Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Ljugarn Vandrarhem

Natur och bad

Vill du se soluppgången i arla morgonstund, så packa din frukostkorg och tag din käraste i hand och gå ner till stranden, och se solen gå upp över raukarna i Folhammar. Vill du inte gå upp så tidigt, så ta en sovmorgon o springa sedan ut i bara badkläder och ta ett morgondopp i havet, soltorka på vår stora strandnära och barnvänliga tomt. Drick ditt morgonkaffe och höra havets sus.

Den kilometerlånga sandstranden är naturligtvis en av Ljugarns absoluta huvudattraktioner. I Ljugarns omgivningar finns flera andra fina stränder, som den långa Ardre-stranden strax norr om Ljugarn, liksom Sjaustru, Grynge, Sandviken Söder om Ljugarn finns den långgrunda småbarns vänliga badstranden, Laus viken, Svajde och Herta. Vill man ta ett dopp i en insjö (träsk på gotländska) finns Sigvalde träsk i Etelhem eller Lojstaträsk i Lojsta, där man också kan hyra kanot.

Strandbastun, Ljugarns nyrenoverade bastu, är belägen alldeles vid strandkanten bredvid Sjöviksgården, är öppen tre dagar i veckan under sommaren och på lördagar under vinterhalvåret. Den kan abonneras övriga dagar under hela året. Den bör bokas minst veckan innan.

Vandra och cykla

Den vackra naturen runt Ljugarn är idealisk för vandrings- och cykelturer längs stranden eller i Ardreskogen. Det finns fyra olika vandringsleder att välja på. Den 500 km långa cykelleden Gotlandsleden passerar Ljugarn.

Ljugarn i sig är charmigt med gamla hus med snickarglädje och charmigt fiskeläge. Köp lite nyrökt fisk i fiskaffären bredvid oss och ät i vår trädgård. Från Ljugarn är det också en lagom promenad till Vitvärs charmiga fiskeläge och de dramatiska stenjättarna vid Folhammars raukfält.

Upplev Gotland

Härifrån är det också enkelt att ta sig runt och se övriga Gotland. Med 4 mil till Visby, 6 mil till Hoburgs gubben eller 9 mil till Fårö gör du lätt några fina dagsutflykter på Gotland. Vi ligger nästan mitt på östkusten så vi har nära till allt.

Se tillgänglighet och boka. Från 250 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.