Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Viterskalet Fjällstuga

Upplev Storfjällets breda U-dal nära Hemavan

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

STF Viterskalet ligger mitt i den storslagna U-dalen, som delar Storfjället i hela dess bredd. I området väntar ett eldorado för skidbestigare och telemarksåkare. Våffelstugan som funnits här tidigare är nedlagd från vintern 2020. Välkomna!
Läs mer
Redan 1925 uppfördes den första stugan i Viterskalet och 2001 byggdes en ny logistuga. Viterskalet är den sydligaste stugan på Kungsleden som slutar, eller börjar, i Hemavan. Fjällstugan har totalt 36 gästbäddar.
 
Gäststuga
Stugan har stort kök i mitten och två 8-bäddsrum och två 4-bäddsrum. Ett av 4-bäddsrummen används dessutom som säkerhetsrum. I stugan finns även tvättrum och ett torkrum.
 
Stugvärdsstuga/Butik
Stugan har ett stort rum för dagbesök, ett rum med butik (sortiment large) samt ett rum för stugvärdens boende.
Våffelstugan som funnits här tidigare är nedlagd från vintern 2020.
 
Vid fjällstugan är mobiltäckningen dålig (Telia), men du kan få täckning om du går ett hundratal meter efter leden mot Hemavan.
 
Upplev STF Viterskalet
Området är ett eldorado för skidbestigare och telemarksåkare. Här finns flera toppar att erövra och på Dalåijvies topp finns en gästbok där du kan bekräfta dina bravader.
 
Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

Se tillgänglighet och boka. Från 450 kr

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Hitta till boendet
STF Viterskalet fjällstuga är en stuga på Kungsleden Ammarnäs – Hemavan, belägen ca 11 km norr om Hemavan. Enklaste vägen hit är att följa Kungsleden från Hemavan. Ett annat alternativ är att starta i byn Klippen, ca 5 km norr om Hemavan längs väg E 12. Avståndet från Klippen till STF Viterskalet Fjällstuga är ca 9 km.

För mer information om resor till Hemavan, se www.sj.se/ och www.tabussen.nu/lanstrafiken

Sträckan mellan Hemavan – Ammarnäs är utsedd till Signaturled, läs mer här. www.svenskaturistforeningen.se/kungsledenhemavan

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Ammarnäs-Hemavan

GPS-koordinater:

N65.885314°, E15.15853°

Kontakt:

Behöver du hjälp med bokningen?

STF Viterskalet Fjällstuga

Öppettider

2023:
3 mars – 1 maj
22 juni – 17 september
2024:
1 mars – 1 maj
20 juni – 15 september

Antal bäddar

11-25

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Hjälp oss göra skillnad

Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.