Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Tofvehult

Mysigt boende i Småland med Tjust skärgård runt hörnet

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

I nordöstra Småland, omgivet av skog och sjö, ligger Tofvehult. Här sänker du axlarna och låter lugnet infinna sig. För utflykter väntar bland mycket annat Västervik och Tjust skärgård runt hörnet.

Läs mer

I vackraste nordöstra Småland, omgivet av skog och sjö ligger Tofvehult. En stillsam plats med närhet till charmiga Västervik och Tjust skärgård. Vill du njuta lugnet stannar du här hos oss, promenerar längst slingrande skogsstigar, badar i den stilla insjön, hyr en kajak eller en SUP, läser en bok på den egna verandan, badar bastu och bara är. På nära avstånd väntar ett stort utbud av upplevelser. Vandra, cykla, klättra, paddla, fiska, öluffa upplev kultur och hantverk. Eller besök Astrid Lindgrens magiska värld.
 
Peter och Lena, så heter vi som bor och verkar här i Tofvehult. I den gamla garveribyggnaden från 1865 bodde under tidigt 1900-tal Lenas gammelmorfar Wilhelm och hans fru Margareta och här föddes Lenas farmor Britta, ett av åtta barn, i ett av rummen på övervåningen. Vi flyttade hit från västkusten 1997, bytte hav mot insjö, saltdoft mot doften av tallbarr och mossa, för att leva vårt nya liv. Vi närde båda en dröm om att få bo på landet, låta våra tre barn växa upp med skogen och sjöarna som sin lekplats, inspirerade av alla Astrid Lindgrens underbara sagor.
 
Hos oss kan du välja mellan att bo i en rymlig lägenhet i boningshusets andra våning eller i en av de mysiga små stugorna på bergsknallen intill. Det finns möjlighet till självhushåll i alla alternativ. På nedervåningen i boningshuset finns mysiga umgängesytor och utanför väntar den lummiga trädgården. Stugorna omges av tallar och blåbärsris med utsikt över sjöarna Toven och Ålsjön. Vår bastu och badtunna, som du kan hyra under din vistelse, ligger meditativt och magiskt vid det lilla vattenfallet och sjön inbjuder till morgon- och kvällsdopp. Vi hyr ut roddbåt, kanot och SUP och vi har några cyklar som det går bra att låna för utflykter längs de slingrande grusvägarna. Årets skiftningar är magiska här i Tofvehult.
 
Bra att tänka på är att vi ligger en bra bit från matbutiker och restauranger. Det går fint att boka till både frukostkorg och enklare kvällsmåltid hos oss, men tänk på att det behöver förbokas senast dagen före. Vi välkomnar hundar mot förbokning och tillägg. Vårt hus passar även perfekt för grupper som söker en naturnära, bekväm och trivsam miljö för möten där ni är de enda gästerna.
 
Vi glädjer oss till att se er här som våra gäster, vänligen Lena och Peter i Tofvehult.

Vår service

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Elbilsladdning

  Möjlighet finns att ladda elbil.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Skiduthyrning

  Skiduthyrning finns.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Tofvehult 3
  593 74 Gunnebo

  Hitta till boendet
  Ni hittar Tofvehult i nordöstra Småland cirka 2 mil söder om Västervik.
   
  För dig som reser kollektivt finns närmsta tågstation i Västervik och närmsta busstation vid Verkebäcksbron. Västervik station ligger ca 25 km bort och Verkebäcksbron 10 km från Tofvehult. Den sista biten behöver man ta sig på egen hand. Sök resor via SJ, KLT Länstrafik och Flixbuss.
   
  Kommer ni med bil så sväng av från E22 vid Gunnebo och fortsätt köra ca 1 mil längs den slingrande vägen till ni ser vår skylt "Tovehult" på höger sida. Följ grusvägen ca 3 km, det första huset ni ser, ett stort gult hus med långa gröna balkonger är Tofvehult. Vår parkering hittar ni på höger sida efter staketet. Vi har två laddare för elbil, som det går fint att använda mot avgift.

