta dig hit måste du antingen åka skidor, vandra, springa eller cykla. Närmaste bilväg finns vid Storulvån (16 kilometer).

  Vandring- och skidleder ansluter hit från Storulvån, Blåhammaren och Helags (STF-stationer och stugor), samt Storerikvollen och Nedalshytta i Norge (DNT). Vandringen/skidturen Storulvån-Sylarna är 16 kilometer lätt kuperad, med magnifik utsikt över Sylmassivet. Efter 7 respektive 14 kilometer finns rastskydd med nödtelefon.
   
  Med tåg
  Till STF Sylarna reser du smidigt och hållbart med SJ fram till Duved och Enafors. Nu går nattåget direkt från både Göteborg och Stockholm. Därefter går anslutande transfer med Wänseth buss till Storulvån. Transfern går enligt fast tidtabell och anknyter till vissa av tågens ankomster och avgångar, men det går även bra att boka en privat transfer på andra tider om så önskas. För aktuell tidtabell och priser se www.wansethbuss.se/tidtabell/

  Snälltåget kör direkt från södra Sverige till Enafors två dagar i veckan från jul till påsk samt under juli - september, med anslutande transfer till och från Storulvån som ingår i resans pris. Du kan köpa hela resan inklusive transfer på www.snalltaget.se

  Med ett aktuellt STF medlemskap har du 10 procent rabatt på samtliga biljetter hos både SJ och Snälltåget.

  På STF Storulvån kan du proviantera, packa om, förvara bagage och äta en god frukost/lunch innan du startar din tur längs leden mot Sylarna. Kartor finns i Storulvåns butik.
   
  Med bil
  Närmaste bilväg finns vid Storulvån. En halvtimmes färd västerut från Åre ligger Enafors. Här svänger du av mot Storulvån (17 kilometer - väl skyltat). På Storulvån startar din vandring eller skidtur, här finns parkering och service enligt ovan. Vägen till Storulvån går i kanten av kalfjället och är känslig för drivsnö. Vid blåsigt väder kontakta Storulvån före bilfärden.

  Mellan 1/2-15/4 är vägen mellan Handöl och Storulvån stängd nattetid, 22.00-08.00. Vägen kan även komma att stängas dagtid vid dåligt väder.

  Ovanstående är närmaste vägvalet för tåg eller bilburna gäster att ta sig till Sylarna. Vandrings/vinterlederna från Helags och Blåhammaren m.fl förutsätter att du startar din tur antingen i Vålådalen, Ljungdalen, Rundhögen eller Storulvån.

  GPS-koordinater:

  N63.042567°, E12.273472°

  Kontakt:

  +46 101902420 sylarna@stfturist.se

  Behöver du hjälp med bokningen?

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider

  2024:
  15 juli - 6 oktober

  2025:
  20 februari - 19 april
  15 juli - 5 oktober

  Öppettider reception

  Receptionstelefonen är öppen 7.30-21.00 på sommaren och 08-21.00 på vintern

  Antal bäddar

  76-100

  Följ STF Sylarna Fjällstation

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Green Key

   Green Key

   Boendet uppfyller strikta hållbarhetskriterier med tyngdpunkt på miljö som granskas årligen och kräver ständig förbättring. Läs mer här.

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  Sylarna är en magisk och unik plats mitt i en fantastisk natur. Fjällbäcken porlar och vinden viner utmed Tempeldalens branta sidor. Att befinna sig på denna unika plats gör att hållbarhet är ett kärnvärde för oss och det genomsyrar allt vi gör.

  Restaurangen baserar på ekologiska och kravmärkta produkter för ekologisk mångfald. Köttet vi serverar är vilt men vi uppmuntrar till vegetariska alternativ som alltid är en självklarhet, årets alla dagar. Visionen är noll matsvinn på Sylarna. Vi gör allt vi kan för att minska våra transporter och vi bunkrar därför alla varor på vintern.

  Till oss tar du smidigt nattåg från hela Sverige. Fjällvärlden är ett av de ställen där klimatförändringarna märks snabbast. Vi uppmuntrar alla gäster att resa hit med tåg eller att samåka flera med bil för att minska klimatavtryck. Vi försöker själva effektivisera våra mattransporter så mycket vi kan.

  Större satsningar inom hållbarhet

  Restaurang

  Sylarnas restaurang baseras i så stor utsträckning som möjligt på KRAV-märkta, ekologiska och lokalproducerade råvaror. För oss är vegetarisk mat en självklarhet. Vi serverar alltid ett vegetariskt alternativ till middagen. Det kött som serveras är vilt.

  Transport

  Under sommarhalvåret transporteras maten till oss med helikopter. På vintern fyller vi våra stora frysar och torrförråd så att vi inte behöver flyga något annat än färskvaror på sommaren. Sylarnas kök använder så lite färskvaror som möjligt. Vi väljer i första hand grönsaker som har lång hållbarhet på plats, för att slippa flyga upp grönsaker regelbundet. Vår frukostbuffé serverar därför egeninlagd gurka och groddar istället för färska grönsaker.

  Matsvinn

  Matsvinn är ett område som vi ständigt jobbar med. Vår vision är noll matsvinn på Sylarna. Vi lägger stor vikt vid att kommunicera kring matsvinn för att skapa en ökad medvetenhet hos både personal och gäster. Genom att dagligen väga matsvinnet kan vi följa vårat förbättringsarbete. Vi försöker alltid ta tillvara på all mat vi lagar – om det blir kvar mat i köket efter kvällens middag används det till att göra matlådor till restaurangen.

  Varmt välkommen att njuta av den enastående fjällvärlden och låt oss bevara den för framtida generationer.

  Vandringstips

  Sylarna runt

  Den här vandringen bjuder på fantastiska upplevelser runt Sylarna.

  Storulvån – Ramundberget

  Leden mellan Storulvån och Ramundberget, även kallad för Jämtlandsleden, erbjuder en härlig vandring över fjällmassiv och fjällhedar.

  Storulvån – Ljungdalen

  Den här turen sträcker sig från Storulvån i norr, till Ljungdalen i söder.

  Vandrare utsikt över jämtlandstriangeln

  Jämtlandstriangeln

  Välkända och omtyckta Jämtlandstriangeln passar både nybörjare och vana vandrare.

  Storulvån – Vålådalen

  Det här är en klassisk tur som går mellan två jämtländska fjällmetropoler.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Boka boende
  Boka boende

  STF Blåhammaren

  Jämtlandsfjällen
  Boka boende

  STF Helags Fjällstation

  Jämtlandsfjällen

  Upplev mer

  Allt om fjällen

  Det finns mycket att upptäcka i den svenska fjällvärlden och ju mer du vet, desto roligare blir det.

  Besökskalender

  Med vår besökskalender får du en överblick hur beläggningen generellt ser ut i olika fjällområden.

  Bo till medlemspris

  Som tack för att du är medlem bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.