STF Siaröfortet Skärgårdskrog och pensionat

Klippor, badstränder och spännande historia nära Stockholm

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

På STF Siaröfortet Skärgårdskrog och Pensionat får du uppleva klassisk skärgårdsmiljö. En plats för rekreation och eftertanke, där kultur och historia blandas med naturens och havets harmoni. Välkommen att omfamnas av skärgårdens magi.
Läs mer
STF Siaröfortet Skärgårdskrog och Pensionat är beläget på den mytomspunna Kyrkogårdsön, mitt i farleden mellan Vaxholm och Furusund. Det strategiska läget var utmärkt för Siaröfortet, den försvarsanläggning som byggdes här för 100 år sedan.

Idag är den lilla ön en plats som bjuder på klassiskt semesterskärgårdsliv på bekvämt avstånd från Stockholm och Roslagskusten. Här väntar klippor, badstränder och spännande historia. Här finns inga måsten, bara prestigelös enkelhet, avkoppling och skärgårdens magi. Oavsett om du vill fylla dagarna med bad, fiske, hyra båt, basta, spela boule, utforska det gamla fortet eller göra utflykter till andra öar har du här en perfekt bas. Vi har öppet från mitten av april till slutet av oktober.

I den omsorgsfullt renoverade logementsbyggnaden från 1916 samsas pensionatet med krogen. På ett klassiskt skärgårdspensionat är maten i centrum, och vår krog erbjuder vällagad mat i härlig miljö. Det finns möjlighet att boka helpension. Vi vill uppmärksamma våra stamgäster på att vi från 2021 inte längre kan erbjuda gästkök för egen matlagning. Utöver pensionatsrum erbjuder vi spännande logialternativ i form av glampingtält och vårt lilla signalhus.

Ön förvaltas av Statens Fastighetsverk och arrenderas av oss. Vi är i grunden ett litet rederi vid namn Antrophia, som består av servicedrivna fartygsbefäl som brinner för serviceyrket och av att sätta gästen i centrum. Vi är också delaktiga i den dagliga verksamheten ute på ön där du ofta hittar oss vid grillen, serverande lunch eller fixandes med något av fartygen. Vår vision är att återskapa det klassiska skärgårdspensionatet, där du som gäst kan koppla av och bli riktigt väl omhändertagen.

Vi vill att du skall känna dig innerligt välkommen ut att ta del av vår skärgårdsoas!

Jesper, Robert och Anders med personal

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Kanotuthyrning

  Kanot finns att hyra.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 260 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Kyrkogårdsön
  Stockholms skärgård Reguljära båtturer från i Stockholm, Vaxholm och Östanå.

  Hitta till boendet
  Siaröfortet ligger på Kyrkogårdsön, mitt i farleden mellan Vaxholm och Furusund. Ångbåtsbryggan/Hållplatsen heter Siaröfortet.

  För dig som kommer långväga med bil hittar du bäst parkeringsmöjlighet vid Östanå Färjeläge för sträckan med båt på ca 10 minuter över till Kyrkogårdsön och Siaröfortet.

  Under våren, sommaren och hösten finns dagliga förbindelser med Waxholmsbolagets reguljära båtturer från Strömkajen i Stockholm och Vaxholm. Sommartid erbjuder även Siaröfortet - Antrophia egen bokningsbar transport från Vaxholm och Östanå färjeläge. Från närområdet och Östanå erbjuder även Siaröfortet – Antrophia resor utöver de reguljära transporterna i tidtabellen.

  Uppdaterad tidtabell och pris på siarofortet.se/. Båttransport bokas i samband med att du bokar logi här på sidan.

  Du är givetvis också välkommen hit med egen båt. Med egen gästhamn erbjuder vi våra gäster trygg förtöjning över natten.

  GPS-koordinater:

  N59.554657°, E18.623049°

  Kontakt:

  +46 8273372 fortet@antrophia.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 11:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider

  2023:
  8 maj – 29 oktober

  Antal rum

  14

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Siaröfortet Skärgårdskrog och pensionat

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Stäng

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.