Hållbarhet

Boendets huvudsida: STF Skepparpsgården Haväng

På Skepparpsgården är strävan att verksamheten och gästens vistelse ska ge ett så litet miljöavtryck som möjligt. Boendet erbjuder till exempel en kollektivrabatt på vår KRAV-certifierade frukost till gäster som reser kollektivt, vandrar eller cyklar hemifrån till vandrarhemmet. En stund på Haväng kan vara fantastisk men övertygelsen är också att resan hit kan vara en större del i den samlade upplevelsen av Skåne och av Österlen. Kollektivt resande kan ofta bli ett tillfälle till avkoppling och närvaro.

På gården märks hållbarhetsarbetet i det lilla men också i det stora. Nyinköp och renoveringar sker efter noggrann övervägelse. Man återbrukar, lagar och reparerar där det går och rustar upp rum och faciliteter med försiktighet. Gästerna får möjlighet att bidra genom att källsortera, att använda miljömärkta rengöringsmedel vid städning. Det uppmuntras till nollsvinn i köket, att hellre dela överblivna livsmedel med andra än att slänga i komposten. Eftersom gårdens utformning är kompakt med många små prång samt ett litet gästkök, uppstår lätt spontana möten mellan gäster något som främjar den sociala hållbarheten.

Frukosten har KRAVs premiumnivå silver vilket innebär att minst 40% av samlade inköp ska vara KRAV-märkta, av för övrigt hållbara varor. Att inte kompromissa med kontrollnivå är ett självklart val för oss eftersom vi serverar livsmedel med animaliskt ursprung på buffén. Ägg, kaviar, ost och övriga mejeriprodukter är alltid svenska och KRAV-märkta. Brödet som bakas på plats är gjort på ekologiskt eller KRAV-märkt mjöl, marmelader är gjorda på bär och frukt från egen odling. Nötsmör, hummus m.m. som serveras har ursprung från andra länder men är ekologiska.

Klimatbonus på frukost
Övernattande gäster som reser hemifrån till vandrarhemmet med kollektivtrafik, som kommer till fots eller som cyklar får ta del av ett reducerat pris på vår KRAV-certifierade frukostbuffé. Mot ordinarie 125kr/55kr kostar frukosten 60kr/vuxen och 30kr/barn, oavsett antal nätter. För att ta del av erbjudandet måste gästen uppvisa färdbiljetter/ färdsätt för hela resan vid ankomsten. Vägbeskrivning hittar du under rubriken ”Kontakt och öppettider” och ”Hitta till boendet”.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.