Mat & dryck

Boendets huvudsida: STF Gällnö Vandrarhem

Här får du tips om vad som finns att äta, dricka och handla på ön. Inför ditt besök är det klokt att se efter vilka öppettider som gäller i Gällnö Handelsbod, Gällnö Café och Gällnö Bar. Öppettiderna varierar nämligen under säsongen.

Gällnö Bar

I vår sommaröppna bar serveras enkel sommarmat, svensk öl och franska viner under äppelträden. Maten är enkel och rustik, inspirationen kommer från Sverige och södra Europa. På menyn har vi till exempel grillade goda korvar från vår slaktare i stan, entrecôte, sallader och grillade grönsaker. För den som vill ha något mindre finns det ett antal smårätter, ostar och charkuterier från små kvalitetsproducenter. För dig med en söt tand finns det sötsaker som kommer från vårt café.

Även om vårt kök får ta plats är det ändå kanske vår lilla men genomtänkta dryckeslista vi är extra stolta över och det är just därför vi gärna kallar oss för en bar istället för en restaurang eller krog. Vårt mål är att du dricka bäst i hela skärgården hos oss!

Vi anstränger oss lite extra för att hitta öl och vin från mindre producenter som man annars inte så ofta hittar på krogen eller på Systembolaget. Ölet är ofta från svenska mikrobryggerier medan vinet oftast kommer från småskaliga ekologiska producenter i södra Frankrike.

Vår numera skärgårdskända lemonad serveras både med och utan rom. Vi har också ett mindre utbud av några klassiska och moderna cocktails. Precis som i vårt café kommer kaffet från Mattias på Waxholms kafferosteri.

Gällnö Café

Bredvid affären finns Gällnös äldsta bevarade hus. Till caféet kommer du för att få en god kopp kaffe, smaka husets äppelkaka eller få en läskande hemmagjord flädersaft. Vi har även kanelbullar, småkakor och annat gott. De mesta är hembakt och om möjligt använder vi det som finns runt om kring oss på Gällnö så som blåbär, körsbär, syren eller rabarber.

Med en förkärlek för gott kaffe har vi en bred kaffemeny med espresso, cappuccino, iskaffe, bryggkaffe och allt däremellan. Kaffet kommer från Waxholms kafferosteri.

Vi har gott om plats ute i trädgården men om vädret inte tillåter finns det ett par bord att tillgå inne i caféet.

Gällnö Handelsbod

Vår förhoppning är att du ska kunna ta dig till Gällnö utan att behöva släpa med dig någonting i matväg från fastlandet.

I Gällnöby ca 200 m från vandrarhemmet finns sommaraffären Gällnö Handelsbod. Vi har ett basutbud av alla tänkbara kolonialvaror, en större mejerikyl, frysvaror, färsk frukt, kött, färsk fisk, konfektyr, läsk och dagstidningar. Färskt bröd levereras måndag till lördag från bageri Vivels i Stockholm. Om du har tur och kommer när sparrissäsongen fortfarande är igång kan vi erbjuda nyskördad Gällnö-sparris från Skärgårdssparris.

Senast tisdag brukar vi ta upp fisk- och skaldjursbeställningar till fredagarna. Kom förbi butiken, ring eller maila för pris och utbud. Om du är ute efter något speciellt tveka inte att höra av dig så försöker vi ordna det!

Båtbrygga vid butiken

I anslutning till affären finns en brygga för kunder med egen båt, som ska handla eller besöka baren/caféet. Det finns tyvärr inte båtplatser nog för att ha sin båt liggande vid affärsbryggan under en hel dag.

Se tillgänglighet och boka. Från 350 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.