Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Sköllengården Gårdshotell

Vakna med utsikt över Österlens hav och fält

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Strax ovanför Brantevik på Österlen, med utsikt över hav och fält, ligger vackra Sköllengården Gårdshotell. På samma gång lugnt beläget och mitt i hjärtat av Österlens rika utbud. Öppet hela året så du kan njuta av de skiftande årstidernas charm.

Läs mer

Nära till Skåneleden, Sydkust- och Sydostleden.
 
I hjärtat av Österlen, med utsikt över hav och fält, ligger Sköllengården. Gården är en klassisk skånelänga från slutet av 1600 talet och har tidigare varit en rusthållargård, det vill säga en gård där ägaren höll med soldat och häst åt kungen i händelse av krig.
 
Gården är idag omsorgsfullt förädlad till Sköllengården och rymmer totalt elva vackra och individuellt inredda rum, varav två är lägenheter. Samtliga rum/lägenheter har egna badrum. Här vill vi skapa en plats för både avkoppling och upplevelser. På gården finns både hund och katter. Vänligen observera att vi av hänsyn till dessa tyvärr inte kan välkomna era husdjur till oss.
 
Från sitt avskilda läge har Sköllengården en av de allra tjusigaste havsutsikterna i trakten, från matsalen ser du ut över fälten och Bornholmsgattet. En magiskt utsikt året runt. I matsalen serveras frukost och här erbjuds även under stora delar av året restaurang med klassiska rätter. Här sker även olika event såsom konserter och vinprovningar, och visionen är att erbjuda en avslappnad mötesplats med god mat och dryck.
 
Den sköna innergården och vår stora trädgård bjuder på sköna platser för samtal och avkoppling. Här finns även möjlighet att hyra vår vedeldade bastu med utsikt över havet.
 
Sköllengården ligger lugnt beläget nära Österlens alla upplevelser med charmiga byar, stränder, kultur och stora naturupplevelser. Skåneleden bjuder in till vandring och Sydkustleden och Sydostleden till cykling. Ett perfekt läge för att uppleva Österlen helt enkelt. Samtidigt erbjuder gårdens anda och miljö en miljö som bjuder in till att stanna upp, njuta och bara vara här och nu.
 
Eftersom Österlen är fantastiskt oavsett årstid har vi valt att hålla öppet året runt. Så välkommen när som helst och oavsett vilken magi just du vill uppleva. Vi driver Sköllengården med kärlek och strävar efter att du ska få den bästa upplevelsen hos oss.
 
Tack för du väljer att bo hos oss på Sköllengården och välkommen till lugnet.
 
Gustaf och Kristin Starkenberg

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Elbilsladdning

  Möjlighet finns att ladda elbil.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Branteliden 14
  272 91 Simrishamn

  Hitta till boendet
  Med buss 577 från Simrishamns station till Brantevik och sen en kort promenad från Brantevik upp mot vid väg 9, följ skylt Sköllen.
   
  Vandrar du eller cyklar är den vackraste biten att ta skåneleden eller sydkustleden till Brantevik och väl i Brantevik ta dig upp på väg 9 och följ skylt mot Sköllen åt Simris hållet. Väl uppe på höjden följ återigen skylt Sköllen och sväng in på vår grusväg och passa på att blicka ner mot havet, Brantevik och Bornholm i horisonten.
   
  Med bil från Simrishamn
  Kör på väg 9 mot Brantevik och strax innan Brantevik tar du höger mot skylt Sköllen och uppe på höjden följer du återigen vår skylt Sköllen till höger och in på vår grusväg. Från Ystad väg 9 och sväng strax innan Simrishamn höger mot Simris, där kommer du till en t-korsning där du svänger återigen höger och följer den vägen upp för backen och till en till t korsning där du svänger vänster mot Sköllen och följer strax där efter skylt Sköllen åt vänster in på vår grusväg till vår parkering och du är framme.
   
  Kommer du med bil har vi gratis parkering och har du elbil så kan du ladda din bil här på Sköllengården.

  GPS-koordinater:

  N55.527392°, E14.330957°

  Kontakt:

  +46 414411447 info@skollengarden.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 16:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  8-13, 16-20

  Antal rum

  11

  Antal bäddar

  11-25

  Följ STF Sköllengården Gårdshotell

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att uppleva och göra över hela landet. Oavsett om du är erfaren eller nybörjare. Välkommen att uppleva Sverige med oss. Här ger vi tips och inspiration - allt från guidade vandringar till grottäventyr.

  Turista hållbart

  Vi inspirerar till upplevelser som visar hänsyn för platsens natur- och kulturmiljöer och som bygger på nyfikenhet och upptäckarglädje. Läs mer om du hur du planerar en mer hållbar semester.

  Bo till medlemspris

  Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar ditt boende i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.