STF Värmdö Sofielund

Här bor du med Stockholms skärgård precis utanför dörren

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

Den gamla handlarvillan Sofielund ligger med vidsträckt utsikt över Sandöfjärden på Värmdö. Här har ni hela Stockholms skärgård precis utanför dörren. Njut av en vedeldad bastu, sov gott i de charmiga rummen och vakna upp till frukost på punchverandan.
Läs mer
Utmed en vacker strandlinje, alldeles intill Boda brygga på Värmdö utanför Stockholm, ligger Sofielund – en genuin skärgårdsvilla från slutet av 1800-talet. Här är närheten till havet och skärgården påtaglig. Strandtomten med sina klippor erbjuder härliga badmöjligheter och de varsamt renoverade rummen ryms i en genuin skärgårdsvilla, vackert belägen med vidsträckt utsikt över Sandöfjärden. Här kan ni njuta av skärgårdslivet och se båtarna passera utanför medan ni äter er frukost från punschverandan eller i den blomstrande trädgården.

Sofielund ligger i Boda by, en genuin och välbevarad skärgårdsby på norra Värmdö. Bygden har en rik historia och anor från 1600-talet. Boda brygga, som ligger alldeles intill Sofielund, är ett nav för skärgårdstrafiken och är därmed en utmärkt utgångspunkt för att upptäcka öarna runtomkring. Vi som driver Sofielund har ett helt yrkesverksamt liv inom rederi- och båttaxinäringen och guidar er gärna vidare ut i skärgården. Vi har även möjlighet att erbjuda båttaxiresor så ni kan utforska andra öar i närheten eller äta en middag på någon av de många skärgårdskrogarna och sedan åka med oss tillbaka till Sofielund för en vedeldad bastu eller vedeldat badkar och dopp i havet.

Hos oss bor ni i varsamt renoverade och vackert inredda rum med den genuina skärgårdskänslan. De flesta av rummen har utsikt över havet och de gemensamma små punschverandorna är underbara att sitta i och bara njuta av skärgårdslivet som långsamt passerar precis utanför. Frukostkorg finna att beställa, men det finns även fullt utrustat gemensamt kök om ni hellre lagar frukosten (samt övriga måltider) själva. På tomten finns också ett enklare utekök med gasolgrill och kokmöjlighet att tillgå. Den 180-gradiga utsikten över havet härifrån är svårslagen.

Utöver rummen i handlarvillan finns en egen skärgårdsstuga på berget bakom som hyrs ut till ett sällskap (2–4 personer) i taget. Härifrån har ni utsikt i tre väderstreck över fjärden och nära till bastun och badbryggan. Stugan har ett eget kök och toalett (medan dusch finns i ett separat hus på gården) samt en egen veranda med sittgrupp där ni kan njuta av fantastiska solnedgångar över Sandöfjärden.

Varmt välkomna ut till Värmdö och vår skärgårdspärla Sofielund!

/Kajsa och Leif

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

 • Kanotuthyrning

  Kanot finns att hyra.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 550 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Bodavägen 21
  139 90 Värmdö

  Hitta till boendet
  Det går utmärkt att ta sig till oss med såväl bil som med båt eller buss.

  Med bil
  Med bil tar ni er ut till Sofielund från Stockholm på under en timme, lite beroende på trafiken. Enklast är att skriva in Boda brygga i GPS:en (när ni kommer fram så ligger Sofielund på vänster sida). Här är ni välkomna att svänga in för att lasta av er packning, men vi har inte någon parkering här. Det hittar ni i stället i hamnen, några hundra meter bort.

  Med båt
  Boda brygga, som ligger alldeles intill oss, trafikeras av flera av Waxholmsbolagets linjer. Från Stockholm (Strömkajen) tar det cirka två timmar och från Vaxholm cirka en timme. Boda brygga är också en bra utgångspunkt för att fortsätta ut i skärgården och upptäcka öar som Gällnö, Grinda, Ingmarsö, Svartsö, Möja, Husarö och Finnhamn, för att nämna några.

  Då vi även bedriver båttaxiverksamhet och båtcharter, kan vi också hjälpa er med båttransport, varhelst ni vill i skärgården eller för utflykter över dagen medan ni bor hos oss. Ni är varmt välkomna att höra av er med er förfrågan till oss.

  Buss
  Buss 438 avgår från Slussen och stannar vid hållplatsen Boda brygga, precis utanför oss. Resan tar en knapp timme och bussarna går året om.

  GPS-koordinater:

  N59.3695821°, E18.6036185°

  Kontakt:

  +46 707380060 leffe@cascadrederi.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider

  2023:
  1 januari – 31 december

  Öppettider reception

  Nås på 070-7380060

  Antal bäddar

  < 10

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Stäng

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.