jämtlandstriangeln-utsikt

Jämtlandstriangeln

Fjällstationerna STF Storulvån, STF Sylarna och STF Blåhammaren utgör kärnan i Jämtlandstriangeln. I dag är sträckan en älskad modern klassiker – hit söker sig såväl rutinerade som mindre vana besökare.

Gå direkt till Jämtlandstriangelns olika etapper längst ned på sidan

Jämtlandstriangeln kan du vandra med lätt packning. Första dagen startar svagt uppför mot fjällstationen STF Sylarna som väntar vid foten av det mäktiga massivet. Många väljer att stanna här en dag för att ta chansen att bestiga Syltoppen – en verkligt alpin upplevelse.

När du lämnar Sylarna fortsätter turen utför mot Blåhammaren, för att sedan fortsätta vidare ut i ett böljande landskap. Den sista biten av den här sträckan mot Blåhammaren går rejält uppför. STF Blåhammaren är vår högst belägna fjällstation och är känd för sin goda mat och välrenommerade kök.

Under den sista etappen på Jämtlandstriangeln för leden tillbaka till Storulvån. Och efter några kilometers vandring kan du vänta dig en sträcka som går rejält utför på sin väg mot Ulvåtjärn. Den sista biten av leden går mestadels i björkskog. Du når Storulvån vid vägs ände mitt i fjällvärlden.

I området bedrivs renskötsel som kräver vandrarnas hänsyn.

Paketet ”Jämtlandstriangeln på egen hand”
Väljer du att köpa vårt paket ”Jämtlandstriangeln på egen hand”, börjar du på Storulvån och avslutar på Sylarna. Passa också på att lägga till en extranatt på Sylarna och gör en topptur på Storsylen.

Hitta hit

Tåg Duved/Enafors och därifrån buss till Storulvån

Snabbfakta

Fjällkarta
Z6 Lantmäteriet 1:100 000
Z54 Lantmäteriet 1:50 000
Jämtlandsfjällen Calazo 1: 100 000
Jämtlandstriangeln Calazo 1.50 000

Turens längd / dagsetapper
46 km / 3 dagar

Här finns STF
STF Sylarna Fjällstation
STF Blåhammaren Fjällstation 
STF Storulvån Fjällstation

Karta
Jämtlandstriangeln

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.