Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Närsholmen Fyr & Logi

Närsholmen är en underbar halvö på Gotland. Här är landskapet säreget savannliknande och hålls öppet av betande djur. Hos oss väntar allt från golfrundor på Närs 18-hålsbana, till fågelskådning och kulinariska upplevelser.

Vandring på Östkustleden

Östkustleden sträcker sig från Närsholmen till Anga prästänge längs Gotlands östkust. Längs leden finns långsträckta sandstränder, strandängar, pittoreska fiskelägen och klintar med vida vyer. Den är markerad med orangea ledmarkeringar och binder ihop 8 socknar. Under den 73 kilometer långa leden passerar besökarna 8 naturreservat. Leden förvaltas av Föreningen Östkustleden. Det går att vandra hela eller delar av leden.

Upptäck kusten

På Närsholmen är det alltid lätt att ta sig ett dopp. I närheten av oss hittar du flera fantastiska sandstränder. Du kan ta med dig hela familjen, promenera längs strandkanten, eller äta picknick. Morgonbadet kan med framgång ske nedanför fyren som formgivits av arkitekten Jon Höjer. Den spännande bebyggelsen är byggnadsminnesförklarad. Här i trakten kan du ägna timmar åt att ströva i vattenbrynet eller längs kalkstensstränder med raukar. Här finns även möjligheter till kitesurfing.

Matupplevelser

Det finns flera trevliga restauranger i När, Burs och Ljugarn. Dessutom hittar du stenugnsbageri, fiskrökeri, gårdsbutiker och bra mataffär i närheten. Helt enkelt är det perfekt för dig som vill äta gott under vistelsen.

Naturliv

Vi är en av Sveriges bästa platser för fågelskådning, så glöm inte kikaren. Vissa delar av ön är fågelskyddsområde och får inte beträdas mellan 15 mars och 15 juli, vilket är viktigt att känna till. I övrigt är det bara att ge dig ut i naturen och njuta. I området finns flera sällsynta djur och växter som du kan ha tur och få se under ditt besök.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.