Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Hemavan Fjällstation

Skidnära boende med utsikt vid Kungsledens start

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Vackert belägen vid Centrumbacken vågar vi påstå att vi har Hemavans bästa läge. Ski in/ski out har aldrig varit enklare. Tillsammans med vår lugna miljö är vi ett perfekt boende för alla; familjen, gruppen eller konferensen.
Läs mer
STF Hemavan Fjällstation ligger vackert beläget mitt i Hemavan och erbjuder ett hemtrevligt alternativ för både enskilda gäster, familjer och grupper i avkopplande miljö med flera rum för umgänge. Vi vågar påstå att vi har Hemavans bästa läge. Ski in-ski out har aldrig varit enklare. Här har du Centrumbacken och det nya barnskidområdet precis utanför knuten. Du har också nära till Bayhill köpcenter med butiker och café samt till flera restauranger, pubar, skiduthyrning, badhus, bussar och flygplats. Tillsammans med vår lugna miljö är vi ett uppskattat boende för alla.

Vårt läge en bit upp på fjällsluttningen ger en magnifik utsikt över fjällen vare sig du sitter i matsalen, brasrummet med den sprakande brasan eller i något av våra andra gemenskapsrum. På fjällstationen finns även ett vackert kapell för allt från andakt till gudstjänst och vigsel.

Vi har 124 bäddar fördelade på 52 bäddar i huvudbyggnaden och 72 i vårt nybyggda annex. På anläggningen finns också bastu med duschar och relax, flera stora sällskapsrum, gratis WiFi samt flera större torkrum om inte torkskåpen vid rummen skulle räcka.

I huvudbyggnaden finns 13 rymliga och unikt utsmyckade fyrbäddsrum med våningssängar, där den nedersta sängen är en dubbelsäng med resårbotten. Toalett, dusch och torkskåp delar du med rummet bredvid.

Det nya annexet erbjuder nya fräscha men lite mindre rum för upp till 4 personer med egen dusch och toalett. Det finns två typer av rum här där den ena varianten har två vanliga våningssängar och den andra två vanliga hotellsängar med överslafar som är nedfällbara. I övriga huset finns också uppehållsrum, självhushållskök och stora torkrum. Bilder på rummen hittar du i bokningsfunktionen.

Välj mellan hel- och halvpension eller endast logi. Frukost serveras under nästan hela året om du bokar det samtidigt som du bokar rum. Helpension serveras under högsäsong vid förbokning och kaffepannan står alltid på. Under större delen av året finns möjlighet till självhushåll.

Tältplatser erbjuder vi på vår gräsmatta och då får du tillgång till duschar och självhushållskök. Tältplats bokas på mail eller telefon direkt till Hemavan Fjällstation.

Skidbackarna ligger bokstavligen ett stenkast bort – bara 30 meter från ytterdörren ligger Centrumbacken och Lilla Lämmelns barnområde. För dig som gillar att åka längdskidor finns flera preparerade spår i närheten. Om du vill hyra skidutrustning har vi ett begränsat utbud av telemarksutrustning att hyra när du bokar boende hos oss. Centrumhusets stora skiduthyrning ligger bara ca 200 meter bort.
Från vår skoterparkering tar du dig enkelt ut på skoterleder på Kungsleden eller Jofjället. Vi förmedlar även kontakter med erfarna jakt- och fiskeguider i området.
Grotta, topptur eller en blomstervandring? Vi erbjuder guidade grott- och toppturer eller en dagstur på fjället med egna certifierade fjälledare. Prata med oss så får du veta mer!

Om du inte får ditt lystmäte på fjället kan du hitta på roliga saker hos oss. Du som gillar att klättra får inte missa att testa vår klättervägg – en 6 meter hög och 40 m2 stor utomhusvägg. Motionshall för bordtennis och innebandy finns i huset.

Fjällstationen är anpassad särskilt med avseende på rörelsehinder. Huvudbyggnadens tre våningar når du enkelt med hiss och du kan med rullstol rulla rakt in från parkeringen. Vi erbjuder även uthyrning av skicart och sitski.

Vår service

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Guider

  Guider finns att hyra.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • <1 km till skidbacke

  Närmare än 1 km till skidbacke.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Fjällstigen 2
  925 93 Hemavan

  Hitta till boendet
  Följ E12 från Umeå, Lycksele eller Storuman raka vägen till Hemavan. När du har passerat Sibylla till vänster och Centrumliften till höger följer du skylten vid vägen och svänger höger upp för backen till Fjällstationen.

  GPS-koordinater:

  N65.817627°, E15.090988°

  Kontakt:

  +46 95430027 info@hemavanfjallstation.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 16:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Antal rum

  31

  Antal bäddar

  100 >

  Följ STF Hemavan Fjällstation

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.