Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Södergården Vandrarhem Åre

Vill du bo i hjärtat av svenska fjällen har du kommit rätt

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

STF Åre/Södergården är ett allergivänligt boende i hjärtat av det svenska fjället. Vi är det enda boende i Norden som är anpassad till att vara tillgänglig för de som har allergier och astma. Här kan alla trivas och umgås på ett tryggt, välstädat och barnvänligt vandrarhem.
Läs mer
STF Åre/Södergården har ett fantastiskt läge i en ren och naturskön miljö. Du har nära till det mesta du kan tänkas behöva under en semester i svenska fjället. In till Åre by tar det endast tio minuter med bil. Vill du hellre åka kollektiv finns en busshållplats 200 meter från gården. Vandrarhemmet har 21 rum varav fyra trebäddsrum och sjutton dubbelrum. Två av rummen är avsatta för att vara garanterat fria från pälsdjursallergen. Här finns även ett sällskapsrum, tv-rum, lekrum, ungdomsrum och bastu samt parkeringsplatser med eluttag.

På STF Åre/Södergården får du en lugn och skön vistelse i en rogivande miljö. Vill du ha en lite mer fartfylld semester finns det massor att göra, bara ett stenkast från gården. Här finns det intressanta och spännande upplevelser i form av vandring, skidåkning och allt det fantastiska som Jämtlandsfjällen har att bjuda på.

När du bokar boende på STF Åre/Södergården blir du automatiskt medlem i Astma- och Allergiförbundet om du inte redan är det. Det kostar inget extra och är obligatoriskt för alla. Vi måste få samtliga gästers namn, adress och personnummer för att kunna registrera medlemskapet. Du får ett separat informationsmail efter det att du gjort din bokning.

Läs mer om Astma- och Allergiförbundet på www.astmaoallergiforbundet.se

Vår service

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 215 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Fjällfararvägen 2
  837 96 Undersåker

  Hitta till boendet
  Bil 75 meter från E 14, vid Undersåker, 12 minuter öster om Åre.

  Tåg till Undersåker station. Från stationen till Södergården är det 1.2 km. Avtal finns med taxibolag

  Buss med länstrafiken Jämtland. Hållplatsen ligger 200 m från anläggningen.

  GPS-koordinater:

  N63.315446°, E13.274579°

  Kontakt:

  +46 70662 40 53 sodergarden@astmaoallergiforbundet.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 16:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider

  2023:
  1 januari – 31 december
  2024:
  1 januari – 31 december

  Öppettider reception

  16-19

  Antal rum

  21

  Följ STF Södergården Vandrarhem Åre

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.