Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Stora Kalholmen Vandrarhem

Enkelhet och stillhet i naturreservat i ytterskärgården

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Stora Kalholmen ligger på gränsen till de yttersta skären i Stockholms skärgård. Hela ön är naturreservat och förutom djuren så finns inga bofasta på ön. Här kan du uppleva ö-livets enkelhet och stillhet.

Läs mer

Stora Kalholmen är belägen i mellersta skärgården mellan Finnhamn och Möja. Stora och lilla Kalholmen bildar en lagunliknande naturhamn som den före detta sommarbostaden från 1914 stolt blickar ner över. Idag rymmer huset det lilla vandrarhemmet. Öarna binds samman med en charmig liten bro. Naturstigarna leder mellan blåbärsris och tallskog till de otaliga klipporna i kompassens alla riktningar. Här kan du alltid hitta ditt ställe i lä att vila på.
 
Här får du rå om dig själv på alla vis. På Stora Kalholmen finns nämligen ingen affär, inga restauranger och igen frukostservering. Endast en säsongsöppen proviantbod. Allt du vill äta under dina dagar på ön måste du därför ta med dig ut. I gästköket finns endast kallt rinnande vatten och toaletten består av två fina torrdass på gården. Enkelheten är det stora på Kalholmen. Lyxen består av naturen, underbara solnedgångar – och den eldrivna bastun.
 
I huset finns fyra rum med 14 bäddar. Här finns även det gemensamma köket och en trevlig matsal med öppen spis. Mysigt i alla väder. Utomhus finns grillar och utemöbler. Därtill finns fyra enkla stugor med mellan två och fem bäddar. Totalt kan 29 bäddar erbjudas. Kuddar och täcken finns i alla sängar, men lakan tar du med själv. Vill du hellre hyra lakan ber vi dig observera att dessa måste förbeställas vid bokningstillfället.
 
Skärgården är fantastisk även utanför sommarmånaderna, och då välkomnar vi gärna grupper mot förbokning. Kontakta oss för offert.
 
På plats finner du alltid Ö-chefen Eva. Hon tar hand om dig och om ön. Vårt företag driver även STF Svartsö vid Norra Svartsö brygga på Svartsö. Kom själv, med familjen eller hyr hela huset tillsammans med alla dina vänner. Gammal eller ung, alla är hjärtligt välkomna till denna pärla.

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Stora Kalhomens brygga
  130 34 Skälvik

  Hitta till boendet
  Vandrarhemmet har öppet april till november. Ta dig hit med reguljärtrafik eller för egen skuta. Du kan komma hit med båt från Stockholm, Ljusterö eller med Nordsydlinjen.
   
  Waxholmsbolagets reguljära turer utgår från Strömkajen i Stockholm (utanför Grand Hotel) och från Åsättra brygga på Ljusterö.
   
  För aktuell tidtabell besök www.waxholmsbolaget.se eller 08-679 58 30.

  GPS-koordinater:

  N59.453899°, E18.82443°

  Kontakt:

  +46 703778245 info@storakalholmen.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 12:00
  Utcheckning (senast): 11:30

  Öppettider reception

  11.30-15.00

  Antal rum

  8

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Stora Kalholmen Vandrarhem

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  Östersjön mår dåligt, men vi på Stora Kalholmen gör vårt bästa för att sjön ska må bättre. Vi har skrivit under och följer STF:s hållbarhetslöfte och hjälper dig gärna i din hållbarhet; Ta gärna med dig plastförpackningar, glasflaskor och frysklamparna hem. Låt barnen hjälpa Eva att hålla klippor rena, göra insektshotell och hålla reda på Östersjöns innevånare. Låt dem bli Östersjöns beskyddare. Info om hur vi alla kan hjälpas åt finns i Proviantboden.

  Tack för att du bidrar!

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Boka boende

  STF Möja Vandrarhem

  Stockholms skärgård
  Boka boende
  Boka boende

  STF Gällnö Vandrarhem

  Stockholms skärgård
  Boka boende

  STF Värmdö Sofielund

  Stockholms skärgård
  Boka boende

  STF Finnhamns Vandrarhem

  Stockholms skärgård

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att upptäcka vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället.

  Turista hållbart

  Tänk dig ett Sverige där det är enkelt och inspirerande att upptäcka hållbart. Det är vårt mål.

  Bo till medlemspris

  Som tack för att du är medlem bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.