Upplev mer

I Arkösunds skärgård kan du besöka grunda vikar med gott om fisk och ett rikligt djurliv. Örn och säl är numera vanligt förekommande. Vandrarhemmet är en utmärkt utgångspunkt för fisketurer, utflykter med kajak, fina vandringar och cykelturer.

Du är välkommen att besöka oss även under höst och vintern då det är lugnt, tyst och rogivande. Vi har ingen störande belysning vilket skapar bästa förutsättningar för att studera stjärnbilder och titta på månen från en klar stjärnhimmel. När löven faller vandrar havsöringen upp i småbäckar längs med Kolmårdens stränder. Då finns möjligheten att fiska både havsöring, gädda eller strömming.

Det kan vara intressant att veta att vandrarhemmets caféhus byggdes 1939 av direktör Elis Sköld och hans hustru Ditti Sköld från Norrköping för att användas som sommarhus i Arkösund. I september 1955 dog fru Sköld hastigt i en hjärnblödning. Innan huset så småningom renoverades och blev vandrarhem var det under ett antal år barnkoloni för barn från Gällivare kommun. Flera personer som har bott eller jobbat på Sköldvik vittnar om att fru Sköld går igen. Dagens värdar har gjort noggranna observationer men vet fortfarande inte vad de ska tro.

Användbara länkar

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.