Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Sylarna Fjällstation

I området runt Sylarnas Fjällstation finns flertalet magnifika platser och många fina heldags- eller halvdagsturer att välja mellan.

Storsylen

Från vår fjällstation är det nära till det spektakulära Sylmassivet där du hittar många toppar, med Storsylen som den högsta toppen med en höjd på 1762 meter över havet. Under turen upp till denna topp passerar du längst branta stenslutningar även de två topparna Pyramiden och Mellantoppen innan du når norska gränsen och den storslagna toppen av Storsylen. Längst vägen finner man dessutom Sylglaciären! Uppe från toppen kan du njuta av fantastisk utsikt över stora delar av Jämtlandsfjällen och den norska sjön Nesjøen.

Sträcka: 10 kilometer (heldag)
Total höjdstigning: 700 meter

Ekorrdörrens vindskydd

Turen till Ekorrdörren är perfekt för dig som söker en naturskön heldagsutflykt som följer fjällets leder. Längst turen bjuds det på vackra vyer över den dramatiska Tempeldalen, vidder mot Helags samt utsikt över det mäktiga Ekorrpasset. Väl framme vid Ekorrdörrens vindskydd finner du den ultimata platsen för att plocka fram din matsäck och beskåda den storslagna naturen innan du vänder tillbaka!

Sträcka: 16 kilometer (heldag)
Total höjdstigning: 
575 meter

Tempeldalen

Denna magnifika dal omges av dramatiska sluttningar med berget Slottet i norr, glaciärer i väster och de karaktäristiska Tempelpinacklarna i söder. Dalen präglas av en karg skönhet såväl sommar som vinter! Under sommaren kan du beskåda vidsträckta stenfält som breder ut sig i botten av dalen och vintertid är istället allt täckt av gnistrande snö. I lä bakom ett stenblock eller sittandes i en solgrop är detta den perfekta fikaplatsen!

Sträcka: 12 kilometer (halvdag)
Total höjdstigning: 
200 meter

Glaciärsjön i Sylmassivet

Vid foten av bergen i Sylmassivet finner du den vackra och klarblåa Glaciärsjön. Härifrån kan du beskåda alla massivets toppar och Sylglaciären, Sveriges näst sydligaste glaciär. Här erbjuds sommartid ett uppfriskande dopp utan dess like för den som önskar!

Sträcka: 8 kilometer (halvdag)
Total höjdstigning: 250 meter

Topptura runt Sylarna

De höga bergen i området runt fjällstationen bjuder in till många storslagna åk i orörd snö. Här finns det stora möjligheter till mäktiga och utmanande åk i branta miljöer i Sylmassivet men även något enklare åk från topparna Herrklumpen och Vaktklumpen. Den högalpina miljö som finns runt Sylarna är säregen för att vara så här söderut i de svenska fjällen!

Sträcka: Varierande

Koppla av i vår bastu

Varva ner, umgås och låt energin och värmen komma tillbaka – en bastu gör underverk efter en dag på fjället! På Sylarna finns en bastu för damer och en för herrar. Önskar du mixbastu har vi avsatt tider i herrbastun för detta. Bastun är alltid varm mellan 15.00-20.30 varje dag. Handduk finns att hyra på plats.

vandring sylmassivet sylarna
vandring sylarna fjällstation
fjällbad sylarna fjällstation
guidad tur vinter sylarna
turskidåkning sylarna

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.