  GPS-koordinater:

  N57.643563°, E16.565495°

  Kontakt:

  +46 702926351 lenaitofvehult@gmail.com

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  8.00-22.00

  Antal bäddar

  < 10

  Följ STF Tofvehult

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  Tofvehult är mer än boende, möten och kurser. Tofvehult är mest av allt en känsla, en stämning och också vårt hem. Ett hem som välkomnar våra gäster på ett varmt och omtänksamt sätt. Vi bryr oss om våra gäster, vår natur och våra medmänniskor. Vi fokuserar på det naturliga, lugn och ro, god fika, god mat och våra vackra omgivningar, med skogen och sjöarna i fokus.

  Vi har under alla år vi bott och verkat i Tofvehult jobbat medvetet med att värna om vår miljö, både den i vår absoluta närhet och den globala. Vi försöker hela tiden medvetandegöra hur vi använder och påverkar det vi har runt omkring oss i vår vardag. Det kan var i det lilla såväl som i större sammanhang.

  Vi försöker göra medvetna val när det gäller vilken form av energi vi använder för att värma vårt vackra, gamla stenhus, bergvärme, valet av elbolag, vi sopsorterar, vi komposterar, vi har urinseparerande toaletter i alla våra stugor.

  Vi erbjuder möjligheten att ladda elbilar på plats, vi odlar och skördar det som växer i vår trädgård samt tar tillvara på mycket av det som naturen så generöst erbjuder oss i skog och sjö.

  Hela Tofvehult är renoverat och inrett efter principerna i “Graceful Living” som är en filosofi och utbildning som bygger på att återanvända, omvandla, minska avfall och skapa besjälade miljöer som är läkande och inspirerande i sin personliga enkelhet. “Walk in beauty”

  Hållbarhet handlar ju om så många olika saker och aspekter, det handlar om social hållbarhet, ekonomisk hållbarhet liksom de miljömässiga aspekterna. Vi försöker ta till oss så många olika delar vi bara kan, genom att delta i olika utbildningar, nätverkande och olika projekt som kommunen och regionen bjuder in till.

  Vårt tänkande kring hållbarhet handlar inte om pekpinnar, vi vet att ingen kan göra allt, vi minst av alla, men alla kan vi göra något och vi tror på “Good enough”. Tillsammans kan vi göra stor skillnad och vi hoppas att ett besök i vårt Tofvehult kan fungera som inspiration till en önskan om förändring till att skapa en vackrare värld i balans.

  Vi vill inspirera andra att våga följa sina drömmar och samtidigt visa att det går att driva verksamhet på landsbygden, med hållbarhet och familj i fokus, med långsiktiga mål men ändå närvarande i nuet. Vi tror på en vacker framtid. Vi känner att vi är satta att förvalta denna fantastiska plats den korta tid vi vandrar här på jorden och vi vill gärna lämna den vidare lite bättre än vi fann den. Vi inser ödmjukt att vi bara har platsen till låns vilket även gäller den planet vi bebor som vi alla behöver behandla med respekt och tacksamhet för allt vad hon ger. Vi vill kunna lämna över något att vara stolt över till kommande generationer.

  Om vi alla tog ansvar för våra handlingar och valde att göra så gott vi var och en kan så skulle vi kunna åstadkomma fantastiska resultat. Vi är ju alla sammanlänkade, inte bara vi människor utan allt hänger samman och är beroende av vartannat. Allt vi stoppar i oss, mer eller mindre, kommer från naturen. Vi är beroende av en natur i balans, med friska hav och sjöar, skogar och ängar där bin och humlor får och kan utföra sitt livsviktiga jobb.

  Därför fortsätter vi att jobba med det vi älskar, vi fortsätter att nätverka, inspirera, utbilda oss, lära nytt, lära om, så att vi kan fortsätta växa och skapa. Vi tror att det, att växa och skapa, är en av de viktigaste anledningarna till att vi vandrar detta liv, på denna jord, just nu.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Boka boende

  Sök boende via karta

  På vår karta kan du se var alla våra boenden finns i Sverige.

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att upptäcka vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället.

  Turista hållbart

  Tänk dig ett Sverige där det är enkelt och inspirerande att upptäcka hållbart. Det är vårt mål.

  Bo till medlemspris

  Som tack för att du är medlem i STF bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.