Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Närsholmen Fyr & Logi

Makalöst vackert boende i fyrvaktarhus på Gotland

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Längst ut på en makalöst vacker udde på sydöstra Gotland ligger STF Närsholmen Fyr & Logi. I det välbevarade fyrvaktarhuset hittar du ombonade rum av varierande storlek. Närsholmen är ett naturreservat som bjuder på kultur- och naturupplevelser året runt.

Läs mer

Närs fyrplats är belägen på halvön Närsholmen på sydöstra Gotland. Det är en plats med säregen karaktär, savannliknande natur och intressant historia. För ett par hundra år sedan var Närsholmens sydligaste udde en ö. Fyrtornet uppfördes 1872 och är idag statligt byggnadsminne. Platsen är också sedan 1986 ett naturreservat. Naturen på Närsholmen är alldeles unik med ståtliga enar och vindpinade tallar. Fält av blåeld med havet som horisont. Blomsterprakten är makalös och flyttfåglar i massor stannar upp och drar förbi vid sina respektive tidpunkter på året. Stränderna av kalksten och sand lockar till promenader, bad och picknick intill havet.

På STF Närsholmen Fyr & Logi bor du bekvämt i två- eller fyrbäddsrum med sköna sängar med utsikt över ängarna och havet. I fyrvaktarbostaden hittar du det rymliga köket och allrummet som vetter mot fyren. Här kan du sitta och läsa eller spela spel och i köket finns matplats och allt du behöver för självhushåll. Dusch och toalett samt två torrdass hittar du i ett litet hus i anslutning till fyrplatsen.

Runt hela fyrplatsen löper en kalkstensmur och innanför muren, såväl som i omgivningarna, väntar många upplevelser. Affär, rökeri, bageri, restauranger, gårdsbutiker och långa sandstränder ligger en kort cykel- eller biltur bort. Vi som driver boendet heter Gry och Martin och bor i närheten sedan tre år. Vi stormtrivs i bygden och Närsholmen är en favoritplats för utflykter året runt. Vi guidar er gärna till våra smultronställen.

Vi har öppet under sommaren, och välkomnar grupper året om. Närsholmen Fyr & Logi lämpar sig alldeles utmärkt för familjer, företag, föreningar och andra som vill mötas i en unik miljö.

För att du ska hinna koppla av och njuta av platsens magi är kortaste vistelse två nätter, och med fasta ankomstdagar.

Incheckning är mellan kl. 16.00 och 18.00. Vid senare ankomst kan du ringa i god tid, så ordnar vi det. Utcheckning sker senast kl. 11.00. Vänligen observera att vi tyvärr ej har möjlighet att ta emot husdjur.

Varmt välkomna till oss på Närsholmen!

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Adress:

Närsholmen 897
623 48 Stånga

Hitta till boendet
Fyren är belägen på Närsholmen 6 kilometer från den lilla orten När på Gotland. Till oss kommer du enklast med bil, drygt 1h från Visby.

GPS-koordinater:

N57.218423445812°, E18.681306838989°

Kontakt:

+46 734343100 martin@lindstromgothberg.se

In- och utcheckningstider:

Incheckning (tidigast): 16:00
Utcheckning (senast): 11:00

Antal rum

3

Antal bäddar

< 10

Följ STF Närsholmen Fyr & Logi

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Vi vill bidra till att många får njuta av Närsholmens naturreservat, men att växt- och djurliv samtidigt får goda förutsättningar att frodas i hav och på land. Vi strävar efter att använda ekologiska produkter, att spara på vattnet från den egna brunnen och att återvinna så mycket som möjligt.

Hållbarhetslöftet
Vi har förstås även avgett hållbarhetslöftet. Det är ett löfte från varje enskilt boende till dig som gäst. Löftet består av ett antal områden som är viktiga för att bedriva ett hållbart boende – i praktiken allt från källsortering och energiförbrukning till vårt bidrag för en levande bygd. Vi vill även inspirera dig som gäst att leva mer hållbart. Helt enkelt innebär hållbarhetslöftet ett samhällsengagemang, värnande om vatten- och energiförbrukning, och ett helhetsperspektiv på vår verksamhet.

Hjälp oss göra skillnad

Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

Bli medlem idag

Upptäck fler boenden

Upplev mer

Upplevelser i Sverige

Det finns mycket att upptäcka vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället.

Turista hållbart

Tänk dig ett Sverige där det är enkelt och inspirerande att upptäcka hållbart. Det är vårt mål.

Bo till medlemspris

Som tack för att du är medlem bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.