Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem

Bada i både hav och insjö mitt i Stockholms arkipelag

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Välkommen ut till lugnet – öppet året runt! På Svartsö och STF Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem i Stockholms skärgård väntar både aktiviteter och avkoppling. Här kan du uppleva en levande ö och årstidernas vackra skiftningar.

Läs mer

Svartsö ligger i den mellersta delen av Stockholms skärgård och är med sin längd på cirka 1 mil och bredd på ca 2,5 km en av de lite större öarna i området. Sedan generationer tillbaka har ön en central och återkommande plats i Skärgårdens och Stockholms historia. Förr i tiden hade öarna och dess invånare olika öknamn förknippade med djur. Svartsöborna var, och är, stolta grisar.
 
Idag är Svartsö en levande skärgårdsö med bofast befolkning på 65 personer. Här möter du öppna jordbrukslandskap och under vår och sommar står ängar och dikesrenar i full blom. Både flora och fauna bjuder på mycket. Den rara Kungsängsliljan växer på ett undanskymt ställe. I de två stora, klara insjöarna huserar både storlommen och bäver. Här bjuds grusade vägar och grönskande stigar, bad i hav och insjö såväl som magiska vinterlandskap med skridskoåkning. Under sommaren har vårt härliga café öppet i receptionen och lockar med gott fika och enklare lunch. De fina grusvägarna gör ön tillgänglig även för rullstolsburna. Funktionsanpassade lokaler och toalett finns hos oss. Vi håller öppet och välkomnar gäster året runt.
 
Jag som driver verksamheten heter Lotten. Jag och min familj, man och två barn, bor året runt på Norra Stavsudda, en ö 6 distansminuter (15 minuter med egen båt) söderut om Svartsö. Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem ägs av fyra familjer på Svartsö som satsat tid, mark, energi, och pengar för Svartsös framtid. Mina fantastiska kollegor är alla hel- eller deltidsboende i Stockholms skärgård.
 
Tack för att du väljer att besöka oss och varmt välkommen att upptäcka vår ö!

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Uthyrning av friluftsutrustning

  Friluftsutrustning finns för uthyrning.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Tillgänglighetsvänligt

  Boendet är tillgänglighetsvänligt och vill gärna tillgodose dina behov som gäst. Av olika skäl kan de dock inte uppfylla exakt alla STFs kriterier för tillgänglighetsanpassning. Om du är intresserad av att komma hit rekommenderar vi dig att ta kontakt innan bokning och fråga vilka möjligheter boendet kan erbjuda. I många fall kan de hjälpa till, trots att de inte har den fulla tillgänglighetsanpassningen.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Svartsö By
  130 34 Skälvik

  Hitta till boendet
  Svartsö är en ö i Stockholms mellersta skärgård. Ca 2,5 h. med reguljär båt från centrala Stockholm.
   
  På Svartsö finns 4 ångbåtsbryggor: Norra Svartsö brygga är närmast, endast 100 m från oss. Skälviks brygga på södra sidan av ön, 2 km från oss Alsviks brygga, 4 km från oss och Söderboudd, 5 km från oss.
   
  Både Waxholmsbolaget och Cinderella trafikerar Svartsö. Waxholmsbolaget trafikerar Skärgården året runt. I Stockholm avgår de från Strömkajen vid Grand Hotel. Sommartid med snabba båtar och vintertid med isgående båtar. Aktuell tidtabell finns på www.waxholmsbolaget.se.
   
  Maj – September trafikerar även Cinderellabåtarna bryggorna Alsvik och Skälvik på södra sidan av Svartsö. Cinderella avgår från Nybroviken, Strandvägen.
   
  Året runt finns, förutom att resa med båt från Stockholm, bra förbindelser till Svartsö via Boda brygga på Värmdö och Åsättra brygga på Ljusterö där det även finns bilparkeringar och bussförbindelse.
   
  Höst, vinter och vår är den smidigaste resvägen till Svartsö att åka bil eller buss till Boda brygga på Värmdö. Där byter du till båt och stiger av vid bryggan Skälvik som ligger 2 km. från boendet på södra sidan av Svartsö. Säg till i förväg om ni önskar bli mötta med bil vid incheckning.
   
  Vi kan även förmedla egen taxibåt från till exempel Stockholm, Vaxholm eller Värmdö. När isen ligger trafikerar svävare vinterisarna från Ljusterö, Åsättra brygga. Parkering finns också vid exempelvis Nacka Strand.
   
  Egen båt? Boka gästplats via oss i en hamnsamfällighet 600m. öster om Norra Svartsö brygga. 150:-/dygn. Vi har kontakt innan ankomst och tilldelar er en plats. Våra platser är mellan Y-bommar, 3 m. breda. Har ni bredare båt säg till, så ordnar vi det.

  GPS-koordinater:

  N59.457611°, E18.677072°

  Kontakt:

  +46 854247400 info@svartsonorra.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Antal rum

  26

  Följ STF Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  Upptäck hållbart hos oss på Svartsö. Vi är stolta att vi avgivit STFs hållbarhetslöfte och strävar hela tiden efter att bli ännu mer hållbara. Några exempel på hållbara satsningar här hos oss är att vi komposterar det som går av matavfallet både från gästköket och vårt eget kök i egen kompost. Tvätt, disk och städ sker med miljömärkta rengöringsmedel från Ocean. Vi sopsorterar i alla de fraktioner Värmdö kommun erbjuder. Varorna till frukosten köper vi lokalt och ekologiskt i den utsträckning det är möjligt.

  Du som gäst kan bidra genom att använda komposten i gästköket och sortera övriga sopor och glas enligt anvisningarna i gästköket. Allt vårt vatten kommer från vår avsaltningsanläggning för att inte belasta grundvattnet som generellt är skört i skärgårdsmiljö. Fyll gärna på en medhavd vattenflaska med det goda dricksvattnet direkt ur kranen.

  Tack för att du bidrar!

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Boka boende

  STF Stora Kalholmen Vandrarhem

  Stockholms skärgård
  Boka boende

  STF Gällnö Vandrarhem

  Stockholms skärgård
  Boka boende

  STF Möja Vandrarhem

  Stockholms skärgård
  Boka boende

  STF Värmdö Sofielund

  Stockholms skärgård

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att uppleva och göra över hela landet. Oavsett om du är erfaren eller nybörjare. Välkommen att uppleva Sverige med oss. Här ger vi tips och inspiration - allt från guidade vandringar till grottäventyr.

  Turista hållbart

  Vi inspirerar till upplevelser som visar hänsyn för platsens natur- och kulturmiljöer och som bygger på nyfikenhet och upptäckarglädje. Läs mer om du hur du planerar en mer hållbar semester.

  Bo till medlemspris

  Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar ditt boende i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.