Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Kårsavagge Fjällstuga

Mysigt och vackert i avskild dalgång nära Abisko

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Fjällstugan är liten och mysig och ligger betagande vackert nere i en storslagen och avskild dalgång. Kårsa betyder ravin och avslöjar att dalen omgärdas av imponerande branter. Kårsavagge är ett utmärkt utflyktsmål från STF Abisko Turiststation.

Läs mer

Gäststuga 33:an
Stugan har 10 ordinarie bäddar samt några extrabäddar fördelade på 2 rum. Ett av rummen fungerar även som säkerhetsrum och här får du bo med hund. I detta rum finns även hjälptelefonen. Köken ligger i respektive sovrum, när det är fullt i stugan kan det bli trångt i samband med matlagning.
 
GSM-täckning finns vid fjällstugan och längs leden mot Abisko. Telia och Telenor fungerar.
 
I stugan kan du betala med kort och kontanter, Swish kan fungera beroende på abonnemang.
 
Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Hitta till boendet
STF Kårsavagge Fjällstuga är ett utmärkt utflyktsmål från STF Abisko Turiststation för dig som vill sova en natt i fjällstuga. Avståndet mellan Abisko och Kårsavagge är ca 14 km.

Du kan även ta dig till STF Fjällstuga Kårsavagge från Låktatjåkka Fjällstation som ligger på fjället, ca 10 km väster om Björkliden. Det finns flera stigar mellan Låktatjåkka Fjällstation och Kårsavagge men ingen ledmarkering. Avståndet från Låktatjåkka Fjällstation är ca 10 km.

Till Abisko tar du dig enklast med tåg eller buss från Kiruna. Kommer du med egen bil finns en långtidsparkering vid järnvägsstationen nära STF Abisko Turiststation. Läs mer om hur du kan ta dig till Abisko: www.svenskaturistforeningen.se/abisko

Observera att ledstarten till Kårsavagge inte är den samma som för Kungsleden. Leden startar ca 500 meter från busshållplats, järnvägsstation och parkering. Följ bilvägen mot Abisko linbana så hittar du ledstarten när du passerat bron över Abiskojåkka.

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Kebnekaisefjällen

GPS-koordinater:

N68.336512°, E18.489134°

Kontakt:

Behöver du hjälp med bokningen?

Öppettider

2024:
1 mars - 21 april
20 juni - 8 september

Antal bäddar

< 10

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Hjälp oss göra skillnad

Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

Upptäck fler boenden

Boka boende

STF Abiskojaure Fjällstuga

Abisko-Kebnekaisefjällen
Boka boende

STF Abisko Turiststation

Abisko-Kebnekaisefjällen
Boka boende

STF Unna Allakas Fjällstuga

Abisko-Kebnekaisefjällen

Upplev mer

Bo i fjällstuga

Att bo i våra fjällstugor är perfekt för dig som vill komma längre ut på fjället. Här finns varken el eller rinnande vatten. Med naturen som enda granne är frihetskänslan total. Här kan du läsa mer.

Besökskalender

Trivs du när det är lugnare på fjället? Eller vill du vandra med andra? Med vår besökskalender får du en överblick över hur beläggningen generellt ser ut i olika fjällområden så att du lättare kan planera din tur.

Bo till medlemspris

Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar ditt boende i STFs bokningskanaler.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.