Mer om boendet

Boendets huvudsida: STF Värmdö Sofielund

Hos oss kan ni välja mellan att bo i rummen i Handlarvillan, som har totalt åtta bäddar fördelat på två enkelrum, ett tvåbäddsrum och två dubbelrum, eller så väljer ni vår skärgårdsstuga, där vi rår om er helt själva. Bor ni i våra rum i Handlarvillan så bäddar vi sängarna och städar efter er. I skärgårdsstugan kan vi välja att ha med er egna lakan eller köpa till lakan och handduk som tillval, men även här ingår avresestädning.

Handlarvillan

Handlarvillan är en genuin skärgårdsvilla med bevarad charm så som breda trägolv, spegeldörrar med gamla beslag, eldstäder och punschverandor med härlig utsikt över fjärden och Boda brygga. Förutom de fem rummen finns här också ett helt nyrenoverat och fullt utrustat gästkök på nedervåningen samt nyrenoverad gemensam dusch/wc på övervåningen (samt ett gårdshus med extra toalett, dusch och tvättmaskin). På såväl nedervåningen som övervåningen finns sällskapsrum med böcker och sällskapsspel för mysiga kvällar. Vattnet i kranen är lite salt men går fint att laga mat på. Dricksvatten finns att hämta vid en pump på gården. Från handlarvillan är det endast knappt 100 meter till den vedeldade bastun eller det vedeldade badkaret (dessa bokas och betalas på plats). Boka, tänd elden, ta ett dopp i havet och njut!

Undantaget är vårt dubbelrum på övervåningen med en fantastisk utsikt och kvällssol över Sandöfjärden. Här sover ni i en dubbelsäng (160 cm bred) och rummet har förutom de andra tidstypiska detaljerna även en liten vedspis.

Redarrummet är dubbelrummet på bottenvåningen som gör skäl för namnet med sin härliga kontinentalsäng (160 cm bred) från vilken ni har en fantastisk havsutsikt över Kalvö fyr och en härlig morgonsol. Rummet har även en kakelugn och ett par stolar och en sekretär.

Caspers rum är vårt mysiga tvåbäddsrum med snedtak som vi möblerat med två sängar (90 cm breda) som står isär. Båda sängarna är ställbara för bästa komfort. Här finns också ett par stolar och en sekretär.

Lykkes rum är ett enkelrum med lite bredare säng (120 cm bred) och är beläget på övervåningen med sjöutsikt och kvällssol över Sandöfjärden. Rummet är mysigt med snedtak och ställbar säng för bästa komfort. Här finns även en fåtölj och ett sminkbord.

Pigrummet är vårt andra enkelrum, som ni hittar på nedervåningen. Rummet är litet och mysigt och har sjöglimt från det lilla fönstret. Förutom den fina järnsängen (90 cm bred) har vi möblerat rummet med en liten sekretär och en pall, så att det går att sitta och jobba här tillfälligt om du inte vill sitta i de gemensamma ytorna.

Skärgårdsstugan

Skärgårdsstugan ligger lite för sig självt uppe på berget, snett bakom handlarvillan. Härifrån är utsikten i tre väderstreck över Sandöfjärden helt sagolik och kan avnjutas från alla rum samt från stugans egen uteplats. Stugan är på 28 kvm och har fullt utrustat kök (med matplats och porslin för fyra personer) och toalett (medan dusch samt tvättstuga finns i ett gårdshus ca 50 meter från stugan). Sovrummet har en våningssäng (nedre bädd 120 cm bred och övre 80 cm bred) och vardagsrummet har en dubbelbäddsoffa som blir 160 cm bred när den bäddas ut. Samtliga sängplatser har fantastisk havsutsikt. Stugan har också en vedeldad kamin för att riktigt maximera mysfaktorn. Vattnet i kranen är lite salt men går fint att laga mat på. Dricksvatten finns att hämta vid en pump på gården.

Lakan och handdukar kan köpas till som tillval. Från stugan är det endast ett fåtal meter till den vedeldade bastun eller det vedeldade badkaret (bokas och betalas på plats)). Boka, tänd elden, ta ett dopp i havet och njut!

Sofielund är helt husdjursfritt, så vi kan dessvärre inte erbjuda särskilda rum för detta ändamål

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.