Mat & dryck

Boendets huvudsida: STF Vita Krala

Vi serverar frukost och fika till våra gäster och på beställning även sopplunch som ni kan äta här eller ta med er termos om ni vill ut på äventyr på dagen. Klockan 18.00 varje kväll serverar vi en uppskattad fyrarättersmeny som de flesta av våra boende gäster väljer att beställa. Här serverar vi fisk från de omkringliggande sjöarna, vilt från skogarna eller nöt- och lammkött från ekologiska gårdar i närheten. Om sommaren ger oss våra egna odlingar grönsaker och färska kryddor och om hösten ger oss skogen svamp och bär. Vi arbetar ekologiskt i största möjliga utsträckning och till frukosten får vi ägg från våra egna hönor och bina ger oss honung till brödbaket. Vi har även fullständiga rättigheter så ni kan få vin till maten, en kall öl till den vedeldade badtunnan eller en drick i biblioteket före maten.

För er som bor med självhushåll i Röda Gårdshuset kan det vara bra att veta att det finns en liten lanthandel i Hjortkvarn (5 km från Vita Krala) och en lite större ICA i Pålsboda (15 km från Vita Krala). Om sommaren har vi också en hel del grönsaker och andra godsaker från gården till försäljning och hönorna ger oss ägg året om. Kolla gärna med oss innan så ni vet vad vi kan erbjuda från gården.

Se tillgänglighet och boka. Från 450 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.