Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Brantevik Råkulle Vandrarhem

Runt hörnet från morgondopp och prunkande natur på Österlen

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

På fiskeläget Brantevik på Österlen ligger Råkulle vandrarhem Här bor du i pittoreska kvarter med vitkalkade hus och prunkande trädgårdar. Runt hörnet väntar havet med sina klippbad, sköna vandringar och härliga naturupplevelser.

Läs mer

Fiskeläget Brantevik är en pärla på Österlens långsträckta kust med pittoreska trädgårdar och varsamt vitkalkade hus. Här bor du granne med havet där det sköna klippbadet bjuder in till såväl morgon som kvällsdopp. Här har du nära till allt på Österlen, paradiset för dig som gillar natur- och kulturupplevelser. Vandra Skåneleden, spring längs havet eller cykla på slingriga småvägar. Ta sköna dopp vid klippor och långsträckta stränder. Upptäck kulturen med allt från scenkonst, trädgårdar, gårdsbutiker till caféer, gallerier, utställningar och loppisar.
 
Råkulle vandrarhem är inrymt i en genuin skånegård som härstammar från 1700-talet och har varit i samma släkts ägor i tretton generationer. Gården är traditionellt byggd i L-form med två längor och en gemensam skyddad innergård där en grönskande trädgård med äppelträd, kryddväxter, lavendel och doftande rosenbuskar väntar. En varm sommardag minner dofterna om att detta är Sveriges Provence och här finns gott om sköna sittplatser för egen fika, middag eller bara en stunds avkoppling.
 
Inomhus väntar 15 mysiga rum med totalt 34 bäddar fördelade på de två längorna, två rymliga gästkök, gemensamma faciliteter och ett trivsamt ”vardagsrum” för soffhäng, samtal och sällskapsspel. Dessutom finns det fina Galleriet, en ljus och luftig lokal där det under sommaren serveras frukost. Denna går även utmärkt att hyra för konferens, föredrag eller fest. Välkommen med din förfrågan!
 
Vänligen observera att vi är ett helt husdjursfritt boende.
 
Vi har i regel öppet från tidig vår till sen höst. För grupper finns möjlighet att boka även utanför denna period. Incheckning kl 17.00 eller efter överenskommelse.
Utcheckning kl 10.00.
 
Varmt välkommen till Österlen, Brantevik och Råkulle vandrarhem. Jag hoppas du ska känna dig som hemma!
 
Lisa

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

Aktiviteter

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Råkullavägen 7
  272 38 Brantevik

  Hitta till boendet
  Brantevik ligger längst Österlens kust, fem kilometer söder om Simrishamn och sex kilometer norr om Skillinge. Med en och en halv timme från Malmö/ Lund samt två timmar från Köpenhamn är det relativt lätt att ta sig hit. Närmaste järnvägsstation är Simrishamn, dit det går regelbundna tåg/bussar från både Malmö, Lund och Kristianstad. Även när du kommer med tåg norrifrån hittar du lätt bra kollektiva förbindelser. Buss 577 (Simrishamn – Borrby) passerar Brantevik. Hoppa av vid hållplats Gislövsvägen.
   
  Kommer du med el/hybridbil kan det vara bra att känna till att närmsta laddstolpar finns inne i Simrishamn (ca 5 km bort). Ett begränsat antal gratis parkeringsplatser finns utanför vandrarhemmet.

  GPS-koordinater:

  N55.512821°, E14.346664°

  Kontakt:

  +46 41422020 stfbrantevik@rakulle.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 17:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider reception

  1/6 - 31/8 9-12 och 17-19. Övrig tid enligt överenskommelse

  Antal rum

  15

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Brantevik Råkulle Vandrarhem

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att uppleva och göra över hela landet. Oavsett om du är erfaren eller nybörjare. Välkommen att uppleva Sverige med oss. Här ger vi tips och inspiration - allt från guidade vandringar till grottäventyr.

  Turista hållbart

  Vi inspirerar till upplevelser som visar hänsyn för platsens natur- och kulturmiljöer och som bygger på nyfikenhet och upptäckarglädje. Läs mer om du hur du planerar en mer hållbar semester.

  Bo till medlemspris

  Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar ditt boende i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.