Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Gällnö Vandrarhem

Idyllisk upplevelse på bilfri skärgårdsö kort båtfärd från Stockholm

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Gällnö ligger beläget i mellersta skärgården, bara 90 minuters båtfärd från centrala Stockholm. Ändå är du långt ifrån storstadstressen. Grusvägarna är bilfria och badklipporna varma. Här väntar mysiga stugor nära badviken, gästhamnen och handelsboden.

Läs mer

Gällnö ligger i mellersta skärgården utanför Värmdö, cirka 90 minuters båtfärd från centrala Stockholm. Trots närheten till storstadspulsen är ett besök på Gällnö så långt ifrån storstadsstressen du kan komma.
 
På Gällnö är den gamla, genuina skärgårdsbebyggelsen väl bevarad och gör dig påmind om en annan tid. Här finns ingen biltrafik. En gård bedriver fortfarande lantbruk och på de lummiga ängarna betar djuren fritt. Hagarna blandas också med skog, klippor och badstränder som passar små som stora.
 
Vandrarhemmet ligger i lilla Gällnöby. Här bor du i tvåbäddstugor, familjestugor eller i rum i huvudbyggnaden. Det stora röda huset är öns gamla skola som blev vandrarhem 1981. Här finns ett gemensamt gästkök och mat-allrum.
 
De mysiga stugorna rymmer 2-4 bäddar. I 4-bäddsstugorna finns kokmöjligheter. I två av stugorna får du ta med husdjur.
 
Dusch, en vedeldad bastu och torrtoaletter finns i separata hus på gårdsplanen. På gården finns också en murad plats för grillning. Framför stugorna finns en stor gräsplan, som passar fint till lekar och bollspel.
 
Skärgårdsbåten lägger till vid Gällnö brygga. Därifrån slingrar en grusväg mot Gällnöby. Vandrarhemmet ligger ca 1,2 km från bryggan. Vid bryggan finns ett par dragkärror att låna för bagaget.
 
En kort promenad från vandrarhemmet finns en mindre affär och ett sommaröppet café/bar just vid bryggan. I anslutning till affären finns en brygga för kunder med egen båt, som ska handla eller besöka baren/caféet. Det finns tyvärr inte båtplatser nog för att ha sin båt liggande vid affärsbryggan under en hel dag.
 
För dig som vill utforska ön ordentligt finns det fina gång- och cykelstigar. På den fyra kilometer långa Gällnöstigen kan man lära sig om Gällnös historia samt om flora och fauna. Långt in i skogen finns också en gammal ryssugn som minner om ryssarnas härjningar i Skärgården 1709. Gällnö är ungefär 500 hektar stor och ca 8 km lång.
 
Hoppas vi ses!
Robin och Jonas
 
In-/ut-checkning
Tillgång till rum eller stuga fr.o.m. kl. 15.00 ankomstdagen till kl. 11.00 avresedagen. Vi finns i närheten hela dagarna om ni behöver något och om receptionen är obemannad när ni vill hämta ut nycklar så lägger vi nycklarna i ett kuvert på receptionsdisken.
 
Bar
I vår sommaröppna bar serveras enkel sommarmat, svensk öl och franska viner under äppelträden. Maten är enkel och rustik, inspirationen kommer från Sverige och södra Europa. På menyn har vi bland annat goda grillade korvar från vår slaktare i stan, ostar och charkuterier från små kvalitetsproducenter. Baren öppnar i juni. För öppettider se: gallno.se/
 
Café
Till caféet kommer du för att få en god kopp kaffe, smaka husets äppelkaka eller få en läskande hemmagjord flädersaft. Med en förkärlek för gott kaffe har vi en bred kaffemeny med espresso, cappucino, iskaffe, bryggkaffe och allt däremellan. Kaffet kommer från Waxholms kafferosteri. Caféet öppnar i juni. För öppettider se gallno.se/
 
Se och göra
Båtluffarled finns på Brännholmen mot Karklö för vidare färd mot Svartsö eller Finnhamn. Bad vid klippor eller sandstrand. Genuin skärgårdsmiljö med fungerande lantbruk. På norra delen av Gällnö vid Torsviken på Brännholmen finns en jättegryta väl bevarad. Den svarvades av inlandsisen för omkring 10 000 år sedan. På östra delen finns en ryssugn från 1700-talet som användes till att baka bröd i. Gällnö är ca 500 hektar till ytan och består till största delen av blandskog, odlad mark och beteshagar där kor och kalvar betar.

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Gällnö
  130 33 Gällnöby

  Hitta till boendet
  Till oss kommer du lättast med Waxholmsbolagets båtar (08-679 58 30) som avgår dagligen från Strömkajen i Stockholm eller med Cinderellabåtarna (08-587 140 50) som avgår från Strandvägen vid Grand Hotell. Du kan även ta dig kommunalt eller med egen bil till Boda brygga på Värmdölandet där Waxholmsbolagets båtar också avgår från.
   
  Väl framme vid ångbåtsbryggan på Gällnö väntar en 15 minuters vacker promenad till Gällnö By som ligger längst in i Hemfladen. Där är vi, hela sommaren!
   
  Om du kommer med egen båt har vi två gästbryggor längst in i Hemfladen som står till förfogande till handelsboden, caféets och barens kunder. På bryggans nock är djupet mellan 180-200 cm så mindre segelbåtar kan komma in. Vi hoppas ni förstår att vi har begränsat med båtplatser och att bryggorna är i första hand till för handelsboden,
  caféets och barens gäster. I mån av plats finns det möjlighet att ligga kvar över natten mot en avgift. Ring innan eller fråga oss när ni kommer.

  GPS-koordinater:

  N59.398792°, E18.644271°

  Kontakt:

  +46 857166117 vandrarhem@gallno.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  Receptionen har öppet mån-fre 9-13 och lör-sön 10-13

  Antal rum

  12

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Gällnö Vandrarhem

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Boka boende

  STF Värmdö Sofielund

  Stockholms skärgård
  Boka boende

  STF Lillsved Vandrarhem

  Stockholms skärgård
  Boka boende
  Boka boende

  STF Stora Kalholmen Vandrarhem

  Stockholms skärgård
  Boka boende

  STF Möja Vandrarhem

  Stockholms skärgård

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att uppleva och göra över hela landet. Oavsett om du är erfaren eller nybörjare. Välkommen att uppleva Sverige med oss. Här ger vi tips och inspiration - allt från guidade vandringar till grottäventyr.

  Turista hållbart

  Vi inspirerar till upplevelser som visar hänsyn för platsens natur- och kulturmiljöer och som bygger på nyfikenhet och upptäckarglädje. Läs mer om du hur du planerar en mer hållbar semester.

  Bo till medlemspris

  Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar ditt boende i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.