Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Baskemölla Vandrarhem

I det pittoreska fiskeläget Baskemölla har du alltid nära till ett dopp

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Bo i det pittoreska fiskeläget Baskemölla. Vakna upp på STF Baskemölla Vandrarhem och promenera ned till havet för ett morgondopp. Fiskehamnen, galleri, café och badplats ligger alla på gångavstånd. Besök äppelmusterier, gårdsbutiker, spela golf, cykla och fiska.
Läs mer
Vandrarhemmet ligger i det pittoreska fiskeläget Baskemölla på fantastiska Österlen. Här breder äppelodlingar ut sig i det böljande landskapet alldeles vid havet. Du bor med gångavstånd till konstgalleri, badplats och fiskehamnen, omgiven av Österlens härliga kulturlandskap.
 
Till Österlen kommer man för att uppleva naturen med milsvida stränder och pittoreska fiskebyar. Här kan man göra ”allt eller inget”. Många lockas av den rogivande naturen, lugnet, tid för eftertanke. Här finns nytänkande och traditionell mat med många gårdsbutiker. Spännande historiska platser, trädgård och parker.
 
Till Baskemölla kommer varje år många naturälskare för att beskåda äppelblom, backsippor, gullvivor och orkidéer. Området är också utmärkt för fågelskådare och fiskare. Vandringsleder finns utanför knuten på vandrarhemmet. Vi ger gärna förslag på fina leder. Den vackraste vandringssträckan som vi alltid rekommenderar är kuststräckan från Baskemölla till nästa lilla fiskeby Vik. Om du vill cykla finns det fina cykelvägar längs kusten och inåt land.
 
Tjörnedalagården ligger mitt emot vandrarhemmet och lockar många konstintresserade till sitt galleri och mysiga café. Konstrundan vid påsk är välbesökt. Österlens golfklubb ligger 3 km från vandrarhemmet, till Simrishamn är det 5 km.
 
Linné beskrev på sin skånska resa som det vackraste han sett och vi kan bara hålla med. ”Tjörnedala lund låg två kvart söder om Rörum mellan landsvägen och havet och var en av de skönaste lundar jag sett”.
 
Reception samt in- / utcheckning
9/5-1/9 kl 08-10, 15-22
Övrig tid kl 9-10, 17-18.
 
Samtliga rum på vandrarhemmet har tvättställ på rummen. Dusch och toalett i korridoren.
 
I perioden 23/6-31/8 erbjuder vi möjlighet att addera en härlig frukost. Välkommen att kontakta oss för att boka till denna.
 
Vi tillåter inte sovsäck men det går utmärkt att hyra lakan på vandrarhemmet.

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Elbilsladdning

  Möjlighet finns att ladda elbil.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Tjörnedalavägen 31, Baskemölla
  272 94 Simrishamn

  Hitta till boendet
  Baskemölla ligger 5 km norr om Simrishamn på Österlen, 10 km söder om Kivik.
  Malmö 10 Baskemölla ligger 5 km norr om Simrishamn på Österlen, 10 km söder mil. Göteborg 30 mil. Kristianstad 60 km.
   
  Busshållplats 400 m från Vandrarhemmet. Buss och Tågförbindelse finns från Simrishamn, Kristianstad, Ystad-Malmö-Köpenhamn.
   
  Med bil:
  Norrifrån, från väg nr 9 passera Kivik, Vik, Efter Vik ca 1 km sväng vänster vid skylt Baskemölla kör därefter ca 400m och du har vandrarhemmet på höger sida.
   
  Söderifrån, från Simrishamn kör väg 9 skyltat Brösarp, Kristianstad. Efter 5 km kommer du till skylt Baskemölla, kör förbi och fortsätt ca 3km och tag av till höger vid skylt Baskemölla. Kör därefter ca 400m och du har vandrarhemmet på höger sida.
   
  Med buss och tåg:
  Buss linje 3 går mellan Kristianstad (65km) och Simrishamn (5km). Hoppa av vid hållplats Baskemölla-Tjörnedalavägen och vandra Tjörnedalavägen ca 400m och du har vandrarhemmet på höger sida.
   
  Med cykel:
  Norrifrån, väg nr 9 norrifrån passera Kivik, Vik, Efter Vik ca 1 km sväng vänster vid skylt Baskemölla cykla därefter ca 400m och du har vandrarhemmet på höger sida. Största delen går på cykelbana och är utmärkt.
   
  Söderifrån, från Simrishamn följ cykelbanan som går parallellt med väg 9. Efter 5 km kommer du till skylt Baskemölla, sväng höger och cykla genom byn och i norra delen har du vandrarhemmet på vänster sida.
   
  Till fots:
  Norrifrån via Skåneleden, passera Vik efter ca 2,5km kommer du till en grind och en bäck. Precis innan tar du av till höger och följ stigen över en vacker äng ca 3-400m och du kommer till Tjörnedalgården, passera gården och du är framme.
   
  Söderifrån, från Simrishamn följ Skåneleden, efter 5km är du i Baskemölla fortsätt på skåneleden. Passera hamnen, badplatsen och en bäck samt en grind tag av till vänster och följ stigen över en vacker äng ca 3-400m och du kommer till Tjörnedalgården, passera gården och du är framme.
   
  För mer information gå in på www.skanetrafiken.se

  GPS-koordinater:

  N55.597371°, E14.302714°

  Kontakt:

  +46 706823508 boka@bopabaske.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Antal rum

  16

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Baskemölla Vandrarhem

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Vandringstips

  Skåneleden

  Signaturled österlen

  Vandringsleder i Sverige

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.