Upplev mer

Till Österlen och Sköllen kan du komma både vår, sommar, höst och vinter. Alla årstider på Österlen har sin egen charm och vi har därför öppet hela året. Så välkommen att komma och komma tillbaka. Boka gärna flera nätter så har du en lugn och bra bas att utgå ifrån. Avstånden är korta på Österlen så från oss har du nära till det mesta.

Österlen i sig behöver kanske ingen närmare presentation. En bit av paradiset. Romantiska vyer av böljande fält, lokalt mathantverk, idylliska byar, historiska platser, gallerier och konstnärsverkstäder, äppelodlingar, restauranger, caféer och stränder. En unik kombination av vacker natur och intressant kultur. För oss har Österlen alltid varit speciellt. Gustaf tillbringade sina barndoms somrar här. Jag, Kristin, älskade det från första stund han visade mig det, vi förlovade och gifte oss här och nu har vi även flyttat hit. En total livsförändring och vi har inte ångrat oss en sekund. Vårt motto genom denna resa är att man ska leva sitt liv inte överleva det. Vi hoppas du ska tycka om det lika mycket som vi gör och vi delar gärna med oss av våra smultronställen och tipsar om aktiviteter. Här kommer några av våra favoriter!

Här på Österlen finns det många vackra stränder och det är lätt att hitta en egen favorit, men förutom stränderna så tycker vi att bokskogen är en magisk plats och är vacker att besöka under alla årstider. Vår egen favorit är Gyllebosjön som har flera vandrings sträckor och här kan man även bada och fiska (krävs fiskekort). På våren när bokskogen är helt underbart grön och vitsippor och ramslök frodas är Gylleboskogen ett måste.

Ett stenkast från oss ligger fiskebyn Brantevik och vackra Grönet, ett av våra favoritutflyktsmål. En vacker plats vid havet där hästar som går fritt och fint att vandra mot Gislövshammar. Vi äger själva en hund och på sommaren brukar vi ofta besöka Vårhallarna strax utanför Simrishamn som har hundbad, men är även en fin plats att vandra, med sitt karga och vackra landskap och fin utsikt mot Simrishamn.

Vi brukar även ta utflykt till Sträntemölla som ligger mellan Rörum och Östra Vemmerlöv. Här går du in underbar bokskog, sänka och dal med ett vattenfall och bäck. På våren forsar det i vattenfallet och på sommaren kan man stå i det och kanske ta en liten dusch, här kan du även vandra vidare mot ensamma trädet som har en underbar utsikt med Rörums härliga kullar och havet i horisonten.

Välkommen att uppleva Österlen hos oss!

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.