Mer om boendet

I någon av våra 43 bäddar på ön sover du gott om natten. Förmodligen lika gott som en soldat efter en hel dags övningsarbete i bergets anläggning. I den omsorgsfullt renoverade logementsbyggnaden från 1916 samsas pensionatet med skärgårdskrogen.

I byggnadens övervåning, som tidigare fungerade som stora sovsalar för soldaterna, ryms smakligt inredda tvåbäddsrum tillsammans med rymliga familjerum (4-5personer) för nattens vila. I denna del av pensionatet erbjuder vi ett extra prisvärt alternativ där du som gäst kan välja att själv bädda sängarna vid ankomst samt städa vid avresa. Lakan och handdukar samt frukost ingår alltid. Givetvis har du möjlighet att köpa till såväl bäddat och klart som slutstädning för en riktigt bekväm semester.

På nedervåningen finns de lite större dubbelrummen med havsutsikt. Här erbjuder vi ett riktigt bekvämt alternativ där du vid ankomst alltid möts av bäddade sängar, och där både slutstädning och frukost ingår i ditt rumspris.

Duschar och toaletter är belägna i en egen byggnad direkt intill Pensionatet. Här hittar du fyra toaletter och fyra duschar, två av varje för herrar och två av varje för damer. I anslutning till varje duschutrymme (två duschar/utrymme) finns tre handfat/tvättställ utöver de som finns på varje toalett.

Duschar och toaletter är nyrenoverade och håller hög standard. I toaletter och duschar används ur hållbarhetssynpunkt Östersjöns bräckta vatten. Ett antal tappställen finns för den som vill ha dricksvatten.

Varje morgon erbjuds våra gäster att ta med den skärgårdsinspirerade frukosten ut till framsidan och åtnjuta den med utsikt över farleden. Lockas du att ta ett dopp efter frukost så finns stranden med tillhörande träbrygga precis nedanför huset.

Vi vill gärna slå ett slag för möjligheten att addera förmånlig helpension till grundpriset. Då får du en extra lyxig vistelse, där vi verkligen får ta hand om dig och du helt kan koppla av.

Vi erbjuder även våra fyrfotavänner (hunden) plats i vissa av rummen mot ett tillägg. Om detta är tillgängligt dyker valbart tillval för hund upp vid bokningstillfället.

Redo för Glamping?

Prova på Siaröfortets svar på Glamping. Kombinera bekvämlighet med fältlivet. Hyr vårt ombonade militärtält med fantastiskt utsikt över farleden. Rå om varandra och vakna upp till frukost vid tältet. Här bäddas sängarna åt er när ni kommer och vi tar hand om slutstädningen. Glampingtälten är inredda med en dubbelsäng. Duschar och toaletter återfinns i servicelängan intill Pensionatet, vilket är endast ca 25-50m bort. Mot tillägg finns även möjlighet till extrasängar för barn i den lilla familjen.

Bo i avskildhet på fortets hjässa

I det lilla signalhuset som vi ibland kallar för kärleksnästet finner ni avskildhet i ett litet krypin. Här bor ni litet men med det mesta ni behöver för att sova gott. Här övernattar ni i historisk miljö omfamnade av skärgårdens harmoniska slöja. Här bäddas sängarna åt er när ni kommer och vi tar hand om slutstädningen. Duschar och toaletter återfinns i servicelängan intill Pensionatet, vilket är ca 5 minuter promenad från signalhuset.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.