Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Ljugarn Vandrarhem

Gotlands äldsta semesterort med havsnära promenader

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Drick morgonkaffet vid havet. Östra Gotland är soluppgångens land och i pittoreska Ljugarn finns öns kanske äldsta semesterort. Här bjuder härliga badstränder på svalkande bad och sköna vandringar längs kusten.

Läs mer

Ända sedan slutet av 1800-talet har människor kommit till Ljugarn för att njuta av sommaren och bada vid den kilometerlånga sandstranden. Ljugarn var dock redan på 1600-talet en viktig ort och hamn, och det är på den historiska platsen för Strandridarna som vandrarhemmet är beläget. Här bor du i det ombyggda, charmiga gamla tullhuset av sten. Den stora, härliga och strandnära tomten rymmer även Strandridarmuséet och i det gamla hönshuset finns ett fossil museum. Stora barnvänliga ytor lockar även till lek och spel.
 
Havet och den fantastiska och barnvänliga stranden ligger ca 300 meter bort, och inbjuder till både morgon, middag och kvällsdopp. Direkt nedanför vandrarhemmet finns kajen med badstege för det riktigt snabba doppet.
 
Ljugarn är en charmig by med gamla hus och fiskeläge. Under sommartid finns det gott om mysiga restauranger nere i byn som ligger ca 500 m promenad från vandrarhemmet. Här finns även en mataffär och ett café som har öppet alla dagar i veckan. Från Ljugarn kan du både vandra och cykla och du når lätt Gotlands många utflyktsmål.
 
Du bor i enkla och funktionella två- eller flerbäddsrum, där de allra flesta har egen toalett. Eftersom det är en gammal byggnad kan det upplevas som lite lyhört. Duschar och gästkök är placerat i servicebyggnaden intill. Strax intill vandrarhemmet hittar du under sommartid ett rökeri där du kan köpa fisk och skaldjur.
 
Linne finns att hyra, beställ det gärna innan ankomst så finns de på rummet vid ankomsten. Vi erbjuder även möjlighet att köpa till slutstädning. Vänligen observera att vi inte har möjlighet att erbjuda frukost och att vårt vandrarhem är helt djurfritt.
 
Det kan vara bra att känna till att du inför din vistelse kommer att få ett välkomstmail från oss med aktuell info kring öppettider i affär och liknande.

Incheckning tidigast 11.00 – 12.00 eller enl. överenskommelse.
Utcheckning kl. 10.00.
 
Varmt välkommen!

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Storvägen 1
  623 21 Ljugarn

  Hitta till boendet
  Med buss
  Buss finns från Visby till Ljugarn, stig av på sista hållplatsen vid hamnen.
   
  Med bil
  Följ väg 143 från Visby, genom Roma. När den vägen tar slut tar du vänster in på väg 144, fortsätt raka vägen genom hela Ljugarns samhälle. I sista huset på höger sida innan du havet, där finns vi.

  GPS-koordinater:

  N57.323771°, E18.713321°

  Kontakt:

  +46 767997095 ljugarn@gotlandsturist.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 11:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider reception

  Under för och efter säsong, den 15 maj - 19 juni och 30 aug - 15 sept går det även bra att boka grupper på minst 10 pers. Telefontider från den 1 maj till 15 sept mellan kl. 08.00 - 18.00. e-post året runt.

  Antal rum

  8

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Ljugarn Vandrarhem

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att upptäcka vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället.

  Turista hållbart

  Tänk dig ett Sverige där det är enkelt och inspirerande att upptäcka hållbart. Det är vårt mål.

  Bo till medlemspris

  Som tack för att du är medlem i STF bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.