Mer om boendet

Boendets huvudsida: STF Gällnö Vandrarhem

Vandrarhemmet

På vandrarhemmet bor du i tvåbäddsstugor, familjestugor eller i rum i huvudbyggnaden. Det stora röda huset är öns gamla skola som blev vandrarhem 1981. Här finns självhushållskök samt mat-allrum. Ett hotellrum finns en trappa upp, med en stor dubbelsäng. Ett tvåbäddsrum med våningssäng ligger intill köket.

De mysiga stugorna rymmer 2-4 bäddar. I 4-bäddsstugorna finns kokmöjligheter (ej stekning), kyl och våningssängar. I 2-bäddsstugorna finns två separata sängar, ej våningssäng. I två av stugorna får du ta med husdjur.

Dusch och en vedeldad bastu finns i ett separat hus på gårdsplanen. I separata byggnader hittar du torrtoaletterna. På gården finns också en murad plats för grillning. Passar även för engångsgrillar. Framför stugorna finns en stor gräsplan, som passar fint till lekar och bollspel.

Hotell Frans Augusti

Det är inte bara drömmen om att kunna titulera sig hotelldirektör som i år fått oss att öppna Hotell Frans August, utan snarare idén om att driva en verksamhet som hela tiden utvecklar sig.

Under vintern och våren har vi renoverat den gamla lärarbostaden på övervåningen till vandrarhemmet och idag huserar här enrums hotellet Frans August. Hotellet har fått sitt namn efter Herr Frans August Hermansson som 1902 skänkte den mark där vandrarhemmet idag står till förmån för att ön skulle få sin egen skola.

Hotellrummet har en stor dubbelsäng men om man är fler finns här även två extra sängar man lätt kan ta fram. Hotellet har en egen ingång med hall och en trappa upp till sovrummet. Med direkt anslutning till vandrarhemmet kan man även använda alla de gemensamma utrymmena där, så som kök och matsal. Egen toalett finns på bottenvåningen och dusch samt bastu på vandrarhemmet i de gemensamma utrymmena på gården. För den våghalsige finns även en minimal balkong där man kan njuta av morgonsolen.

Frukost ingår alltid till alla våra hotellgäster och serveras mellan klockan 8.00 – 10.00 nere på Gällnö Café. Pris per natt för två personer är 1495:- (extra gäster 200:- per person)

Se tillgänglighet och boka. Från 350 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.