Mer om boendet

Boendets huvudsida: STF Vita Krala

Vita Krala är en gård med anor från 1700-talet. Här driver vi idag ett bed and breakfast och en restaurang med egen trädgårdsodling. Sedan vi köpte gården har vi kontinuerligt renoverat den med respekt för dess historia och med traditionella metoder och hållbara naturmaterial. Gården består av ett antal hus som sammanbinds av en stor och lummig trädgård som rymmer höns, bikupor, en vedeldad badtunna, växthus mm. Trädgården och skogen bakom huset bidrar till att ge lugn och ro och här lever du bokstavligen med naturen runt knuten. Vattendrag och små sjöar ligger strax intill och lämpliga paddlingssjöar finns bara nån kilometer bort. Här är hjortar och rådjur vanligt förekommande ända in på tomten och här kan du även ta chansen att komma riktigt nära ett rikt fågelliv. Från trädgården hämtar vi också många av råvarorna till vår frukost och till våra fyrarättersmiddagar som serveras till våra gäster kl. 18.00 varje kväll.

Hos oss bor ni antingen i våra B&B-rum i ”Stora Huset” och låter oss skämma bort er med frukost (och middag om ni så önskar) eller så kan ni rå om er själva och få ett eget boende med självhushåll i det fina ”Röda Gårdshuset”.

Våra rymliga och omsorgsfullt renoverade rum har utsikt över trädgården eller den omslutande skogen. Alla har gamla breda trägolv och trätak och vi har inrett rummen med fina gamla möbler från trakten. Material och färgskalan är hämtad från naturen runtomkring.

Stora Huset

I Stora Huset ligger våra B&B-rum en och två trappor upp och i bottenvåningen ligger restaurangen där vi serverar frukost och övriga måltider. I bottenvåningen finns också vår reception och en liten butik med egenproducerat mathantverk och ekologiska hudvårdsprodukter.

Våra B&B-rum är rymliga och möblerade med sköna dubbelsängar om 160–180 cm. De har också ett litet bord och några stolar samt klädförvaring. Väggarna är lerputsade, vilket ger ro och stillhet. Vill ni sitta och läsa eller ta något att dricka medan ni kopplar av innan middagen så har vi ett bibliotek med sköna fåtöljer och en soffa som passar fint för detta.

Till frukosten kan ni njuta av ägg från gårdens höns, hembakt bröd och andra färska, lokala och ekologiska råvaror. Vi har en stor trädgård med utemöbler och en vedeldad bokningsbar badtunna i utomhus eller bastu inomhus.

Utöver frukosten ingår bäddade sängar, handduk och badrock. Här i Stora Huset finns också fritt wi-fi. Toaletter och duschar delas med ett fåtal andra gäster och ligger i direkt anslutning till rummen.

Dessa rum har inte tillgång till kök. Vill ni ha tillgång till kök och kylskåp så kan vi rekommendera våra lägenheter i ”Röda Gårdshuset”.

Röda Gårdshuset – ett eget boende där ni få rå om er själva

Här får du ett genuint boende i lantlig miljö med bevarad charm. Ena halvan av huset hyrs ut som en sammanhängande etagelägenhet i tre plan med tre sovrum och sex bäddar. I huset finns förutom sovrummen fullt utrustade kök, toalett och dusch samt vardagsrum. Denna del av huset hyr vi ut till ett sällskap i taget och som självhushåll, men självklart kan man välja till frukost och andra måltider. I andra halvan av huset hyr vi ut de tre sovrummen som individuella rum med självhushåll. Här delar man på kök, toalett och dusch med övriga gäster. Ni kan välja om ni vill hyra endast en etagelägenhet, dvs halva huset (tre sovrum med totalt sex sängplatser) eller hela huset (sex sovrum med totalt tolv sängplatser).

Som boende i gårdshuset rår ni om er själva och lagar er egen mat i fullt utrustade kök, eller utomhus där ni har tillgång till ett utekök och en grillplats. Under sommarhalvåret har ni också tillgång till en egen kryddträdgård där ni kan plocka färska örter. På sommaren finns det även en gårdsbutik där ni kan köpa produkter och råvaror från gården. Önskar ni köpa till frukost eller middag går det att boka som tillval. Servering sker i Stora Huset.

Gårdshuset är inte vinterbonat och lämpar sig därför bäst att bo i från maj till september.

Se tillgänglighet och boka. Från 450 kr

Sök & boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.