STF Jädraås Herrgård

En liten pärla med närhet till vandring och cykling

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

Hos oss finns mycket att göra och uppleva året runt. Under vintern kan du njuta av fina skidspår eller ta ett vildmarksbad med vedeldad bastu vid stranden av Jädraån. Möjlighet finns att hyra hela huset och ha anläggningen för er själva.
Läs mer
På STF Jädraås Herrgård njuter du av naturen året runt! Ta ett morgondopp i Jädraån, skogsbada längs vackra Gästrikeleden och upplev fartfyllda MTB-turer. I Jädraås hittar du en fantastisk natur att utforska. Den natursköna Gästrikeleden har en knutpunkt här och det finns även massor av andra vackra stigar och leder där du kan vandra, cykla och springa. På den lugna Jädraån kan du paddla kanot eller kajak eller varför inte prova en tur med en SUP. Här väntar aktiviteter och upplevelser utanför dörren.

Vintertid finns fina skidspår och Kungsberget ligger inom 15 minuter. Här är också skidåkningen helt fantastisk hela vintern. Oavsett om du vill åka våra fina längdspår här i Jädraås eller kasta dig utför pisterna i Kungsberget. Passa på att ta några dagar hos oss mitt i veckan och njut av orörda spår och minimala liftköer. Kanske några dagar med familjen eller en workation med kollegorna eller för dig själv! Hos oss bor ni bra med närheten till aktiviteterna! Notera också att även om alla våra rum är tvåbäddsrum, kan vi i de allra flesta ställa in extrabäddar för barn. Kontakta oss direkt om detta.

Bo och må bra i vår vackra herrgård från 1856. Jädraås Herrgård och dess annex ligger precis vid Jädraån och har en storslagen utsikt över vattnet och de stora skogarna. Herrgården har under åren bebotts av brukspatroner såväl som privatpersoner. Idag är den varsamt renoverad till hög standard och erbjuder bekvämt boende med historisk charm.

Du bor bekvämt i personligt inredda rum med sköna resårsängar. Fem av de sju rummen har egen dusch och toalett, för de två övriga rummen finns två fräscha dusch- och toalettrum i nära anslutning.

Kontakta STF Jädraås Herrgård  för att boka frukost.

I det trivsamma gästköket kan du laga egen lunch, middag eller bara ta en kopp kaffe och prata med andra gäster. Matsalen, stora salen och punschverandan erbjuder generösa ytor för avkoppling. Alla tre samlingsrum ligger med enastående vacker utsikt mot Jädraån och herrgårdens trädgård. I trädgården, som sluttar ner mot Jädraån, finns både öppna ytor och lummiga skogspartier. Här kan du vila, sola, leka och träna eller bada, paddla, ro och fiska. Vi har dessutom en alldeles egen båt- och badbrygga.

Vi önskar dig hjärtligt välkommen till Jädraås!

Dan och Susanne Dannberg

Vår service

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

 • Kanotuthyrning

  Kanot finns att hyra.

 • Guider

  Guider finns att hyra.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • <1 km till skidbacke

  Närmare än 1 km till skidbacke.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 375 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Gammelboningsvägen 8 A-C
  81691 Jädraås

  Hitta till boendet
  Med tåg & buss
  Ta tåget till Sandviken och sedan buss därifrån. Det går även att åka buss till Ockelbo och därifrån den lokala Kuxa-bussen ut till Jädraås.

  Med bil
  Kommer du söderifrån via E16, alternativt väg 272, rekommenderar vi att du åker via Sandviken (väg 302). Enklast är att följa skyltarna mot Kungsbergets skidanläggning och när du kommer till Kungsfors åker du rakt fram (dvs sväng ej vänster mot Kungsberget) i ca 12 km för att komma till Jädraås. Kommer du norrifrån rekommenderar vi att du åker via Ockelbo. Kör du E4 norrifrån svänger du av mot Ockelbo via Hagsta (väg 303) när du åkt igenom Ockelbo mot Sandviken (väg 272), ta sedan höger mot Jädraås (ca 3,5 km efter Ockelbo).

  GPS-koordinater:

  N60.842983°, E16.465339°

  Kontakt:

  +46 73806 15 60 kontakt@destinationjadraas.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 16:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider

  2023:
  1 januari – 31 december

  Öppettider reception

  9-12, 15-18

  Antal rum

  17

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Jädraås Herrgård

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Stäng

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.