Frågor & svar

Boendets huvudsida: STF Sylarna Fjällstation
Kan jag betala med kort hos er?

Ja. STF Sylarna är kontantlöst. Du kan förbetala din vistelse, men på plats kan du endast betala med kort.

Behöver jag sovsäck eller lakan när jag bor på stationen?

Du behöver kunna täcka alla sängtextilier för din egen hygien och säkerhet. Vi rekommenderar att du har med ett eget underlakan och örngott i tillägg till sovsäck, reselakan eller påslakan. Vi hyr ut lakan med handduk och säljer sovsäckslakan i butiken om du inte vill ta med själv. Det går att hyra lakan och handduk var för sig hos oss.

Hur gör jag om jag vill tälta?

Möjlighet finns att tälta i anslutning till Sylarna Fjällstation, tält sätts upp minst 100 m från närmaste byggnad. Tältplats kan ej förbokas. För tältare erbjuds service i form av toalett, duschar, bastu, nyrenoverat självhushållskök med all utrustning, nya effektiva torkrum, laddning av mobil samt WIFI.

För detta betalas en serviceavgift. Aktuella priser hittar du på denna sida. Frukost, lunchpaket och matlådor kan köpas på plats och behöver ej förbokas. Middag för tältare bör förbokas, vilket kan göras tidigast 7 dagar före ankomst via bokningen@stfturist.se eller sylarna@stfturist.se. Ange namn, datum och antal.

Finns det bastu?

Ja, vi har en dambastu och en herr/mixad bastu i huvudbyggnaden.

Vilken utrustning kan jag hyra på Sylarna?

Hos oss kan du hyra ryggsäck och termos. Övrig utrustning kan du hyra på Storulvån Fjällstation.

Vilka öppettider har ni?

Receptionen är öppen 08.00-20.00 på vintern och 08.00-21.00 på sommaren. Utcheckning 10.00 och incheckning 14.00.

Vad händer om jag kommer sent?

Vid ankomst efter receptionens öppettider ser vi gärna att du kontaktar oss i den mån det är möjligt. Information om var du kan sova lägger vi ut på receptionsdisken.

Vad finns i butiken?

Butiken har ett väl sammansatt sortiment med minst 40% ekologiska produkter. Det finns kioskvaror, dryck, konserver, frystorkat och profil- och hygienartiklar.

Vad har ni förutom mat i butiken?

Vi har grundläggande hygienartiklar (tandborste, tandkräm, tvål, schampo, bindor, toalettpapper), ett litet utbud av kläder (handskar, mössor, buff, underställ, t-shirts) och friluftsutrustning (karta, bränsle, valla, tillbehör till kök och tält m.m.).

Vad innebär boende i 2-bäddsrum?

Rum i huvudbyggnaden med en våningssäng och handfat på rummet. I varje rum finns en bäddsoffa (180cm lång) som gör det möjligt att sova 3 i rummet. Toalett och dusch finns i korridoren.

Vad innebär boende i 4-bäddsrum?

Rum i huvudbyggnaden med två våningssängar och handfat på rummet. Även här finns bäddsoffa (180cm lång) som gör det möjligt att bo fem i samma rum. Toalett och dusch finns i korridoren.

Vad innebär boende i 8-bäddsrum?

Ett rum i huvudbyggnaden med fyra våningssängar. Handfat, dusch och toalett finns i korridorerna.

Vad innebär boende i hundrum?

Hundrummen ligger i annexet Kläppen och renoverades 2021. Nu finns också ett mindre nyrenoverat hundtillåtet umgängesrum i anslutning till hundrummen. Toalett och självhushåll finns i Kläppen. Hundtillåtna rum bokas på bädd så vid hög beläggning delar mindre sällskap rum med andra gäster.

Vad innebär boende i sovsal?

Våra sovsalar ligger i annexet Kläppen och är renoverade 2020. Toalett och självhushållskök finns i annexet. Sovsalarna bokas på bädd och delas med andra sällskap.

Vad finns på frukostbuffén?

Vi serverar en ekologisk frukostbuffé med nybakt bröd. Det finns bland annat gröt, fil, granola, våfflor, pålägg, ägg, juice och kaffe. Vi har veganska, gluten- och laktosfria alternativ.

Vad ingår i matsäcken man köpa hos er?

I vår populära matsäck ingår smörgåsar från frukostbuffén som du brer själv, russin, hemmagjord brownie och pulver till varm dryck (kaffe, buljong, choklad, blåbärssoppa).

Hur fungerar självhushållet?

Självhushållet är ett nyrenoverat kök med tre matlagningsenheter i annexet Kläppen. Där finns den utrustning som behövs för att laga frukost, lunch och middag. Kastruller, stekpannor, porslin, ugn, mikrovågsugnar och spisplattor mm.

Kan jag beställa middag på Sylarna?

Sylarnas restaurang Spiseriet serverar middag varje dag. Vegetariskt alternativ är en självklarhet. Det uppskattas om middagen bokas i förväg men det går oftast även att boka på plats. Se mer info under Mat & Dryck.

Serverar ni öl & vin?

I restaurangen har vi fullständiga rättigheter.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.