Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Viterskalet Fjällstuga

Upplev Storfjällets breda U-dal nära Hemavan

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

STF Viterskalet ligger mitt i den storslagna U-dalen, som delar Storfjället i hela dess bredd. I området väntar ett eldorado för skidbestigare och telemarksåkare. Våffelstugan som funnits här tidigare är nedlagd från vintern 2020. Välkomna!

Läs mer

Redan 1925 uppfördes den första stugan i Viterskalet och 2001 byggdes en ny logistuga. Viterskalet är den sydligaste stugan på Kungsleden som slutar, eller börjar, i Hemavan. Fjällstugan har i dag totalt 32 gästbäddar.

Stora stugan
Stugan har stort kök i mitten och två 8-bäddsrum och två 4-bäddsrum. Ett av 4-bäddsrummen används som säkerhetsrum och här får man bo med hund. I stugan finns även ett tvättrum och ett torkrum.

Lilla stugan
Stugan har två 4-bäddsrum, ett kök med plats för dagbesök, butik (sortiment large) samt stugvärdens boende. I denna stuga får man bo med hund.
Våffelstugan som funnits här tidigare är nedlagd och ombyggd från vintern 2020.

Upplev STF Viterskalet
Området är ett eldorado för skidbestigare och telemarksåkare. Här finns flera toppar att erövra och på Dalåijvies och Norra Sytertoppen finns gästbok där du kan bekräfta dina bravader.

Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Hitta till boendet
STF Viterskalet fjällstuga är en stuga på Kungsleden Ammarnäs – Hemavan, belägen ca 11 km norr om Hemavan. Enklaste vägen hit är att följa Kungsleden från Hemavan. Ett annat alternativ är att starta i byn Klippen, ca 5 km norr om Hemavan längs väg E 12. Avståndet från Klippen till STF Viterskalet Fjällstuga är ca 9 km.

För mer information om resor till Hemavan, se www.sj.se/ och www.tabussen.nu/lanstrafiken

Sträckan mellan Hemavan – Ammarnäs är utsedd till Signaturled, läs mer här. www.svenskaturistforeningen.se/kungsledenhemavan

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Ammarnäs-Hemavan

GPS-koordinater:

N65.885314°, E15.15853°

Kontakt:

Behöver du hjälp med bokningen?

Öppettider

2024:
1 mars - 1 maj
20 juni - 22 september

2025:
28 februari - 4 maj
19 juni - 14 september

Antal bäddar

11-25

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Vandringstips

man vandrar hemavan-ammarnäs längs kungsleden

Kungsleden Hemavan - Ammarnäs

En vandring härifrån och norrut genom Vindelfjällens naturreservat till Ammarnäs är som att vandra i ett Lappland i miniatyr.

Vandringsleder i Sverige

Det finns fantastiska vandringsleder i Sverige från norr till söder. Här presenteras leder som passar alla oavsett tidigare erfarenhet.

Hållbara vandringstips

Det är många som insett att vandring är ett utmärkt sätt att upptäcka Sverige. Här hittar du sex tips om hur du vandrar mer hållbart.

Hjälp oss göra skillnad

Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

Bli medlem idag

Upptäck fler boenden

Boka boende
Boka boende
Boka boende

Upplev mer

Bo i fjällstuga

Att övernatta i någon av våra fjällstugor är ett perfekt för dig som vill komma lite längre ut på fjället.

Besökskalender

Med vår besökskalender får du en överblick hur beläggningen generellt ser ut i olika fjällområden.

Bo till medlemspris

Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.