STF Sylarna Fjällstation

Mat & dryck

Mitt på fjället i väglöst land hittar du vår matsal med utsikt mot det mäktiga Sylmassivet. Under vintersäsong 2018 har vi byggt helt ny lounge, reception och köksdel i huvudbyggnaden på Sylarna.

AKTUELLT

Spiseriet – Sylarnas restaurang

Sylarnas restaurang fokuserar på närproducerad och ekologisk mat och serverar frukost, enklare lunchalternativ och en gedigen grytmiddag på kvällen.

Frukost: medlemspris 105:- (ord. pris 115:-) kl. 7.00 – 9.00

Lunchpaket: medlemspris 100:- (ord. pris 110:-)
I samband med frukosten finns möjlighet att packa matsäck för dagens tur.

Matlådor pris från 115 :-  Tillgängligt 11-21
Vi erbjuder ett urval av varmrätter att värma själv. Till det får du bröd, sallad och kaffe och den vackra utsikten över Sylfjällen. Vegetariska samt laktos- och glutenfria alternativ finns. Ekologiska matlådor frön Grön Ko med nybakat bröd och sallad finns också.

Middag – Grytmål  (medlem 325:-/ord. pris 375:-)
Kl. 18:00-20:00

Spiseriets middag serveras som en ”Sharing-middag” med ”hemma hos” känsla. Långkok I gryta mitt på bordet med rejäla tillbehör och syltade grönsaker där man tillsammans delar och äter sin middag med nyvunna vänner. En unik del i konceptet och en av STF:s grundstommar är att gästen är medproducent och tillsammans hjälps åt att duka sitt bord, hämta smör, bröd och mat i ”köket”.
Grytmål inleds med ångande buljong, ”sylbakat” hårdbröd och bitar av lokala ostar och chark. Dagens gryta serveras per bord och delas mellan gästerna vid bordet. Till grytan serveras nybakt bröd med smör och rödkålssallad.

Butik
Det ligger ett gediget arbete bakom sortimentet i butiken och vi har prioriterat det som uppskattats mest och det finns både så en kan laga flera måltider på plats, proviantera till tältturen eller komplettera exempelvis hygienartiklar eller annat för sin tur. Utbudet motsvarar det i de största fjällstugorna. Denna länk ger fingervisning om utbud. Avvikelse i utbud och pris kan förekomma.

Prislista

Alkohol
Vi har fullständiga rättigheter. Medhavd alkohol får inte förtäras i restaurang eller lounge.

Självhushåll
I annexet Kläppen har ni möjlighet att förtära egen medhavd mat och alkohol. Det är bra att känna till att detta självhushåll är relativt litet.

Fjällbokningen

010-190 2360 Vardagar kl 9-17

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så återkommer vi med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er