Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Skäftekärr Hotell

Nära några av Ölands finaste stränder

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Välkommen till Skäftekärr, en fantastisk och historisk miljö på norra Öland. Vårt boende ligger mitt ute i naturen med närhet till härliga promenadstråk och cykelleder, fornlämningar, några av Sveriges finaste stränder, frisk havsbris och fågelkvitter.

Läs mer

Välkommen till det lilla personliga boendet i den fantastiska parken på Skäftekärr på norra Öland. Vår vision är kunna bidra till att värna om de fantastiska omgivningarna runt Skäftekärr och ge möjlighet för fler att uppleva norra Ölands pärlor. Skäftekärr ligger mitt i Ekopark Böda där både stränder och sevärdheter ligger på cykelavstånd. Här har du nära till stränderna i Böda, raukarna i Byrum och hamnen i Byxelkrok. En perfekt utgångspunkt för att upptäcka norra Öland helt enkelt.
 
Här bor du i anslutning till den tidigare Jägmästarbostaden och med hela parken runt omkring. Under högsäsong är detta en plats som besöks av många. På kvällstid lägger sig lugnet och då har du som boende i princip parken att njuta för dig själv. Frukost serveras i Jägmästarbostaden. Våra hotellrum är bokningsbara under högsäsong, för grupper och konferenser även utanför denna. Vår lägenhet är bokningsbar året runt. Vänligen observera att det saknas möjligheter till självhushåll (med undantag för i lägenheten) och att vårt café endast är öppet dagtid under absoluta högsäsong. Eftersom vi ligger så lugnt och naturnära är det också en bit till närmsta restaurang, så planera gärna för kvällens måltid längst vägen till oss. Väl framme kan du sedan njuta lugnet helt och fullt.
 
Under sommarmånaderna är vårt kafé, beläget i Jägmästarbostaden, öppet och här serveras fika, lunch, mackor, våfflor och glass. Vi fokuserar på aktivitet och välmående och maten som serveras baseras i möjligaste mån på lokalt och ekologiskt producerade råvaror. Ett populärt besöksmål för många som besöker trakten.
 
Vi välkomnar även ledningsgruppen, träningsgruppen, arbetsgruppen eller kompisgänget som vill umgås i en lugn och avslappnad miljö. I den ståtliga jägmästarbostaden firas gärna familjehögtider såsom bröllop och dop.
 
Behöver ni komma i kontakt med oss när vi inte är på plats, exempelvis för att meddela sen ankomst, kontakta oss på telefon 073-2707053 så löser vi det.
 
Varmt välkommen!
 
Mats och Anna Melander

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Elbilsladdning

  Möjlighet finns att ladda elbil.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Kullenvägen 86
  387 74 Löttorp

  Hitta till boendet
  Med bil
  Följ väg 136 mot norra Öland. När du passerat Böda svänger du vänster in på Byrumsvägen Efter några km ser du skylten Skäftekärr, tag vänster in på Kullenvägen. Parkering ligger direkt till höger.
   
  Om du har elbil så finns en laddstolpe på plats mot avgift. Fler laddstolpar i Löttorp eller Böda sand.
   
  Med buss
  Buss finns från Kalmar eller Borgholm till Byxelkrok. Bussen stannar ca 3km från boendet vid hållplats Stationsvägen. Kontakta boendet om du behöver hjälp med transfer. Sök din resa på Kalmar länstrafik www.kalmarlanstrafik.se/

  GPS-koordinater:

  N57.247805°, E17.003231°

  Kontakt:

  +46 732707053 info@skaftekarr.com

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider reception

  8.00-16.00

  Antal bäddar

  11-25

  Följ STF Skäftekärr Hotell

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Vandringstips

  Signaturled Öland

  Vandringsleder i Sverige

  Hållbara vandringstips

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Boka boende
  Boka boende
  Boka boende
  Boka boende
  Boka boende

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att uppleva och göra över hela landet. Oavsett om du är erfaren eller nybörjare. Välkommen att uppleva Sverige med oss. Här ger vi tips och inspiration - allt från guidade vandringar till grottäventyr.

  Turista hållbart

  Vi inspirerar till upplevelser som visar hänsyn för platsens natur- och kulturmiljöer och som bygger på nyfikenhet och upptäckarglädje. Läs mer om du hur du planerar en mer hållbar semester.

  Bo till medlemspris

  Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar ditt boende i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.