STF Sälka fjällstuga butik

Fjällstugornas butiker

STF vill göra det möjligt för dig som vistas i fjällen att proviantera längs leden under fjällturen. Butiker finns i utvalda fjällstugor längs ledsystemen. Vi erbjuder nödvändiga och efterfrågade produkter i våra butiker. Butiksutbudet är anpassat efter förutsättningarna som gäller till fjälls och sortimentet är valt ur ett hållbart perspektiv, framförallt när det gäller lång livslängd och ett minskat transportbehov. Produkterna är också valda för att avfallshanteringen till fjälls ska fungera så bra som möjligt.

BUTIKSSORTIMENT

Vårt butikssortiment bygger på två nivåer: Small och Large.  I denna karta får du en överblick över vilka stugor som har butik. 

STF FJÄLLSTUGOR MED SORTIMENT SMALL

Small innebär att fjällstugan har ett begränsat sortiment av varor, men fullt tillräckligt för att du ska kunna laga en komplett måltid.

Stugor med sortiment small: Kaitumjaure, Unna Allakas, Pieskehaure, Såmmarlappa, Teusajaure, Lunndörren

Vilka produkter som erbjuds i dessa stugor hittar du i vår sortimentslista för fjällstugor 2022.

STF FJÄLLSTUGOR MED SORTIMENT LARGE

Large innebär att fjällstugan har ett större sortiment som erbjuder dig ett brett urval av produkter.

Stugor med sortiment large: Abiskojaure, Alesjaure, Sälka, Aktse, Ritsem, Aigert, Tärnasjö, Viterskalet, Gåsen, Vålåstugan, Stensdalen, Rogen

Vilka produkter som erbjuds i dessa stugor hittar du i vår sortimentslista för fjällstugor 2022.

Tänk på att vissa varor kan ta slut i butikerna av olika anledningar.

STF Alesjaure fjällstuga butik

Samtliga produkter i sortimentet är framtagna utifrån efterfrågan med hänsyn till förpackning-, förvaring- och leveransmöjligheter, samt miljö. Vi har tagit bort glasförpackningar helt och strävar efter att minska på små plastförpackningar och förpackningar som innehåller aluminium. Vårt sortiment idag innebär att en väldigt stor del av avfallet som produceras kan tas om hand på plats på ett bra sätt.

stugvärd i stf abiskojaure fjälstuga

Ute i fjällbutikerna och här nedan kan du läsa mer i vårt ”flödesschema” som i text och bild enkelt förklarar hur våra produkter levereras hela vägen från leverantör till butikshyllan, och hur vi hanterar sopor och källsortering i fjällstugan. Våra priser, vårt sortiment och vårt utbud är anpassade därefter.

Se hela varukedjan

Från beställning och transport till källsortering och återvinning.

Flödesschema
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.