Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Västervik Hotell Park

Blommiga tapeter och charmigt knarrande golv i skärgårdsstad

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Charmiga lilla Hotell Park är lugnt beläget i Västerviks äldsta kvarter. Den mysiga småstaden bjuder på genuin miljö med vackra trähus och glittrande hav. Runt omkring väntar rika natur & kulturupplevelser liksom Tjust skärgård med 5000 öar, kobbar och skär.

Läs mer

Vi vill att Du ska sova så där gott som om Du sovit hemma. En god natts sömn och en härlig frukost brukar göra susen när man är på resande fot. Och om man känner sig som hemma är det pricken över i:et. Det är lite så vi har tänkt här på Hotell Park. Mysigt, ombonat och nästan som hemma.
 
Huset är från 1881 och här finns knarrande golv, sneda väggar, blommiga tapeter och fönster som kan öppnas mot staden utanför. Hos oss bor du i bekväma rum med bäddade sängar och eget badrum. Hotellet ligger centralt i Västervik med direkt närhet till järnvägsstation och vår mysiga stadskärna. Men också lite avskilt, så du kan slå dig ner i vår trädgård med en bok och nästan glömma att du är mitt i stan. Havet som kännetecknar skärgårdsstaden Västervik finns tillgänglig för dig precis runt hörnet. Skärgårdsbåtarna ligger ett stenkast bort.
 
Västervik har kallats ”Ostkustens pärla” och det är en träffande beskrivning. Här finns det bästa av allt samlat på liten yta. Mysiga restauranger och fik för alla smaker, små personliga butiker och en absolut närhet till skärgården. Här väntar också rika natur och kulturupplevelser. Västerviksbygden är full av vandringsleder från norr till söder, och kan erbjuda något för alla. Kombinera med sköna utflykter till skärgårdsöarna, bada, fiska, klättra, hyr kajak eller cykel. Besök Astrid Lindgrens värld, Gränsö slott eller Västerviks museum och beskåda gatukonst i världsklass. Upplevelserna är många året runt, och vi delar gärna med oss av våra smultronställen och tipsar om våra egna favoritleder!
 
Hjärtligt välkommen ”hem” till oss!
 
Anna och Magnus Liljander

Vår service

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Norra Järnvägsgatan 8
  593 30 Västervik

  Hitta till boendet
  Till Västervik kan du ta dig via tåg eller buss:
   
  Buss
  Med Expressbuss kan du enkelt ta dig till och från Västervik. Expressbussen utgår från flera orter utanför Kalmar län. Läs mer om tidtabeller på deras hemsida swebus.se. Från stoppet på Resecentrum Västervik är det endast en kort promenad till oss.
   
  Tåg
  Västervik har förbindelse med stambanan och det går dagliga turer mellan Linköping och Västervik. Läs mer om biljettköp och trafikinformation på SJs hemsida. Från tågstationen är det endast en kort promenad till oss.
   
  För dig som kommer med bil:
  Sväng av väg E22 mot Västervik. Följ skyltar mot ”Centrum” och ”Sjukhus”. När du passerar Västerviks Sjukhus fortsätter du rakt fram över bron och kör vänster mot ”Skärgårdsbåtarna”. Sedan tar du andra avfarten till vänster in på Strömsgatan och så första till vänster in på Norra Järnvägsgatan. Hotell Park ligger på nummer 8.
   
  Parkering
  Det finns 7 platser på gatan utanför hotellet. I hela centrum gäller avgift mån-fre 9-18, 6kr/h. Betalas lättast via appen Easy Park.
   
  GPS koordinater
  N 57° 45.367, E 16° 38.569
   

  GPS-koordinater:

  N57.75632°, E16.642474°

  Kontakt:

  +46 49010806 info@hotellpark.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  7-12

  Antal rum

  13

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Västervik Hotell Park

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  Hållbarhet är en fråga som är ständigt närvarande för oss och vi har detta med oss i alla beslut vi tar. När vi renoverar så väljer vi så långt det går miljömärkta alternativ och handlar mer än gärna på Second Hand och antikbutiker. För någon kanske renovering innebär att slänga ut och köpa nytt. För oss handlar det snarare om att ta hand om, fixa till, hitta ny plats och endast köpa det som verkligen måste köpas. Lite som hemma så blir det en blandning av gammalt och nytt, älskat och bytt.

  När det gäller frukost är vår vision att kvalitet går före kvantitet. I dagsläget är 70 % av utbudet på vår frukostbuffé ekologiska och vi försöker hela tiden byta ut ännu fler av produkterna mot ekologiska alternativ. Vi vill att du ska få en så god och smakrik frukost som möjligt med produkter av bra kvalitet. Samtidigt tycker vi inte det är hållbart att slänga mat. Vi lägger därför upp lite mindre, och fyller istället gärna på när något tagit slut. Det innebär att vi slipper slänga mat, samtidigt som du alltid hittar fräscha produkter på bordet.

  Sopsortering är en självklarhet och i våra samarbeten ser vi till hållbarhet. Exempelvis kan vi nämna att det tvätteri vi anlitar använder sig av svanenmärkta produkter och driver sin anläggning på biodiesel. På så sätt bidrar vi gemensamt till en större hållbarhet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Boka boende

  Sök boende via karta

  På vår karta kan du se var alla våra boenden finns i Sverige.

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att upptäcka vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället.

  Turista hållbart

  Tänk dig ett Sverige där det är enkelt och inspirerande att upptäcka hållbart. Det är vårt mål.

  Bo till medlemspris

  Som tack för att du är medlem bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.