Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Bo Pensionat Vickleby

Charmigt pensionat, granne med Ölands Alvar

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

STF Vickleby/Bo Pensionat ligger i pittoreska Vickleby, granne med Ölands Alvar. Förutom att byn är en pärla kan du på vandra på Alvaret, botanisera bland orkidéer, bada i Sundet, cykla på oändliga småvägar, skåda fågel eller fiska havsöring. Här finns aktiviteter för alla!
Läs mer
Pensionatet, med det gamla kronofogdebostället och byns gamla lanthandel är placerat på landborgskanten, i Vickleby. Här i byn hittar du en av Sveriges vackraste bygator.

Pensionatet har varit verksamt sedan 1914, då Maja Uddenberg startade det. På Majas tid var det konstnärerna som fyllde pensionatet. Idag är det den natur- och kulturintresserade gästen som sätter prägeln på pensionatet som har öppet från tidig vår till höst.

Pensionatet har 22 personligt inredda och unika rum som samtliga har egen dusch och toalett. Vi har även ett antal rum i byns gamla Lanthandel, belägen tvärs över gatan. Även dessa har eget badrum och är individuellt inredda. I några av dessa välkomnar vi även husdjur. Dessa är markerade med Husdjurstillåtet i bokningsfönstret.
Vi debiterar inga enkelrumstillägg om du bor i enkelrum.

I restaurangen serveras säsongsbaserad, närproducerad mat från det Öländska skafferiet. På menyn hittar du kan du allt utifrån säsong och tillgång hitta exempelvis Ölandslamm, piggvar från Gräsgård samt vilt från närområdet. Lokalt och gott helt enkelt!

Vi brinner för naturen och berättar gärna om våra personliga favoriter på ön. Vi hjälper dig och erbjuder bland annat ett antal utvalda paket med naturupplevelser. Med dessa får du på ett prisvärt sätt en upplevelse utöver det vanliga.

Så stäng av mobilen, ta av dig klockan och kom till oss på STF Vickleby/Bo Pensionat!

Varmt välkommen hälsar Kattis och Klaus.

Vår service

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 500 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Vickleby bygata 29
  38693 Färjestaden

  Hitta till boendet
  Med bil
  Kör väg 136 söderut mot Mörbylånga till Vickleby, cirka 11 kilometer söder om brofästet. Vid skylt Vickleby sväng vänster och kör sedan vägen fram till skylt Capellagården. STF Vickleby/Bo Pensionat, i ett stort gult hus, ligger strax intill.

  Med buss
  Buss finns från Kalmar eller Borgholm till Vickleby Vägskäl. Bussen stannar ca 1,7km från boendet. Sök din resa på Kalmar länstrafik www.kalmarlanstrafik.se/

  GPS-koordinater:

  N56.582421°, E16.458882°

  Kontakt:

  +46 48536001 info@bopensionat.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider

  2023:
  7 april – 6 november
  2024:
  7 april – 6 november

  Antal rum

  22

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Bo Pensionat Vickleby

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.