STF Skepparpsgården Haväng

Intill milslång sandstrand ligger denna Österlen-idyll

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

Tidlöst mellan himmel och hav ligger STF Skepparpsgården Haväng. Intill milslång sandstrand och böljande landskap, inrymt i en traditionellt kringbyggd skånegård, bor du i en atmosfär av gemenskap, hållbarhet och omsorg.
Läs mer
Intill milslång sandstrand och ett kliv från vandringslederna ligger STF Skepparpsgården Haväng. Vid kanten av Brösarps backar och med Hanöbuktens vidsträckta stränder i norr och Stenshuvud i söder. Området karakteriseras av de vidsträckta hedarna, böljande gröna hagarna och en unik flora och fauna. Placeringen är idealisk, både för aktiviteter och avkoppling. Här finns möjlighet till yoga och meditation, eller bara kaffe i det gröna. Vandrare, cyklister och löpare har många turer att välja på.
 
I den fyrlängade korsvirkesgården bor du traditionellt enkelt, men med behövliga faciliteter, i en atmosfär av gemenskap, hållbarhet och omsorg. Gården har anor från tidigt 1800-tal och har sedan 1952 tjänat som ett mycket populärt vandrarhem. Detta invigdes då av Dag Hammarskjöld som själv tillbringade några dagar här varje sommar. Från att rymma ett då tidstypiskt dam- och herrlogiment finns här idag 12 privata rum av olika storlekar med sammanlagt 46 bäddar. Toaletter finns i ena hallen samt i det separata huset några meter utanför västra längan där ni även hittar duschar. I hälften av våra rum välkomnar vi hund. Av hänsyn till övriga gäster får dock inte hunden vistas i gästköket eller i matsalarna. Läs mer om rummen under Våra rum.
 
Gårdens gästkök är litet men fungerar bra och erbjuder ca 15 sittplatser. Fler finns utomhus. I receptionen finns en minibutik med basala torrvaror såsom pasta, te, kaffe, konserver, ekologiska hygienprodukter, egen honung och hantverk.
 
Under säsongen serveras efter beställning en kravcertifierad frukostbuffé med nybakat bröd, ägg från trakten, olika pålägg, hemmagjord müsli, egen marmelad, ekologiska mejerier, kaffe och te
 
Incheckningen är öppen kl. 17.00–19.00. Vänligen ring oss om ni kommer efter kl. 18.00. Om ni önskar checka in/ut vid annan tidpunkt, kontakta oss så ordnar vi det om vi har möjlighet. Det kan vara bra att känna till att vi under de flesta helger endast kan erbjuda bokningar för minimum två nätter.
 
Varmt välkommen till vårt Haväng!
 
Erica och Per

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Medlemserbjudanden

  Se tillgänglighet och boka. Från 295 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Skepparpsgården, Haväng
  277 37 Kivik

  Hitta till boendet
  Haväng ligger vid havet mellan Brösarp och Kivik, ca 5 km norr om Kivik längs stranden. Vår adress är Verkaåvägen 108, 27737 Kivik.
   
  Närmaste tågstation är Kristianstad eller Simrishamn. Buss till Ravlunda kyrka. Bussinformation: 0771-77 77 77 www.skanetrafiken.se. Kiviks Taxi 0414-700 98.
   
  Cykeluthyrning i Ravlunda, ca 3 km från Haväng 0414-740 01, 0739-720 548 www.ravlundacykel.se
   
  Om ni vandrar längs havet följer ni träspången vid Verkeåns mynning upp mot parkeringen.
   
  Vandrarhemmets öppettider för ankomst är i första hand: kl 17-19. Ring vid ankomst efter 18,
  Tack!

  GPS-koordinater:

  N55.723914°, E14.191213°

  Kontakt:

  +46 41474071 bokning@stfhavang.com

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 17:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider

  2023:
  1 maj – 27 september

  Öppettider reception

  09:00-10:00, 17:00-19:00 under säsong

  Antal rum

  12

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Skepparpsgården Haväng

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  • KRAV-märkt servering

   KRAV-märkt servering

   Boendets restaurang uppfyller KRAV-märkning som avser ekologiska råvaror och produkter i restaurangköket.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Stäng

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.