Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Värmdö Sofielund

På Sofielund och i våra omgivningar finns det gott om natur- och kulturupplevelser att upptäcka för den som vill aktivera sig. Men att få sitta i trädgården eller på punschverandan och njuta av lugnet och solnedgången i Sandöfjärden medan en havsörn cirklar över dig och en gråsäl simmar förbi är kanske den största upplevelserna här. Hos oss finns inga TV-apparater men däremot en massa roliga sällskapsspel och böcker för er som föredrar lite lugn läsning. För den som är sugen på lite mer aktivitet följer några av våra favoriter på vad ni kan uppleva medan ni bor hos oss. Fråga oss gärna om ni vill ha fler smultronställen, inte minst ute i skärgården, som vi kan utan och innan och gärna tipsar om.

Bada och basta

Tänd bastun och njut av ett dopp i havet från klipporna eller bryggan. Här kan ni njuta av såväl soluppgång som solnedgång men en vidsträckt utsikt över Sandöfjärden. Bastun bokas och betalas på plats. För er som hellre vill ta ett sötvattensdopp finns ”den blå lagunen” cirka två kilometer bort.

Upptäck skärgården

Vi har även en taxibåtverksamhet och har lång erfarenhet från branschen. Det gör att vi känner skärgården väl och gärna tipsar er till våra favoriter. Vill ni kanske åka på en utflykt dit inte Waxholmsbåtarna går eller åka till en skärgårdskrog och sen bli hämtade av oss, så säg till så försöker vi alltid hitta ett upplägg som passar er.

Boda brygga ligger alldeles intill Sofielund och härifrån tar ni er in till Strömkajen (utanför Grand Hotel) på cirka två timmar eller till Vaxholm på en dryg timma. Så det finns alla möjligheter att bo hos oss och göra en dagsutflykt in till Stockholm. Väljer ni att åka vidare ut i skärgården så finns det många pärlor i området, och flera färjar som trafikerar, så som: Gällnö, Grinda, Ingmarsö, Svartsö, Möja, Husarö och Finnhamn. De flesta av dessa öar har dessutom sommaröppna skärgårdskrogar och några av dem håller öppet även under andra årstider. Skärgården är fantastisk att upptäcka året runt och bor ni hos oss så har ni en utmärkt utgångspunkt för det.

Vandra och promenera

I närområdet finns flera fina promenadstråk och även de närbelägna öarna har olika vandringsstigar som vi gärna tipsar om. Även närbelägna Siggesta gård erbjuder vandringsleder. Hör av er till oss för tips om fin skärgårdsnära vandring.

Fiska

Vill ni pröva fiskelyckan från bryggan så har vi metspö att låna. För den som vill ha lite mer äventyr finns det lokala fiskeguider som ni kan följa med ut på tur i skärgården. Hör av er till oss så tipsar vi gärna om dessa och de kan då hämta upp och lämna er här direkt här på Sofielund. Smidigare kan det inte bli.

Paddling och båt

Vi har två mindre kajaker och en kanadensare. De lämpar sig för kortare utflykter och strandhugg på öarna i närheten. De behöver förbokas, hör av er till oss så hjälper vi er.

Vår gotlandssnipa ligger precis intill boendet, perfekt för en liten utflykt. Snipan kan man såväl ro som segla med. Vi har även flytvästar att låna ut. Gotlandssnipan behöver förbokas, hör av er till oss så hjälper vi er.

Utflyktsmål

Siggesta gård

Vid Siggesta gård (cirka tio minuter bort med bil – eller 30 minuter på cykel) finns en stor variation av aktiviteter så som vandringsleder, MTB-bana, SUP-brädor och löparspår. Här finns även restaurang som serverar en vällagad dagens lunch, så ni kan fylla på energinivåerna efteråt.

Artipelag

Ett perfekt stopp på vägen ut eller hem från oss är kulturcentret Artipelag (ligger halvvägs mellan oss och Stockholm och tar cirka 30 min med bil från oss). Namnet Artipelag är en sammanslagning av Art (konst), Activities (aktiviteter) och Archipelago (skärgård). Det beskriver rätt väl vad man kan erbjuda sina besökare. Här finns också ett par restauranger och en fin museishop. Stigarna runt Artipelag erbjuder också förnämlig skärgårdsnära vandring.

Norråva golfklubb

Erbjuder förutom golf även ett trevligt kafé med lättare lunch varifrån ni kan köpa med er mat om ni vill äta ”hemma” på Sofielund eller när ni är ute och upptäcker naturen i området.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.