Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Arkösund Sköldviks Vandrarhem

För dig som gillar kajakturer och sälsafari

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Precis vid vattnet ligger STF Arkösund Sköldviks vandrarhem. Här börjar du dagen med att titta ut över kobbar och skär. I dessa trakter har människor levt sedan land steg ur hav. Gillar du skärgårdsliv med kajakturer och sälsafari är detta stället för dig!
Läs mer
Vandrarhemmets ursprungliga byggnader från krigsåret 1939 har en autentisk miljö och är belägna alldeles vid stranden på spetsen av Vikbolandet. Från terrassen kan du se Kung Waldemars segelled. Då låg 600 fartyg för ankar men idag är det betydligt lugnare ute på leden. Nu njuter vi av den rofyllda utsikten över ett glittrande hav. Stranden är långgrund och lämpar sig väl för alla som vill bada, sola eller bara njuta i skuggan under en vindpinad kusttall.
 
Hos oss bor du i trevliga rum med en till fyra bäddar, eller i de mysiga stugorna som inrymmer två bäddar vardera. Familjen Skölds Kavaljersflygel, som består av ett stort rum med plats upp till 10 personer, passar perfekt för kompisgänget eller storfamiljen. Om du inte vill ta med egna lakan kan du hyra det av oss. Vi städar gärna mot en extra kostnad och ordnar din frukost.
 
Under juli månad och till början av augusti går det bra att beställa till frukost alla dagar i veckan. Under sommaren har vi även en populär strandkrog som lockar med allt från fika och smörgåsar till varm mat. Vi värnar om det lokala och serverar gärna från traktens egna skafferier. Krogen har fullständiga rättigheter. Öppettiderna varierar, så stäm av med oss hur det ser ut just när du önskar komma. För grupper ordnar vi mot förbeställning såväl frukost som olika måltider året runt.
Varmt välkomna till oss!

Eva och Krister Hellström

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Guider

  Guider finns att hyra.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Världens ände 107
  610 25 Vikbolandet

  Hitta till boendet
  Väg 209 från Norrköping till Arkösund (buss 440).
  Vid Arkösund sväng höger mot Sköldvik och kör cirka 2 kilometer tills du kommer ner till havet.

  GPS-koordinater:

  N58.476306°, E16.939966°

  Kontakt:

  +46 733642280 skoldvik@telia.com

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 16:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider reception

  8-10, 16-18

  Antal rum

  14

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Arkösund Sköldviks Vandrarhem

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.