Mat & dryck

Boendets huvudsida: STF Sylarna Fjällstation

Mitt på fjället hittar du Sylarnas restaurang med utsikt mot det mäktiga Sylmassivet. Vänligen notera att STF Sylarna är kontantlöst. Du kan förbetala din vistelse, men på plats kan du endast betala med kort

Spiseriet – Sylarnas restaurang

Vi är stolta över att vår restaurang Spiseriet är KRAV-certifierad på en så hög nivå som KRAV 2. Fokus ligger på KRAV-märkta och ekologiska råvaror. Vi serverar frukost, enklare lunchalternativ och en tvårätters grytmiddag på kvällen.

middag sylarna

Frukost

Gör dig redo för en dag på fjället med vår variationsrika och ekologiska frukostbuffé. Vi serverar bland annat nybakat bröd, våfflor, gröt, fil, egengjord granola, pålägg, hemkokt sylt, juice och kaffe/te. Vi har även veganska, gluten- och laktosfria alternativ.

frukost sylarna

Frukosten serveras mellan klockan 07-09.30 och kostar 140 kronor.

Matsäck

Vår matsäck som är populär att ta med sig ut på fjället kostar 115 kronor. I den ingår smörgåsar från frukostbuffén som du brer själv, russin, hemmagjord brownie och pulver till varm dryck (kaffe, buljong, choklad, blåbärssoppa).

Middag

Efter en upplevelserik dag på fjället är du varmt välkommen att njuta av vår ekologiska tvårätters middag. Middagen inleds med en lokal ost och charkbricka samt nybakat bröd och ekologiska sallader. Vegetariska och veganska alternativ är en självklarhet. Huvudrätten består av kvällens grytmål med tillbehör. Är du sötsugen finns även ett utbud av desserter att beställa på plats. Kaffe och te ingår i middagen.

grytmål sylarna

Middagen kostar 395 kr och ni får en middagstid när ni checkar in.

Boka middag
Måltider läggs till i tillval när du bokar boende. Vill du lägga till måltider till en redan gjord boendebokning kontaktar du bokningen.

Övriga tillval

Vi erbjuder ett urval av egengjorda ekologiska matlådor och soppor att värma. Bröd, sallad och kaffe ingår. Vegetariska och veganska, samt laktos- och glutenfria alternativ finns.

Butik

I vår butik finns ingredienser så att du kan laga flera måltider på plats, proviantera till tältturen eller komplettera hygienartiklar för din tur. Utbudet motsvarar det i de största fjällstugorna.

Alkohol

Vi har fullständiga alkoholrättigheter och erbjuder ett utbud av ekologisk öl, vin samt fjällinspirerade drinkar. Medhavd alkohol får inte förtäras i restaurang eller lounge.

Självhushåll

I annexet Kläppen finns vårt nyrenoverade självhushållskök och här har du möjlighet att äta och drick medhavd mat och valfri dryck.

Se tillgänglighet och boka. Från 400 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.