Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Böda Vandrarhem

Stugboende nära Böda på norra Öland

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Norra Öland är känt för sina vackra långa sandstränder, raukar och fornlämningar. Här finns även utflyktsmål som den magiska Trollskogen, Rosendals järnåldersby, Neptuni åkrar, fyren Långe Erik, Källa ödekyrka och Böda kronopark.
Läs mer
Böda kronopark utforskas gärna till fots eller med cykel. Missa heller inte en dag ute på Blå Jungfrun, en mytomspunnen ö ute i Kalmar sund. Ön har i långa tider varit landmärke för sjöfarare och lockat naturintresserade med säregen natur och isolerat läge. Idag är hela ön en skyddad nationalpark. Dagsturer med båt går från Byxelkrok hamn. En annan trevlig dagsutflykt kanske går söderut, till charmiga och livliga Borgholm. Ett besök på Solliden och slottsruinen får heller inte missas. Norra Öland bjuder helt enkelt på fina möjligheter både för aktiva dagar och avkoppling.

Med nära avstånd till en mängd upplevelser, ligger den lilla lugna stugbyn Böda vandrarhem. Stugbyn består av tjugoen små stugor samt ett servicehus belägna på ett stort grönområde. Här finns varken camping eller ställplatser. Inom en kilometer från stugbyn hittar du flera restauranger, ett hemtrevligt bageri och en mataffär. Är du badsugen finns flertalet av Sveriges vackraste badstränder på kort avstånd och i den lilla hamnen som är beläget inom en kilometer tar du skönaste morgon- och kvällsdoppet från bryggan.

De fristående stugorna är enkla och funktionella, perfekta för både par, vänner och familjer. Det finns såväl tvåbädds som fyrbäddstugor och samtliga har egen toalett, bekväma sängar, elektricitet och rinnande vatten. Matplats finns både inne i stugan och direkt utanför. I servicehuset beläget på tomten hittar du såväl ett välutrustat kök med spisar och kylar som duschar.

Böda Vandrarhem ligger bekvämt intill väg 136 som löper längst hela ön och busshållplats finns utanför. Öppettiderna sträcker sig från midsommar till augusti. För större sällskap är det även möjligt att boka in sig i perioden från maj och fram till och med september. Kanske vill ni samla föreningen, släkten eller företaget? Då kan detta vara den perfekta platsen. Välkomna med er förfrågan!

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Mellböda
  380 74 Löttorp

  Hitta till boendet
  Vandrarhemmet ligger ca 10 km norr om Löttorp, ca 500 m söder om Böda kyrka på Öland.

  Med tåg & buss
  Ta tåget till Kalmar. Från Kalmar trafikerar Kalmar Länstrafik www.kalmarlanstrafik.se/ buss 101 till station Mellböda. Från busshållplatsen är det ca 100meter att gå till vandrarhemmet.

  GPS-koordinater:

  N57.236752°, E17.055845°

  Kontakt:

  +46 48522038 mikael.sten@telia.com

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 16:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  Rec 24/6-17/8 9-10, 16-18, övr tid 16-18 obl förbokning.

  Antal rum

  21

  Antal bäddar

  51-75

  Följ STF Böda Vandrarhem

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.