Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Värmdö Sofielund

Här bor du med Stockholms skärgård precis utanför dörren

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Den gamla handlarvillan Sofielund ligger med vidsträckt utsikt över Sandöfjärden på Värmdö. Här har ni hela Stockholms skärgård precis utanför dörren. Njut av en vedeldad bastu, sov gott i de charmiga rummen och vakna upp till frukost på punchverandan.

Läs mer

Utmed en vacker strandlinje, alldeles intill Boda brygga på Värmdö utanför Stockholm, ligger Sofielund – en genuin skärgårdsvilla från slutet av 1800-talet. Här är närheten till havet och skärgården påtaglig. Strandtomten med sina klippor erbjuder härliga badmöjligheter och de varsamt renoverade rummen ryms i en genuin skärgårdsvilla, vackert belägen med vidsträckt utsikt över Sandöfjärden. Här kan ni njuta av skärgårdslivet och se båtarna passera utanför medan ni äter er frukost från punschverandan eller i den blomstrande trädgården.
Sofielund ligger i Boda by, en genuin och välbevarad skärgårdsby på norra Värmdö. Bygden har en rik historia och anor från 1600-talet. Boda brygga, som ligger alldeles intill Sofielund, är ett nav för skärgårdstrafiken och är därmed en utmärkt utgångspunkt för att upptäcka öarna runtomkring. Vi som driver Sofielund har ett helt yrkesverksamt liv inom rederi- och båttaxinäringen och guidar er gärna vidare ut i skärgården. Vi har även möjlighet att erbjuda båttaxiresor så ni kan utforska andra öar i närheten eller äta en middag på någon av de många skärgårdskrogarna och sedan åka med oss tillbaka till Sofielund för en vedeldad bastu eller vedeldat badkar och dopp i havet.
Hos oss bor ni i varsamt renoverade och vackert inredda rum med den genuina skärgårdskänslan. De flesta av rummen har utsikt över havet och de gemensamma små punschverandorna är underbara att sitta i och bara njuta av skärgårdslivet som långsamt passerar precis utanför. det finns även fullt utrustat gemensamt kök där ni kan lagar frukosten samt övriga måltider. På tomten finns också ett enklare utekök med gasolgrill och kokmöjlighet att tillgå. Den 180-gradiga utsikten över havet härifrån är svårslagen.
Utöver rummen i handlarvillan finns en egen skärgårdsstuga på berget bakom som hyrs ut till ett sällskap (2–4 personer) i taget. Härifrån har ni utsikt i tre väderstreck över fjärden och nära till bastun och badbryggan. Stugan har ett eget kök och toalett (medan dusch finns i ett separat hus på gården) samt en egen veranda med sittgrupp där ni kan njuta av fantastiska solnedgångar över Sandöfjärden.

Varmt välkomna ut till Värmdö och vår skärgårdspärla Sofielund!

/Kajsa och Leif

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

 • Kanotuthyrning

  Kanot finns att hyra.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Bodavägen 21
  139 90 Värmdö

  Hitta till boendet
  Det går utmärkt att ta sig till oss med såväl bil som med båt eller buss.

  Med bil
  Med bil tar ni er ut till Sofielund från Stockholm på under en timme, lite beroende på trafiken. Enklast är att skriva in Boda brygga i GPS:en (när ni kommer fram så ligger Sofielund på vänster sida). Här är ni välkomna att svänga in för att lasta av er packning, men vi har inte någon parkering här. Det hittar ni i stället i hamnen, några hundra meter bort.

  Med båt
  Boda brygga, som ligger alldeles intill oss, trafikeras av flera av Waxholmsbolagets linjer. Från Stockholm (Strömkajen) tar det cirka två timmar och från Vaxholm cirka en timme. Boda brygga är också en bra utgångspunkt för att fortsätta ut i skärgården och upptäcka öar som Gällnö, Grinda, Ingmarsö, Svartsö, Möja, Husarö och Finnhamn, för att nämna några.

  Då vi även bedriver båttaxiverksamhet och båtcharter, kan vi också hjälpa er med båttransport, varhelst ni vill i skärgården eller för utflykter över dagen medan ni bor hos oss. Ni är varmt välkomna att höra av er med er förfrågan till oss.

  Buss
  Buss 438 avgår från Slussen och stannar vid hållplatsen Boda brygga, precis utanför oss. Resan tar en knapp timme och bussarna går året om.

  GPS-koordinater:

  N59.3695821°, E18.6036185°

  Kontakt:

  +46 707380060 leffe@cascadrederi.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  Nås på 070-7380060

  Antal bäddar

  < 10

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  För oss handlar hållbarhet om sunt förnuft. Vi vill känna att vi överlämnar ett gott arv till kommande generationer och det går hand i hand med att ge våra gäster en god upplevelse samt respektera platsen och byggnadernas historia och kulturarv. Tack vare goda kollektiva färdmedel direkt till dörren, kan våra gäster också ta sig till oss och hem igen på ett hållbart sätt och vi är engagerade i bygden och brinner för att hålla skärgården levande året om.

  När vi renoverar och underhåller våra hus, sker det alltid med respekt för de historiska värdena och med naturliga materialval så långt som möjlig. Vi värmer upp handlarhuset med bergvärme och har tilläggsisolerat huset samt bytt en del fönster till mer energieffektiva. Vi har så långt som möjligt valt att ta fram de fina originalmaterialen så som de vackra spegeldörrarna med sina genuina beslag och lerpannorna på taket som vi borstat och lagt tillbaka. Hållbart och vackert, tycker vi.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Boka boende

  STF Lillsved Vandrarhem

  Stockholms skärgård
  Boka boende

  STF Gällnö Vandrarhem

  Stockholms skärgård
  Boka boende
  Boka boende

  STF Stora Kalholmen Vandrarhem

  Stockholms skärgård
  Boka boende

  STF Möja Vandrarhem

  Stockholms skärgård

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att upptäcka vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället.

  Turista hållbart

  Tänk dig ett Sverige där det är enkelt och inspirerande att upptäcka hållbart. Det är vårt mål.

  Bo till medlemspris

  Som tack för att du är medlem bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.