STF Tofvehult

Mysigt boende i Småland med Tjust skärgård runt hörnet

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

I nordöstra Småland, omgivet av skog och sjö, ligger Tofvehult. Här sänker du axlarna och låter lugnet infinna sig. För utflykter väntar bland mycket annat Västervik och Tjust skärgård runt hörnet.
Läs mer
I vackraste nordöstra Småland, omgivet av skog och sjö ligger Tofvehult. En stillsam plats med närhet till charmiga Västervik och Tjust skärgård. Vill du njuta lugnet stannar du här hos oss, promenerar längst slingrande skogsstigar, badar i den stilla insjön, hyr en kajak eller en SUP, läser en bok på den egna verandan, badar bastu och bara är. På nära avstånd väntar ett stort utbud av upplevelser. Vandra, cykla, klättra, paddla, fiska, öluffa upplev kultur och hantverk. Eller besök Astrid Lindgrens magiska värld.

Peter och Lena, så heter vi som bor och verkar här i Tofvehult. I den gamla garveribyggnaden från 1865 bodde under tidigt 1900-tal Lenas gammelmorfar Wilhelm och hans fru Margareta och här föddes Lenas farmor Britta, ett av åtta barn, i ett av rummen på övervåningen. Vi flyttade hit från västkusten 1997, bytte hav mot insjö, saltdoft mot doften av tallbarr och mossa, för att leva vårt nya liv. Vi närde båda en dröm om att få bo på landet, låta våra tre barn växa upp med skogen och sjöarna som sin lekplats, inspirerade av alla Astrid Lindgrens underbara sagor.

Hos oss kan du välja mellan att bo i en rymlig lägenhet i boningshusets andra våning eller i en av de mysiga små stugorna på bergsknallen intill. Det finns möjlighet till självhushåll i alla alternativ. På nedervåningen i boningshuset finns mysiga umgängesytor och utanför väntar den lummiga trädgården. Stugorna omges av tallar och blåbärsris med utsikt över sjöarna Toven och Ålsjön. Vår bastu och badtunna, som du kan hyra under din vistelse, ligger meditativt och magiskt vid det lilla vattenfallet och sjön inbjuder till morgon- och kvällsdopp. Vi hyr ut roddbåt, kanot och SUP och vi har några cyklar som det går bra att låna för utflykter längs de slingrande grusvägarna. Årets skiftningar är magiska här i Tofvehult.

Bra att tänka på är att vi ligger en bra bit från matbutiker och restauranger. Det går fint att boka till både frukostkorg och enklare kvällsmåltid hos oss, men tänk på att det behöver förbokas senast dagen före. Vi välkomnar hundar mot förbokning och tillägg. Vårt hus passar även perfekt för grupper som söker en naturnära, bekväm och trivsam miljö för möten där ni är de enda gästerna.

Vi glädjer oss till att se er här som våra gäster, vänligen Lena och Peter i Tofvehult.

Vår service

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Elbilsladdning

  Möjlighet finns att ladda elbil.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • Skiduthyrning

  Skiduthyrning finns.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 575 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Tofvehult 3
  593 74 Gunnebo

  Hitta till boendet
  Ni hittar Tofvehult i nordöstra Småland cirka 2 mil söder om Västervik.

  För dig som reser kollektivt finns närmsta tågstation i Västervik och närmsta busstation vid Verkebäcksbron. Västervik station ligger ca 25 km bort och Verkebäcksbron 10 km från Tofvehult. Den sista biten behöver man ta sig på egen hand. Sök resor via SJ, KLT Länstrafik och Flixbuss.

  Kommer ni med bil så sväng av från E22 vid Gunnebo och fortsätt köra ca 1 mil längs den slingrande vägen till ni ser vår skylt "Tovehult" på höger sida. Följ grusvägen ca 3 km, det första huset ni ser, ett stort gult hus med långa gröna balkonger är Tofvehult. Vår parkering hittar ni på höger sida efter staketet. Vi har två laddare för elbil, som det går fint att använda mot avgift.

  GPS-koordinater:

  N57.643563°, E16.565495°

  Kontakt:

  +46 702926351 lenaitofvehult@gmail.com

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider

  2023:
  1 februari – 31 december

  Öppettider reception

  8.00-22.00

  Antal bäddar

  < 10

  Följ STF Tofvehult

  Stäng

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.